Tam Dolu Toner ise adından da anlaşılacağı üzere tonerin tam dolu halidir. Tam Dolu Toner bulunan yazıcılar ile 1000 sayfa baskı yapmak mümkün. Demo tonerler ise 250 sayfalık bir baskı sağlar. Tonerlerin baskı sayıları mark ve modellere göre değişiklik gösterir.
Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer. Kartuşları 6 aydan daha uzun süre saklamak istiyorsanız, satın almadan önce mürekkep veya toner için ürün açıklamasını okumanızı öneririz.
Bu da ortalama 100 bin sayfa siyah beyaz baskı yapabileceğiniz anlamına gelir. Eğer renkli çıktılar elde etmek istiyorsanız bu rakamlar değişebilir. Bu nedenle dolu toner kaç sayfa yazı yazar diye merak edenlerin elde edecekleri çıktının renkli mi yoksa siyah beyaz mı olacağını belirlemesi gereklidir.
Ortalama bir kartuştan 200 sayfalık bir çıktı almanız mümkündür. Kartuş ne kadar yazar diye soranların kartuş markasına ve kartuşun kapasitesine de dikkat etmesi gereklidir. Kaliteli marka tercih etmenin yanı sıra yazıcı sağlığının korunması da kartuş ömrü üzerinde olumlu etki sağlar.
Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak kartuşların fiyatı tonerlerden daha uygun olduğu için bu durum ince bir hesabı da beraberinde getirir. Bu noktada kullanıcılar kartuş mu toner mi?
İlgili 22 soru bulundu
Hepimizin bildiği gibi; Epson, Canon, Brother ve bazı HP kartuşlarının üzerindeki chipler tek kullanımlık olduğundan dolumlarda randıman vermez. Kendi ithalatımız olan "KOLAY DOLAN KARTUŞLAR" ın üzerindeki chipler AUTO-RESET olduğundan "100-150" defa çok basitçe dolum yapabilirsiniz.
Kartuş mürekkebi her bittiğinden yenisini almak yerine, dolum yaptırmak, aynı kartuşun defalarca doldurularak yeni gibi kullanılmasını sağlayacaktır.
Toner kartuşlarının kaç sayfa basabileceği, kullanılan toner kartuşunun tipine ve kapasitesine bağlı olarak değişir. Standart toner kartuşları genellikle 3,000 ile 20,000 sayfa arasında baskı yapabilirken, yüksek kapasiteli kartuşlar daha fazla sayfa basabilir.
Doğru dolum aparatını kullandığınız sürece kartuş doldurma işlemi aslında normal bir çakmak dolumundan farksızdır. Bu nedenle hem %100 güvenli, hem de çok basittir. Buradaki en önemli unsur dolum yapacağınız kartuşun net ve brüt ağırlıklarını bilmek ve dolumu ona göre yapmaktır.
Bitmeyen kartuş, tekrar tekrar mürekkep doldurulmaya ihtiyaç duyulmayan ve direkt olarak mürekkep haznesinden mürekkep çekebilen kartuşlardır. Bu kartuşlar genellikle bitmeyen kartuşlu yazıcılar ile uyumlu bir şekilde çalışabilir.
Esli Reçine Dolu Kartuş - 15'' - Sudaki kireç için. Suyun sertliğini yani kirecini gidermek için kullanılan filtrelerdir. Kireçli su filtreden geçerken kireci alınmış ve su yumuşatılmış olur. Böylece çamaşır bulaşık makinaları gibi cihazlara kirecin verdiği zarar önlenmiş olur.
Bitmeyen kartuş sistemi 4 ve üzeri kartuşlu Hp,Canon,Epson ve Brother marka yazıcılarla uyumludur. Ayrıca 2 kartuş kullanan Canon marka tüm yazıcılarla uyumludur.
Bir kartuşun ömrü, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir. Bu faktörler şunlardır: Kartuş tipi: Toner kartuşları, mürekkep kartuşlarından daha uzun ömürlüdür. Ortalama bir toner kartuşu 2.000 ila 10.000 sayfa arasında baskı yapabilirken, ortalama bir mürekkep kartuşu 200 ila 500 sayfa arasında baskı yapabilir.
Örneğin; 150 gramlık bir tonerden 2.500 sayfalık baskı elde edebilirsiniz. 700 gramlık bir toner için 12 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz. Eğer tercihiniz 1.100 gramlık bir tonerden yana olacaksa o zaman 18 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz.
Yeni doldurulan bir kartuş yazdırmıyorsa iki sebebi vardır. Ya kartuş nozulları tıkanmıştır ya da kartuş kurumuştur. Kartuş dolu ama yazmıyor diyenlerin bu iki noktaya dikkat etmesi gereklidir. Dolu kartuş modellerinin kartuş kurumasından muzdarip olmaması için güvendiğiniz firmalardan destek almalısınız.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Dolma kartuşlar yazıcılara zarar veren malzemelerdir. Dolma kartuşlar aynı zamanda bitmeyen kartuş olarak da bilinmektedir. Bu sistemler; normal kartuşlara göre daha fazla işlem yapsa da daha fazla zararlı kimyasal içerdiği için yazıcınız ve sağlığınız için oldukça risklidir.
Kalan mürekkep düzeyini ve modeliniz için FINE kartuşunu kontrol edebilirsiniz. Bakım (Maintenance) sekmesinde, Yazıcı Durumunu Görüntüle (View Printer Status) seçeneğini tıklatın.
KARTUŞLARI DOLDURMA
Kolay dolan kartuşlardaki mürekkep bittiğinde dolum işlemi yapmak için; yine yazıcı özelliklerinde yukarıdaki adımları izleyerek çıkartınız. Kartuşlardan daha önce çıkarttığımız şeffaf hava tıpalarını kartuşa takınız. Renkli tıpaları çıkarıp bu delikten şırınga yardımı ile mürekkebi doldurunuz.
Renkli ve Siyah Kartuş dolum fiyatları sadece 50 TL'dir. Siyah toner dolum fiyatı 85 TL'dir. Renkli toner dolum fiyatı ise 85 TL'dir.
Lazer yazıcı toneri çipli ise baskı adedi azaldığını “toner az” uyarısı verir. Çipsiz tonerle de ise mürekkep bir an da bitebilir. Baskı adedi fazlaysa ve tonerin doluluk oranı %40'ın altındaysa baskı sırasında bitme ihtimali yüksektir. Baskıların silik çıkması, tonerin bittiği anlamına gelir.
Ortalama olarak 120 gram toner tozu bir dolum işlemi için yeterlidir.
Baskı kalitesine gelince, orijinal tonerler, muadil ve yeniden üretilmiş tonerlere kıyasla kendi liglerinde liderdir. Orijinal tonerler, daha doğru renklerle daha parlak ve daha net olan daha net metin ve görüntü kalitesi sunar. muadil tonerler kullanılırken, baskı kalitesi genellikle orjinal kalitesine yakın olur.
Kısacası şöyle denilebilir; bazı markaların tonerlerini yeniden doldurup kullanabiliyorken bazılarının ise, bittikten sonra çöpe atıp yenisini almak gerekiyor. Çünkü, bu tür yazıcılarda, çipli bir sistem ile dolum veya muadil gibi kendi ürünleri olmayan tonerleri kullanamamaktasınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri