Eklem ve baş ağrıları da dolunay döneminde daha fazla ortaya çıkardı. Vücutta ağrılar bu dönemde daha fazla hissedilir. Kadınlar ağdayı eskiden dolunayda yaptırmazlardı. Dolunay süresince daha fazla diş ve karın ağrısı olduğu kabul edilirdi.
Dolunay: Gökyüzünün yükünün azalmasına ve kişilerin auraların çoğalmasına yani enerji artışına yol açar. Ay'ın manipülasyonu ile meydana gelen bu ekstra enerji artışı ise dengeli ve tutarlı olmayan hareketleri tetiklemektedir.
- Uyku düzeniniz bozulabilir. - Migren, baş ağrısı ve ağlama krizleriniz artabilir. - Huzursuzluk hissi artabilir. - Kalp atışlarınız hızlanabilir.
Kadersel gelişmelere açık bir dönem. İskelet sistemi, eklemler, dişler, diz kapağı, saçlar, cilt ile ilgili problemlere dikkat. Dolunay doğum haritanıza göre hangi evde gerçekleşiyor ise o konularla ilgili etkiler alıyor olacaksınız. Dolunay ile ilgili direkt etki alacak burçlar: Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi.
İlgili 40 soru bulundu
DOLUNAY'IN YANSIMALARI
Bugün Başak burcunda bir dolunay gerçekleşiyor. Dolunaylar öncelikli olarak meydana geldikleri gün olmak üzere, genelde astrolojik açıdan +/- 5 gün etkili gökyüzü görünümleridir.
Vücudun biyolojik saatini koruyan ve ritmini arttıran melatonin hormonunun da gönüllülerde Dolunay sırasında oldukça düşük olduğu tespit edildi. Karanlık ortamda daha fazla melatonin salgılanırken, aydınlık ortamda melatonin hormonu daha az salgılanıyor.
Ayın evrelerinin insanların uyku düzenini etkilediği uzun yıllardır dillendiriliyor. Bu konuda yapılan bir araştırmanın sonuçları yayımlandı. Sonuçlara göre dolunayda insanlar daha geç yatağa giriyor ve daha az uyuyor.
Evet; Ay'ın döngüleri, menstrüel döngüyü etkiler.
Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica dergisinde yer alan araştırmada, 16-25 yaş arası 826 kadın deneğin menstrüel döngüsü, farklı mevsimlerde 4 ay boyunca takip edilmiş.
Ay, hareketleri sonucunda safha safha küçülüp tekrar büyür. Dolunay iken kemale ermiştir, tamamdır; diğer zamanlar ise noksandır. Bu durumda da dolunay sevgili, hilâl âşıktır. Dolunay parlaklığı ve beyazlığı itibariyle kâğıda benzetilmiştir.
Dolunay, her ayın yaklaşık 29.5 gününde bir meydana gelir ve yaklaşık 3-4 gün boyunca görülebilir. 2023 yılında, Türkiye'de dolunay tarihleri aşağıdaki gibi olacaktır: Ocak: 6 Ocak 2023. Şubat: 5 Şubat 2023.
Dolunay ve deprem arasında bir ilişki yok
Ancak bunların tamamı, yerle ilgili dinamikler. Depremler her zaman ve dünyanın her yerinde gerçekleşebilir.
Dolunay, evrende gizemli ve güçlü bir enerji kaynağı olarak kabul edilir. Ay'ın tam olarak ışıldadığı bu dönemde, doğanın ve insanların üzerindeki etkileri derinden hissedilir. Tarih boyunca ise birçok kültürde dolunayın mistik ve enerji yüklü bir dönem olduğuna inanılmıştır.
İşte detaylar ve etkileri.. TEMMUZ AYI DOLUNAY 2023 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? Temmuz ayı dolunayı 3 Temmuz Pazartesi günü saat 14.38'de gerçekleşecek.
Ayın evreleri ana evreler ve ara evreler olmak üzere iki grupta incelenir. Ana evreler; Yeni ay, ilk dördün, dolunay ve son dördün evreleri iken, ara evreler ise şişkin ay ve hilaldir.
Ay'ın tam bir daire olarak dolgun, parlak görüldüğü evredir. Ay'ın Dünya'dan sol yarısının aydınlık gözüktüğü evredir.
Dolunay zamanlarında okyanuslar yükselir ve hastanelerin acil servisleri daha çok hasta ile dolar. Dolunay sakin kalmanın zamanıdır. Bırakın gitsin, zor anlarınızda derin nefesler alın ve diğerlerini hatalarından dolayı affedin. Önemli görüşmeleriniz varsa, bunları dolunayın iki gün sonrasına erteleyin.
Özellikle mevsim geçişleri, adet döngüsünü en fazla etkileyen unsurlardan biridir.
Sinodik aya göre Ay'ın aynı evreleri arasındaki zaman ortalama 29.53 gündür. Bu sebeple yeniay ile başlayan Ay takvimine göre dolunay 14 veya 15. günde gerçekleşir. Kameri ay hep tam sayılardan oluştuğu için 29 veya 30 gün sürer.
İlk dördün evresinde ay, güneşe 90 derecelik açıyla bakmaktadır. İlk dördünün ardından ''şişkin ay'' evresine geçen ay, bu fazda güneşe 90 ve 180 dereceler arasında bakar. Bu evrenin ardından ay, ''dolunay'' olur. Bu evrede ay, tam daire şeklinde görünür ve parlak ve dolgundur.
Bilim insanlarının analizi, dolunayla bağlantılı olarak çocukların uyku süresinde küçük ama istatistiksel olarak anlamlı bir değişiklik olduğunu ortaya çıkardı. Çocuklar Dolunay zamanında, Yeni ay zamanına kıyasla ortalama 4,9 dakika daha az uyudular ve toplam uyku süresinde ortalama yüzde 1'lik bir azalma oldu.
İnsomnia (uyuyamama hastalığı): İnsomnia belirtileri, uykuya dalmada sorun yaşama, çok erken saatlerde uyanma, gece boyunca uykunun bölünmesidir. Bu rahatsızlıklar dışında, psikolojik etkenler, yaş, kabuslar, depresyon, kalp rahatsızlıkları, ilaçlar ve yaşam stili de uyku sorunlarına yol açan sebeplerdendir.
Gündüz vakti ise bazen ay'ın konumundan dolayı, güneşin ay yüzeyine çarpan ışınları yansıyarak dünyaya düşer ve çıplak gözle bir görebileceğimiz kadar belirgin olurlar. Bu gibi zamanlarda gündüz vakti ay'ı görmek mümkündür.
İlaç kullanımları, bazı durumlarda yanlış ilaç kullanımları, uyku hijyeninin sağlanamaması, psikolojik rahatsızlıklar veya kronik stres gibi birçok neden uykusuzluğa neden olabilir. Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) uykusuzluğun kalp damar hastalığı, diyabet ve depresyonla ilişkili olduğuna da işaret etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri