Enfeksiyon riskinin olmaması için 24 saat boyunca yüzüne su değdirmemesi, banyo yapmaması yada toz makyaj malzemesi kullanmaması gerekmetedir. İşlemin yapıldığı gün sonra itibariyle birkaç gün boyunca yüzüstü yada yan yatış pozisyonun dolgunun ezilmesine yol açarak verimliliğini etkileyebileceğini hastaya söylüyoruz.
Yüz Dolgusu Sonrası İyileşme Süreci
İlk 24 saat içerisinde yüzde kızarıklığa sebep olmaması için sıcak banyo ve duş yapılmamalıdır. İyileşme sürecinin hızlanması için bir süre güneşten uzak durulmalıdır.
Dolgu uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler:
– Dolgu uygulamasından sonra ilk 24 saat sıcak banyo, duş yapılmamalıdır. Yine sauna veya hamama girilmemelidir.
Uygulamadan 1.5-2 saat kadar sonra enjeksiyon yapılmış olan kasların çalıştırılması yani kaş çatılması, gülünmesi, alnın kaldırılması gibi hareketler ilacın etkisinin artmasını sağlar. Botoks uygulaması yapıldıktan yaklaşık 8 saat kadar sonra yüz soğuk suyla ve nazikçe yıkanabilir.
Botoksun etkisi genellikle 3. günde başlar ve 10. günde oturur. Dolgu ise büyük oranda anında etki gösterir ve ortalama 10 gün içinde tamamen oturur. Botoksun etkisi kişiden kişiye bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 4 ila 6 ay boyunca kalıcıdır. Dolgu ise 6 ila 24 ay arasında etki süresi gösterebilir.
İlgili 15 soru bulundu
Dolgu uygulaması öncesi olduğu gibi, sonrasında da aspirin ve benzeri ilaçların 2 hafta süreyle kullanılmaması gerekmektedir. Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır.
Kaz ayaklarınızı yok etmek adına yapılan mikro iğnelerden sonra en geç 3 gün içinde, alnınıza tatbik edilen dolgu maddeleri akabinde ise yaklaşık 2 gün içinde iyileşme görülür. Dudak ve yanak gibi diğer bölgelerdeki uygulamaların zamanları da farklılık gösterebilir.
Botoks Uygulaması Sonrası Yapılmaması Gerekenler:
İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 2 saat boyunca makyaj uygulaması yapmayınız.
Botoks Sonrası Duş
Botoks uygulamasından sonra, en az iki saat boyunca banyo yapılması tavsiye edilmemektedir.
Çene botoksu (Masseter Botoksu) ya da yaygın bilinen adı ile diş sıkma botoksu sonrası dikkat edilmesi gereken birkaç önemli husus mevcuttur. ... Botoks sonrası 4-6 saat sonra yüz yıkanabilir, banyo yapılabilir.
Göz çevresinde ortaya çıkan kırışıklıkları gidermek amacıyla yapılan dolgu enjeksiyonunun ardından ortalama 3 ila 7 günde iyileşme gerçekleşir. Şişliklerin azaltılması için su tüketim miktarı artırılmalıdır. Aynı şekilde soğuk kompres uygulanması da fayda sağlayabilir.
Hyaluronik asit içeren yüz dolgu maddeleri enjekte edildikleri bölgede yer değiştirmezler veya kaymazlar.
Şişlik ve morarma için K vitamini içeren Arnica veya Hirudoid krem kullanılabilir. Aynı zamanda uygulamadan hemen sonra buz uygulaması yapılabilir. Dolgudan sonra aşırı sıcaktan uzak durmayı öneriyoruz. Sigara içmek ve dudakları büzen ve kasan hareketler dolgunun erken erimesine yol açar.
Botoks sonrası ilk 2 gece kalın bir yastık kullanarak başınızı yüksek bir pozisyonda tutun. Böylece işleme bağlı yüz ödemi daha hafif olur. Botoks sonrası ilk 48 saat sırt üstü uyumaya özen gösterilmelidir. Başı sağa sola çevirip yaslamak, yan yatmak, yüz üstü yatmak botoks sonrası görünümü bozabilir.
Yüz dolgusu işlemi sırasında, dolgu maddeleri cildin altına enjekte edilir. Bu enjeksiyon, dokuların hafif bir tahriş yaşamasına neden olabilir ve buna bağlı olarak bir miktar şişlik ortaya çıkabilir. Ayrıca, enjeksiyon yapılan bölgedeki kan dolaşımı artabilir ve bu da dokuların şişmesine yol açabilir.
-----Uygulama sonrası 4-5 saat başınızı çok öne eğmemenizi, telefona bile mümkün olduğunca başınız dik konumda bakmanızı öneriyoruz. -----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız.
Alın botoksu yapıldıktan sonra yüz bölgesinin tamamına en az 6 saat boyunca su değmemelidir. Yani botokstan sonra yüz yıkama ve duş alma gibi etkinlikler için beklenmelidir. Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Özellikle yüz bölgesine yapılan dolgu ve botoks sonrası ilk 24 saat spor aktivitelerine yönelmek, işlem yapılan bölgede oluşabilecek şişlikler ve morluklar nedeniyle riskli olabilir. 'Botoks kaç günde oturur' sorusunun cevabı olarak, ortalama 10-15 gün arası demek mümkündür.
Örneğin kaşları çatmak, alnı oynatmak ya da gözleri kısmak kasları çalıştırarak botoks etkisini hızlandıracaktır. Bununla birlikte olası komplikasyonların önüne geçmek için bir gece sırtüstü yatmak yararlı olacaktır.
Botoksun etkisini azaltan bir ilaç olmadığı gibi, etkisini ortadan kaldırmak için bir antidot da bulunmamaktadır, Etkiyi azaltabilecek tek yöntem beklemektir yani zamandır. Vücutta metabolizma hızını arttıran antioksidanlar süresiyi kısaltabilmektedir.
Uygulamanın yapılmasından sonraki 1 haftalık süre sonrasında botoks tam etkilerini göstermelidir. Yani 1-2 haftalık süreçte uygulama sonrası beklentilerin altında bir sonuçla karşılaşmışsanız doktorunuza bu konuda danışmanız gereklidir. Ayrıca botoks etkisi uygulandığı bölgelere göre farklılaşabilmektedir.
Dermal dolgu maddelerinin enjeksiyonundan sonra 2 hafta boyunca hastalara ciltlerini temizlerken nazik olmaları, yüz bakımı, lazer, ağda, sauna, buhar odaları gibi aşırı sıcak ortamlardan kaçınmalarını ve uygulama yapıldıktan sonraki 24 saat egzersiz yapmamaları önerilir.
Dolgu işlemi hastanın cildinde anında etki göstermeye başlar. Uygulamanın ardından ortalama bir hafta sonra dolgu maddesi tamamen yayılır ve estetik bir görünüm elde edilir. Genellikle yapılan dolgular kalıcı olmasa da ortalama bir ya da bir buçuk sene boyunca bu görünüm devam eder.
Dolguda kullanılan hyalüronik asit vücutta zamanla eridiğinden kalıcı dolgu işlemi olamaz.Dolgu işlemi yaptırdıkça kalıcılık süresi artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri