İlk 24 saat içerisinde yüzde kızarıklığa sebep olabileceği için, sıcak banyo ve duş yapılmamalı, yoğun güneşe maruz kalınmasından kaçınılmalıdır.
Botoks ve dolgu uygulamaları için özel bir mevsim yok. İlkbaharda, yazın, sonbaharda ve kışın uygulanabiliyor. Güneş ışınlarından etkilenen bir uygulama değildir. Bu nedenle dört mevsim de yapılabilmektedir.
Çok faz sıcak ortamlarda bulunulması durumunda dolgu maddesinin etkenlerinin etkilenerek dolgunun kalıcılık süresi kısaltabilir. Bundan dolayı uzun vadede hastların hamam, sauna, solaryum gibi ortamlara çok girmemelerini tavsiye ediyoruz. yüz bölgesini güneş ışınlarından iyi korumaları gerektiğini belirtiyoruz.
Tedaviden sonraki 3 saat boyunca uygulamanın yapıldığı alana dokunmayın. Dolgu uygulamasından sonra lazer tedavisi ya da mikrodermabrazyon uygulaması yaptırmayın. Planlamış tedavilerinizle ilgili kliniğinize bilgi vermeyi unutmayın. Yüz Dolgusu uygulamasından sonra 4 saat boyunca uzanmayın ya da yatmayın.
Botoks işlemi kasa yapılan bir enjeksiyon yöntemidir. Güneşe ya da sıcak havalara karşı bir hassasiyet oluşturmadığından yaz aylarında güvenle uygulanabilir. İşlem yapıldıktan sonra güneşe çıkılabilir.
İlgili 35 soru bulundu
4- Güneşe maruz kalmayı sınırlayın. Botoks yaptırmış olsun ya da olmasın, güneşte uzun süre zaman geçirmemeye çalışın. Güneş, Botoks'un ömrünü doğrudan etkilemeyebilirken, güneşe uzun süre maruz kalmak, kırışıklıklara neden olabilir. Bunun yanı sıra sıcak Botoks etkisini azaltır.
-----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Sıcak su dudak dolgusunu eritir mi? Hayır, sıcak su dudak dolgusunu eritmez. İlk iki gün dudak dolgusu için oldukça önemlidir. Enjeksiyon işlemi tamamlandıktan sonra dudakları bir darbeye maruz bırakmamak önemlidir.
Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
Dolgu işlemi sonrasında 4 saat yüzüstü yatılmaması gerekir. Güneş koruyucu ve renksiz eczane ürünleri kremler kullanılabilir. Makyaj malzemeleri ve fırçalarının 1 gün boyunca kesinlikle kullanılmaması gerekir. Dolgu işlemi yapıldığı gün cilt bakımı yapılmamalı, en erken 1 hafta sonra böyle bir işlem uygulanmalıdır.
Ortalama ömürleri 6-24 ay arasında değişir. Ancak sigara, aşırı sıcak ortamda bulunmak, güneş maruziyeti gibi çevresel faktörler de dolgunun ömrünü kısaltır.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
Güneş koruyucuları ve nemlendirici kullanmak önemlidir. Yapılan çalışmalar, doğru cilt bakım ürünlerinin dolgu sürelerini +4 ay uzattığını göstermiştir. Mutlaka danışanlarıma önerim, hem anti aging amaçlı hem de yapılan dolgu vb. işlemlerin kalıcılığının uzaması için doğru cilt bakımlarını düzenli yapmalarıdır.
Yüz dolgu maddeleri sıcaktan etkilendiği için sauna, hamam gibi yerlerden kaçınılmalıdır. Yüz dolgusu kalıcı değildir. Yüz dolgusunun kalıcılık süresi yapılan dolgu maddesinin içeriğine göre 6-24 ay arasında değişiklik göstermektedir.
Dolgu işlemi hastanın cildinde anında etki göstermeye başlar. Uygulamanın ardından ortalama bir hafta sonra dolgu maddesi tamamen yayılır ve estetik bir görünüm elde edilir. Genellikle yapılan dolgular kalıcı olmasa da ortalama bir ya da bir buçuk sene boyunca bu görünüm devam eder.
Kırışıklıkları önler, cildin dolgun ve genç görünmesini sağlar. Sorunuza gelince; işlemden hemen sonra etkisini görebilirsiniz. Dolgu uygulamalarında kişiye ve uygulanan bölgeye göre kalıcılık 6 ile 12 ay arasında değişmektedir.
Dolgu uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler:
– Dolgu uygulamasından sonra ilk 24 saat sıcak banyo, duş yapılmamalıdır.
Dolgu uygulaması öncesi olduğu gibi, sonrasında da aspirin ve benzeri ilaçların 2 hafta süreyle kullanılmaması gerekmektedir. Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır.
Amalgam dolgu, yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşır. Genel olarak tam sertliğe ise 24 saatte ulaşmaktadır. Bundan dolayı da amalgam dolgu söz konusu ise hasta 2 saat herhangi bir şey tüketmemelidir. Bu süreden sonra da yalnızca yumuşak gıdalar tüketilmelidir.
Dolgu maddeleri güneşe maruz kalma veya başka ısılarla daha hızlı emilmez.
Dudaklarda; dudak dolgusu işleminden sonra, ödem ve morluk görülmesi normaldir. Genelde bir hafta-on gün sonra dudaklar normal haline döner. Tabii ödem bu süre içinde de giderek hafifleyecektir. Günde birkaç defa soğuk kompres yapmak ödemin daha çabuk inmesini sağlayabilir.
Dudak dolgusu uygulamasının hemen ardından dudak ve çevresinde bir miktar şişlik ve ödem oluşması son derece normaldir. Dudak dolgusu uygulamasından sonra bir iki gün kadar günde 30 dakika kadar buz uygulaması yapılabilir.
Ayrıca botoks yapıldıktan 7-14 gün sonra rötuş da yapılabilmektedir. Oldukça acısız olan yöntem, neredeyse hiç uygulama aksaklığı olmaz. Uygulama sonrasında hafif kızarıklıklar ve küçük morluklar oluşsa da öğle tatilinde bile yaptırabileceğiniz bu işlemden sonra günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.
“Dolgu ve Botoks Yazın En Fazla Uyguladığımız İşlemler”
Dr. Murat Uçak, “Yaz aylarında, özellikle göz çevremiz ve yüzümüzde kırışıklıklar daha sık görülmektedir. Bu nedenle botoks ve dolgu işlemleri, yaz aylarında en fazla uygulanan kolay ve rahat işlemler olarak sınıflandırılabilir” açıklamasında bulundu.
Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri