Avokado, soğuğa alışık bir meyve olmadığı için buzdolabında bekletseniz de 2-3 gün içinde tüketmenizde fayda var.
Avokadolar olgunlaştıktan sonra saklamanın en ideal yolu onları buzdolabında saklamaktır. Olgunlaşmış avokadonu buzdolabında 2-3 gün süreyle aynı tazelikte saklayabilirsin. Avokadoların oda ısısında olgunlaşmalarını beklerken ise birbirlerine değdirmemelisin çünkü değdikleri noktalardan kararma yapabilir.
Olgun ve tüm avokadolar: Avokado plastik poşetin içine konulup havası çekilerek buzdolabında saklanabilir fakat meyve kesilmediği ve havayla bir teması olmadığı için bu işlem atlanabilir. Yine de bu yöntem avokadonun yaşam süresini birkaç gün uzatacaktır. Olgun avokadolar oda sıcaklığında saklanmamalıdır.
Bir avokadoyu kestiğinizde, mükemmel bir olgunluk için bekletmiştiniz şimdi kestiniz ve iç kısmı biraz kahverengiye dönmeye başladığını görüp hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Durun hemen atmayı düşünmeyin. Görünümü sizin istediğiniz gibi olmayabilir ama gerçek şu ki, aslında yemek hala güvenli.
Olgun bir avokado, hafif bir kuvvetle hafifçe verir. Hafif bir baskı avokadoda bir girinti bırakırsa bu, avokadonun bozulduğunun işaretidir. Avokadonun dış kabuğunu kontrol edin. İşaretler, şiddetli ezikler, görünür küf veya kokuşmuş bir koku varsa, avokado yenmek için güvenli değildir.
İlgili 31 soru bulundu
Etli kısım açık yeşil renkte olmalıdır; siyahsa veya kahverengiyse avokado yenmemelidir. Tek tük, küçük kahverengi lekeler şeklinde bazı ufak çürükler varsa avokado yenebilir.
Eğer aceleniz yoksa avokadolar 3-4 gün kendi halinde oda sıcaklığında bırakılırsa da olgunlaşacaktır. Olgunlaştırdınız ama o gün kullanmaktan vazgeçtiniz o zaman da buzdolabının sebzeliğinde 2-3 gün saklayabilirsiniz.
- Son olarak buzdolabına yerleştirilerek uzun bir süre saklanabilir. Diğer yandan saklama kabının içine bir miktar su eklemek suretiyle, kesilmiş avokadonun çekirdek kısmı suya değecek biçimde yerleştirilebilir. Bu şekilde buzdolabı içerisinde 2 ya da 3 gün kadar avokadoyu saklamak mümkün.
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
Özellikle sabah kahvaltısında yarım avokado tükettiğiniz zaman; uzun süre atıştırma gereği duymadığınızı göreceksiniz. Düzenli olarak avokado tüketerek aynı zamanda kalp sağlığınızı da korumuş olursunuz. Yapılan tıbbi araştırmaların sonuçlarına göre, avokado kandaki kötü kolesterolü düşürür.
Taze ve olgun avokadonun iç rengi açık yeşildir. Şayet sizin kestiğiniz avokadonun içinde kahverengi lekeler varsa kesinlikle o meyveyi yemeyin çünkü bozulmuştur. Avokadonun kabuğundan ya da kestiğinizde içinden yayılan ekşi koku meyvenin bozulduğunu gösterir.
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor. Ancak avokado yağ grubunu temsil ettiği için avokado kullanıdğınız tarifte yağı azaltmanız gerekiyor.
Fazla tüketmek; ciltte ve ağız içinde kaşıntı, kızarıklık gibi tepkilere yol açabilmektedir. Üst solunum yolları enfeksiyonu geçiren kişilerin dikkatli şekilde tüketmesi önerilmektedir.. Kolesterol veya karaciğer rahatsızlıkları sorunları olanların doktorlarına danışmaları gerekmektedir.
Not2: Artan avokadoyu hava almaz kaplarda 1 gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
· Avokado çekirdekleri güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Çekirdekler, meyvenin tamamında bulunan antioksidanların yüzde 70'inden fazlasını içerir. Antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarından korur. · Avokado çekirdekleri, iyi tekli doymamış yağ kaynağıdır.
Avokado ve Cinsel Yaşam
B6 vitamini, erkeklik hormonu üretimini artıran bir besin maddesidir. Potasyum ise, kadınlarda tiroid bezini düzenlemeye yardımcı olur. Libidoyu hızlandırarak cinsel enerjiyi artıran avokado, cinsel gücü artırdığı kabul edilen E vitamini bakımından da zengindir.
Avokadoyu dilimledikten sonra üzerine bir miktar tuz ve limon suyu serpiştirerek sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Avokadoyu kahvaltıda yemek istiyorsanız, yumurta ve baharatlarla nefis bir karışım hazırlayabilirsiniz.
Terbiyeleme
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, balzamik sirke veya limon suyu, zeytinyağı eklemek gibi başka tatları da deneyebilirsiniz.
Yeni alınan ham avokado henüz yenebilecek kadar yumuşak değilse oda sıcaklığında tutulabilir. Ayrıca streç filme sarılıp buzdolabında da muhafaza edilebilir. Tüketmeden 2 gün önce çıkarıp olgunlaşması beklenir. Eğer avokado olgunlaşmış ise bütün bir halde buzdolabında saklayabilirsiniz.
Bebeğimize Ne Zaman Avokado Vermeye Başlayabiliriz? Bebeğe 6 aylık iken avokado verilebilir. Bebek için mükemmel denebilecek ilk gıda olan avokadoyu yalnız başına sunmak yerine, elma, şeftali, armut, muz püreleri veya yoğurtla karıştırarak sunmak, başarı ihtimalinizi arttırır.
Kalan çekirdekli kısmı saklamak içinse önce avokadonun açıkta kalan kısımlarına limon suyu sürmeli, ardından bir streç filmle hava almayacak şekilde tamamen sarmalı ve bu şekilde buzdolabına kaldırmalısınız.
Lif, diyet programlarına katkı sağlar ve kendinizi uzun süre daha iyi hissetmenize yardımcı olur. · Çoğu meyve çeşidinden farklı olarak şekersiz yapısı ile diyetler için ideal bir meyvedir. · Avokadonun kremsi yapısı kolay emilim sağlar ve kilo vermeyi kolaylaştırır.
Avokado sert bir kabuğu olduğu bilinmektedir. Bu yüzden avokadonun yumuşamasını bekleyin daha sonra kabuğunu soyarak çekirdeğini çıkarıp tüketebilirsiniz. Gereğinden fazla avokado tüketimi midenize zarar verebilir. Bu yüzden aşırı tüketmemeye gayret edin.
Avokadolarımızın kabuklarını güzelce soyup doğruyoruz. üzerine bol limon sıkıyoruz. ( ben limonu sevdiğim için bol limon sıkıyorum. ) Sonra üzerine damak tadınıza göre tuz atıp afiyetle yiyoruz :) :) Benim severek yediğim bir tariftir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri