Dolunaylar öncelikli olarak meydana geldikleri gün olmak üzere, genelde astrolojik açıdan +/- 5 gün etkili gökyüzü görünümleridir.
Kadersel gelişmelere açık bir dönem. İskelet sistemi, eklemler, dişler, diz kapağı, saçlar, cilt ile ilgili problemlere dikkat. Dolunay doğum haritanıza göre hangi evde gerçekleşiyor ise o konularla ilgili etkiler alıyor olacaksınız. Dolunay ile ilgili direkt etki alacak burçlar: Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi.
Gökyüzünde daha parlak ve dünyaya daha yakın olarak görsel bir şölen sunacak olan süper dolunay, 1 Ağustos akşamı görülecek. 2023 yılında yaşanacak dört süper ay etkinliğinden ikisi Ağustos'ta olacak, ilki bugün, diğer ise 30 Ağustos'ta.
Dolunay zamanında farkında bir insanın yapması gerekenlerden bahsedelim : Ruhsal her türlü çalışma; meditasyon, dua, yoga gibi sakinleştirici etkili tüm eylemleri yapmak hem fiziksel hem duygusal gücümüzü arttıracaktır.
Dolunay: Gökyüzünün yükünün azalmasına ve kişilerin auraların çoğalmasına yani enerji artışına yol açar. Ay'ın manipülasyonu ile meydana gelen bu ekstra enerji artışı ise dengeli ve tutarlı olmayan hareketleri tetiklemektedir.
İlgili 25 soru bulundu
DOLUNAY: Ayın en dolgun olduğu 2 günlük zamandır. Bu zaman zarfında enerji çok yoğun olduğu için her türlü olayımıza çalışmak çok uygun olur. Dolunayda Ay hangi burçta ise o burca ait konuları ve hastalıkları çalışmamız gerekir.
Dolunay ve deprem arasında bir ilişki yok.
Bilim insanları ayın evrelerinin uyku düzeni üzerinde bariz bir etkisi olduğu sonucuna ulaştı. Dolunay zamanında insanların yatağa daha geç girdiği ve daha az uyuduğu tespit edildi. Sayılara bakıldığında dolunay zamanında insanlar yatağa 30 dakika daha geç giriyor. Ayrıca 50 dakika daha az uyuyor.
Dolunay ritüelinin belli bir yöntemi olmamakla birlikte, tamamen kişiye özel ve kişinin tercihine kalan bir uygulamadır. Niyetiniz doğrultusunda mum yakmak; geride bırakmak istediğiniz enerjileri bir kağıda yazıp yakmak; olumlama cümleleri tekrar etmek ve bunun gibi her şey dolunay ritüeli olabilir.
Ay'ın evleri, Ay'ın Güneş'in aydınlattığı kısmının Dünya'dan gözlemlenen şekilleridir. Ay'ın toplam 8 evresi vardır: Yeni ay, hilal, ilk dördün, şişkin ay, dolunay, şişkin ay, son dördün ve hilal.
Dolunay, Ay'ın yörüngesi boyunca düzenli olarak gerçekleşir. Ay'ın bir döngüsü, yaklaşık 29,5 günde tamamlanır ve bu süre boyunca bir dolunay gerçekleşir. Dolunayın tam olarak ne zaman gerçekleşeceği, Ay'ın konumuna ve yörüngesine bağlı olarak değişir.
Sinodik aya göre Ay'ın aynı evreleri arasındaki zaman ortalama 29.53 gündür. Bu sebeple yeniay ile başlayan Ay takvimine göre dolunay 14 veya 15. günde gerçekleşir. Kameri ay hep tam sayılardan oluştuğu için 29 veya 30 gün sürer.
- Uyku düzeniniz bozulabilir. - Migren, baş ağrısı ve ağlama krizleriniz artabilir. - Huzursuzluk hissi artabilir. - Kalp atışlarınız hızlanabilir.
Dolunay zamanlarında okyanuslar yükselir ve hastanelerin acil servisleri daha çok hasta ile dolar. Dolunay sakin kalmanın zamanıdır. Bırakın gitsin, zor anlarınızda derin nefesler alın ve diğerlerini hatalarından dolayı affedin. Önemli görüşmeleriniz varsa, bunları dolunayın iki gün sonrasına erteleyin.
HANGİ BURÇLARI ETKİLEYECEK? Süper Dolunay, astrolojiye göre burçlar üzerinde güçlü bir etkiye sahip olan önemli bir astrolojik olaydır. Aslan, Başak, Terazi ve Akrep burçları da bu etkiden yoğun bir şekilde etkilenebilirler. Aslan burcu, Süper Dolunay döneminde daha da parlak ve karizmatik bir hale gelir.
Dolunay görenlerin ilk olarak Ayetel Kürsi okuması tavsiye olunur. Allahü lâilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ tehuzühû sinetün ve lâ nevm.
Dolunay ritüeli, evrenin ve gökyüzünün dilek kapılarının açık olduğu zamanda, Ay'ın tam da dolunay fazına geçtiği sırada yapılır. Dolunay ritüelleri ile hangi etki altında olursak olalım, negatif enerjiyi pozitife çevirebilir ve gökyüzüyle uyumlanarak daha rahat bir akış içinde olabiliriz.
Bu nedenle, dolunay her ayın 14. veya 15. gününde oluşur.
Vücudun biyolojik saatini koruyan ve ritmini arttıran melatonin hormonunun da gönüllülerde Dolunay sırasında oldukça düşük olduğu tespit edildi. Karanlık ortamda daha fazla melatonin salgılanırken, aydınlık ortamda melatonin hormonu daha az salgılanıyor.
Oysa yapılan bilimsel araştırmalar öyle gösteriyor ki popüler inanışın aksine dolunay zamanlarının davranışlar üzerinde herhangi bir özel etkisi bulunmuyor.
Basel Üniversitesi araştırmacıları vücudu uykuya hazırlayan melatonin hormonunun dolunay zamanında azaldığını da belirlemiş. Doktor Cajochen, “Dışarısı karanlık olduğunda vücut, bu karanlığı uyku zamanı olarak algılıyor. Melatonin de vücudu uykuya hazırlıyor.
DEPREMLER NERDEN GECE OLUR? Bilimsel olmasa da uzmanlar bu sorunun yanıtını belli bir çerçevede veriyor. Güneş'in çekim gücünün etkisiyle Dünya'nın gece bölümü büyük bir baskı altındayken, gündüz kısmı gevşek konumdadır. Bu sebeple depremlerin genelde gece olduğu ve aşırı basınca dayanamayıp kırıldığı tahmin ediliyor.
Bu nedenle, "deprem sesi" olarak algılanan seslerin ezici çoğunluğu gerçekte depremin kendi sesi değildir; daha ziyade şehir ortamında binaların, arabaların, yolların, köprülerin, ağaçların ve insanların çıkardıkları seslerin bir karmaşasından kaynaklanır.
Depremlerin çoğunlukla ilkbahar mevsiminde toplanma gösterdiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Sezer, aynı kayıtlara göre, depremlerin yüzde 40 kadarının insanların genellikle ''uykuda bulunduğu'' saatlerde, yüzde 60 kadarının da insanların genellikle ''uyanık olduğu saatlerde'' meydana geldiğini söyledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri