Dudak dolgusu uygulamasının hemen ardından dudak ve çevresinde bir miktar şişlik ve ödem oluşması son derece normaldir. Dudak dolgusu uygulamasından sonra bir iki gün kadar günde 30 dakika kadar buz uygulaması yapılabilir.
Bunun engellenmesi için tedavinin ardından her 2 saatte bir 15 dakika olmak kaydıyla dudağa buz kompresi yapılmalıdır. Buz doğrudan dudağa temas ettirilmemeli, temiz ve yumuşak bir havluya sarıldıktan sonra uygulanmalıdır. Buz kompresi dudak dolgusunu izleyen ilk 24 saat içerisinde aksatılmadan yapılmalıdır.
Dudaklarda; dudak dolgusu işleminden sonra, ödem ve morluk görülmesi normaldir. Genelde bir hafta-on gün sonra dudaklar normal haline döner. Tabii ödem bu süre içinde de giderek hafifleyecektir. Günde birkaç defa soğuk kompres yapmak ödemin daha çabuk inmesini sağlayabilir.
Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde oluşması olası şişliğin ve morluğun önlenmesi için tedavinin ardından her 2 saatte bir 15 dakika süreyle buz kompresi yapılmalıdır. Ancak buzun dudağa doğrudan temasından kaçınılmalıdır.
Yüze soğuk kompres uygulanması, oluşabilecek ödem, kızarıklık ve morluk gibi durumların etkilerini azaltabilmektedir. İlk 4 saat boyunca yüz üstü yatılmamalıdır. İlk 24 saat içinde yüz ovuşturulmamalı, yüze masaj yapılmamalı, kaş aldırılmamalı, saç boyanmamalı ve makyaj yapılmamalıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Yüze dolgu kaç günde oturur? Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
Amalgam dolgu, yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşır. Genel olarak tam sertliğe ise 24 saatte ulaşmaktadır. Bundan dolayı da amalgam dolgu söz konusu ise hasta 2 saat herhangi bir şey tüketmemelidir. Bu süreden sonra da yalnızca yumuşak gıdalar tüketilmelidir.
İşlemden hemen sonra oluşan şişlik iğne reaksiyonuna işlemin süresine ve damarsal yapıların etkilenmesine bağlı olarak gelişir ve hızlıca birkaç gün içinde geçer.
Bazı kalıcı dolgu maddelerinin içeriğinde bulunan maddelere yüz tepki verir ve şişlikler görülebilir. Bunun sonucunda ise doku tahribatı oluşur. İşlem sonrasında ortaya çıkabilecek en ciddi yan etki granülom oluşmasıdır. Bu durum sentetik içerikli dolgularda sık iken hyalüronik içerikli dolgularda daha nadir olur.
Çene dolgusu sonrası ağrı genellikle görülmemektedir. Çene dolgusu sonrası sertlik ilk 2-3 gün sürer ve sonrasında kendiliğinden azalmaktadır.
Dolgu enjeksiyonu sonrası dudaklarda ödem ve şişlik olması normaldir. Çoğu kişide şişlik 5. günle birlikte hafiflemiş olur, ama bazı kişilerde bu daha uzun sürebilir.
Ama drediğim gibi hafif bir şişkinlik, bazı durumlarda makyajla kapatılabilecek morluklar oluşması normaldir. Ancak hepsi de birkaç gün, en fazla bir hafta içinde tamamen geçecektir.
Düzenli yapılan uygulamalar ile ise dolgunun kalıcı olma süresi uzatılabilir. Dolgu enjeksiyonu sonrası gelişebilecek komplikasyonlar: Dolgu enjeksiyonu iğneyle uygulanan bir yöntem olduğundan, uygulama sonrasında hafif bir şişlik ve kızarıklık oluşabilir. An cak bu etkiler her zaman her bölgede oluşmaz.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
Sıcak su dudak dolgusunu eritir mi? Hayır, sıcak su dudak dolgusunu eritmez. İlk iki gün dudak dolgusu için oldukça önemlidir. Enjeksiyon işlemi tamamlandıktan sonra dudakları bir darbeye maruz bırakmamak önemlidir.
Dolgu ardından, uyuşukluk geçmeden hiçbir şey tüketmemeniz gerekir. Zira anestezi etkisi ile dudak ve yanak ısırması, diş kırılması görülebilir. İlk dönemde meydana gelen diş hassasiyetleri için de sıcak ve soğuk şeylerin yenilip içilmemesine özen gösterilmelidir.
Kırışıklıkları önler, cildin dolgun ve genç görünmesini sağlar. Sorunuza gelince; işlemden hemen sonra etkisini görebilirsiniz. Dolgu uygulamalarında kişiye ve uygulanan bölgeye göre kalıcılık 6 ile 12 ay arasında değişmektedir.
Yüze yapılan dolgu kayar mı sorusu yüz dolgusu yaptırmayı düşünen kişilerin hakkında en çok endişelendiği başlıklardan biridir. Hyalüronik asit dolgular insan vücuduyla tamamen uyum içerisinde ve insan doğasında bulunan içeriğe sahip dolgular olduğu için kayma veya yer değiştirme gibi bir durumlar söz konusu olmaz.
Dolgunun erimemesi gibi bir durum olur mu? Uzman hekim kontrolünde yapılan işlem sonrası dudak dolgusunda erimemesi için herhangi bir neden bulunmamaktadır, doktorunuz enzimi enjekte ettikten sonra dolguyu eritmesi ve yayılması için o bölgeye masaj uygular ve süreci hızlandırır.
Göz altı bölgesine uygulanan en ince dolgular ortalama 9 ay, dudak bölgesine uygulanan biraz daha kalın dolgular ortalama 12 ay, orta yüz bölgesine uygulanan dolgular ortalama 18 ay, çene bölgesine uygulanan en kalın dolgular ise 24 aya kadar kalıcılık sağlayabilmektedir.
İşlem sonrası yüzünüzde yaklaşık 24 saat içinde geçecek hafif kızarıklık ve şişlik olabilir. Morluk oluşursa, buz uygulanabilir veya Arnica veya Hirudoid krem uygulanabilir.
Hyaluronik asit enjeksiyon sonrası gelişen 2 hafta sonrasında da hala kaybolmayan topaklanma, hyaluronidaz enjeksiyonu ile geçer.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
11- Bir günde kaç dişe dolgu yapılabilir? Bir günde birden fazla dişe dolgu yapılabilir. Yapılabilecek dolgu sayısı dolgunun zorluğuna ve dolgu yapılacak dişlerin bulunduğu bölgeye göre değişir.
Merhabalar, Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra en az 2 saat süre ile kahve, çay vb. sıcak içecekler ve sıcak yiyecekler tüketilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri