DOLOREX böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır. Böbrek yetmezliği olan hastalarda yapılmış çalışmalar mevcut olmadığından, doz ayarlamasına ilişkin önerilerde bulunulamaz. Hafif ila orta şiddette böbrek yetmezliğiniz varsa DOLOREX'in dikkatli uygulanması konusunda doktorunuz sizi uyaracaktır.
DOLOREX ayrıca, asetilsalisilik asit veya ibuprofen gibi diğer non-steroidal antiinflamatuvar ilaçlar ile astım atağı, ürtiker veya akut rinit gibi reaksiyonlar veren hastalarda kontrendikedir. Hamileliğin 3. trimesterinde kontrendikedir. Çocuklarda ve 14 yaşından küçük adolesanlarda kontrendikedir.
DOLOREX' in çocuklarda ve 14 yaşından küçük ergenlerde kullanılması önerilmez. 14 yaş ve üzerindeki ergenlerde günde 75 – 100 mg alınması, genellikle yeterlidir. Günlük toplam doz genellikle, 2-3 doza bölünmelidir. Maksimum günlük doz (150 mg), aşılmamalıdır.
Fazla ağrı kesici kullanmak, mide olmak üzere sindirim sistemi ve öteki organlara da zarar verebilir. Mideyi türlü zararlara, virüs benzeri rahatsızlıklara ve dokunun zedelenmesine karşı korumakta olan mide mukozası, fazla oranda ağrı kesici tüketilmesi ile hasar alır ve midede kanama, ülser ve ağır ağrıların yol açar.
Orta ve yüksek derecelerdeki ağrılarınız için bu ağrı kesiciyi tercih edebilirsiniz. Etki süresi diş ağrısının seviyesine bağlı olarak 45 dakikaya kadar uzayabilmektedir. Dolorex ağrı kesicisini 12 saatte bir ağrınızın durumuna göre kullanabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Diş ağrısını geçirmek için oksijenli su, tuzlu su veya buğday çimi ile ağız gargarası yapmak, dişe karanfil yağı, vanilya özü veya sarımsak ezmesi sürmek ve ağrıyan yere soğuk kompres ya da buz torbası koyulabilir. Bunlara rağmen ağrı geçmiyorsa ve çok şiddetliyse diş hekimine görünmeyi ihmal etmemelisiniz.
Majezik veya Parol gibi reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçları içmek , birçok insan için hafif-orta dereceli diş ağrılarını etkili bir şekilde azaltmanın hızlı ve basit bir yoludur.
Sistemik yan etkilerin artışına neden olabileceğinden DOLOREX ve NSAI ilaçlarla birlikte kullanılacaksa dikkatli olunmalıdır. Gastrointestinal kanama öyküsü olanlarda sistemik yan etki görülme olasılığı bildirilmiştir. Bronşiyal astım ya da alerjik hastalığı olan/olmuş olan kişilerde bronkospazm görülebilir.
DOLOREX kullanıyorsanız bebeğinizi emzirmeyiniz. Nadiren DOLOREX kullanan hastalar görme bozuklukları, baş dönmesi veya uyku hali gibi yan etkiler görebilirler. Böyle etkiler görürseniz araba kullanmamalı ve dikkat gerektiren diğer işleri yapmamalısınız. Böyle etkiler görürseniz en kısa zamanda doktorunuza söyleyiniz.
Kısa sürede (akut) yüksek doz alındığında karaciğer hasarına yol açabilir. Eğer kullanmanız gerekenden daha fazla PAROL almışsanız, karaciğer yetmezliği riski nedeniyle, herhangi bir semptom yaşamamış olsanız bile acilen tıbbi yardım alınız.
DOLOREX, aşağıdaki durumların kısa süreli tedavisinde kullanılabilir: Kireçlenme (osteoartrit), eklemlerde ağrı ve şekil bozukluğu (romatoid artrit) ve sırt, boyun ve göğüs kafesi eklemlerinde sertleşme ile seyreden ağrılı ilerleyici romatizma (ankilozan spondilit) belirti ve bulgularının tedavisi ile akut guta bağlı ...
Diklofenak (ticari adları ile Dolorex, Voltaren, Diclomec, Elfenor, Dikloron, Dicloflam, Cataflam gibi...) enflamasyonu azaltmak ve ağrıyı dindirmek için artrit ve akut sakatlanmalarda kullanılan bir non steroidal antiinflamatuar ilaçtır. Âdet sancısı ve ağrılı âdet görmede de kullanılır.
ARVELES, steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ'ler) (iltihap giderici) olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir. romatizma) belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti (gut hastalığına bağlı ağrılı eklem iltihabı), akut kas iskelet sistemi ağrıları (örn.
Film kaplı tablet Beyaz, yuvarlak, çentikli film kaplı tabletler. Tabletler iki eşit parçaya bölünebilir. Osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti, akut kas iskelet sistemi ağrıları, postoperatif ağrı ve dismenore tedavisinde endikedir.
DİKLORON nedir ve ne için kullanılır? DİKLORON kremimsi beyaz renkte, düzgün yüzeyli fitil şeklinde sunulmaktadır. Her bir fitil 50 mg etkin madde (diklofenak sodyum) içerir. DİKLORON, ağrı ve iltihap tedavisinde kullanılan "steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar” (NSAİİ'ler) isimli bir ilaç grubuna dahildir.
Çeşitli ağrı modellerinde yapılan klinik çalışmalar, deksketoprofen trometamolün etkin analjezik etkisi olduğunu göstermiştir. Analjezik aktivitenin başlaması bazı çalısmalarda uygulandıktan sonra 30 dakika içinde elde edilmiştir. Analjezik etki 4-6 saat sürmektedir.
İştahsızlık, aşırı susama, kusma ile seyreden böbrek iltihabı (interstisyel nefrit) Böbrek yetmezliği Sersemlik, uyuklama hali Kaşıntı Tansiyon düşüklüğü, geçici olarak bilinçte bulanıklık, taşkınlık hali Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.
Semptomlar Baş ağrısı, konvülsiyon, koma, pirozis, bulantı, kusma, epigastrik ağrı, Gİ kanama, nadiren diyare, dezoryantasyon, eksitasyon, uyuşukluk, sersemlik, kulak çınlaması, baygınlık. Önemli zehirlenme vakalarında, akut böbrek yetmezliği ve karaciğer hasarı oluşması mümkündür.
Yetişkinlerde ve 14 yaşından büyük çocuklarda tek başına veya parasetamol veya NSAİİ gibi diğer analjezikler ile giderilemeyen akut ve orta şiddette ağrıların (romatizmal ağrılar, kas ağrısı, sırt ağrısı, nevralji, migren, baş ağrısı, diş ağrısı ve dismenore gibi) kısa süreli tedavisinde endikedir.
Adet sancısının tedavisinde genellikle ağrı kesiciler kullanılmaktadır. Bu ilaçlar prostaglandin seviyesini etkilediği için ağrıyı azaltmaktadır. Kullanılan ağrı kesiciler ile kanama da bir miktar azalır fakat bunun hiçbir zararı yoktur. Kadınların ağrıyı yaşamak yerine ilaç kullanmaları önerilmektedir.
Birçok ağrıda olduğu gibi parol da diş eti ağrısının önüne geçmek konusunda etkili olabilir. Ancak ilaç kullanımı hassas bir konu olduğundan doktor kontrolünde alınması daha sağlıklı olacaktır.
ENDİKASYONLARI: BaĢ ve diĢ ağrıları, migren, dismenore, miyalji, nevralji, tüm müsküloskeletal ve tonsilektomi ağrılarında analjezik; soğuk algınlığı, influenza ve diğer bakteriyel ve viral enfeksiyonlar da ise hem analjezik hem de antipiretik etki gösterir.
Zonklayan Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Ağrıyan bölgedeki dişlerinizi dikkatli bir şekilde fırçalamak, ağrıyan dişin olduğu bölgeye 5 dakika arayla 5'er dakika dışarıdan, ince bir beze sarılmış buz uygulaması yapmak, ağrı kesici kullanmak zonklayan diş ağrısına iyi gelir.
Opioidler (narkotik analzezikler): En güçlü ağrı kesiciler bu gruba dahil olmaktadır. Kodein, tramadol ve morfin bu gruptandır. Bu tür ağrı kesiciler beyindeki ağrı mesajlarını değiştirme etkisine sahiptir.
Ağrının hafifletilmesi için evde yapılacaklar arasında ılık tuzlu suyla gargara yapmak, ağrılı bölgeye soğuk veya sıcak uygulamak, ağrı kesici ilaçları kullanmak (ancak hekim önerisiyle), ve diş ipi kullanarak diş aralarını temizlemek yer alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri