Kış çayları temel olarak bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda vücuda yardımcı oluyor. Vücut direncini artırarak grip, nezle, soğuk algınlığı gibi kış hastalıkları olarak anılan hastalıklara karşı bizi koruyor. Düzenli olarak tüketildiğinde var olan kış hastalıklarının da iyileşme sürecini hızlandırıyor.
Kan şekerini düzenler. Mideyi yatıştırır. Ayrıca ağrı ve iltihap tedavilerinde kullanılmaktadır. Bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir.
Meyve veya bitki ağırlıklı tüketilebilen kış çayı malzemeleri, her yerde bulunmaktadır. Demlenen kış çayı en fazla 15 dakika kaynatılmaktadır. Tarçın ve karanfil eklenmesi durumunda, kaynayana kadar ateşte kalması gerekmektedir. Diğer bitkilerin etkisini azalttığından, ıhlamur kış çayında tercih edilmemektedir.
Kış çayı oldukça kolay bir yöntemle demlenir. 1 fincan su ve 1 tatlı kaşığı kış çayı cezvenin içine atılır ve 3-4 dakika kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra süzerek tüketilebilir. Kış çayı gün içinde 2-3 fincana kadar tüketilebilir.
Kış aylarında sık karşılaşılan grip ve nezle gibi soğuk algınlığı rahatsızlıklarına karşı tüketilmesinin fayda sağladığı bilinen kış çayları, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Boğaz ağrısı ve öksürüğe karşı ıhlamur…
Ihlamur soğuk kış gecelerinde çok tercih edilen bitki çayları arasındadır. Ihlamur ağacının yaprakları güçlü antioksidanlardan flavonoid içermektedir. Bu nedenle soğuk algınlığı, nezle ve gribal enfeksiyonların tedavisinde etkilidir.
Zayıflamaya Yardımcı Etkili Kış Çayı Tarifi
İçine birkaç damla limon sıkılarak tüketilir. Tarif içeriğine isteğe bağlı olarak çubuk tarçın eklenebilir.
Kış Çayı (8+ Ay)
Koronavirüs döneminde gıdanın öneminin arttığına dikkat çeken Bakan Pakdemirli, kış mevsiminin gelmesiyle ilginin arttığı kış çayları konusunda ise, "Aslında almış olduğunuz birçok kuru gıda ürününde 2 seneye varan raf ömrü var. Bunları da doğru planlayıp, programlarsanız her biri tüketilebilir" dedi.
Dört saat boyunca demlenmeye devam eden çay artık bayatlamış bir çay olur. Aynı zamanda bayatlamış olan bir çayın tekrardan kaynatılması içerisinde yer alan antioksidanların ölmesine ve aynı zamanda da kanı zehirlemekte olan tanenin çoğalmalarına neden olmaktadır.
İçindekiler: Ihlamur (Yaprak-Çiçek), Zencefil, Zerdeçal, Havlıcan, Tarçın, Hibiskus, Limon Kabuğu, Portakal Kabuğu, Kuşburnu, Hatmi Çiçeği, Papatya, Adaçayı, Kekik, Okaliptüs Yaprağı, Elma Kurusu Kullanım Şekli: Karışımı Oluşturan bütün bitkilerden bir avuk kadar alınır, demlenir. 5 dk. kadar bekledikten sonra ...
Biberiye, antibakteriyel ve antioksidan bir bitkidir. Bu iki güçlü yönü ile sizi iltihap durumundan uzaklaştıracaktır. Biberiyenin yapısında mantara ve iltihaba düşman olan yağlar bulunur. Biberiye çayı içerek bedeninizdeki iltihaptan en kısa sürede kurtulmuş olursunuz.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir.İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Kış çayının çok sıcakken bal ile tatlandırılmaması gerektiğini belirten Yalvaç, “Kış çaylarında şeker kullanımını önermiyoruz. Doğada Stevia adı verilen bir tatlı ot bulunmaktadır. Vatandaşlar çaya tat veren bu bitkimizi aktarlarda rahatlıkla bulabilirler.”dedi.
Bu bitkinin bulunamaması takdirde kış çayına bal katılabileceğini ifade eden Yalvaç, “Yalnız dikkat edilmesi gereken balın çaya çok sıcakken katılmamasıdır. Yani çayın hafif soğumasını bekleyip, daha sonra çaya bal katmalıyız.”dedi. tarafından sağlanmaktadır.
Yaz mevsiminde, kış ve bahar aylarından daha çok sıvı alınması gerekiyor. Hem ihtiyaç duyulan sıvıyı sağlıklı bir şekilde almak hem de bitkilerin faydalarından uzak kalmamak için uzmanlar bitki çaylarının yazın, soğuk olarak tüketilmesini öneriyor. Bitki çayları soğuk tüketildiğinde de faydasının eksilmiyor.
Elmayı ve limonu kabukları ile dilimleyin. Ardından çubuk tarçın, ıhlamur ve zencefili ekleyerek kaynatın. Kaynayan karışımı süzüp, sıcak sıcak için. Boğazınız yumuşayacak ve öksürüğünüz azalacaktır.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
Kış çayları temel olarak bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda vücuda yardımcı oluyor. Vücut direncini artırarak grip, nezle, soğuk algınlığı gibi kış hastalıkları olarak anılan hastalıklara karşı bizi koruyor. Düzenli olarak tüketildiğinde var olan kış hastalıklarının da iyileşme sürecini hızlandırıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri