Yaban domuzu ve kutup ayısı durduk yer saldırabilir diye biliyorum.Bunun dışında sürü halinde gezen birbirlerini gazlamış bazı hayvanlar da durduk yere saldırabilir.Diğer hayvanlar ne kadar yabani olursa olsun saldırmaz.Eğer saldırıyorsa mutlaka bir nedeni vardır.Bu nedenlerin en başında da hayvanın alannını ihlal etme ...
Domuzlar çok hızlı koşabilir ve çok iyi yüzebilirler. Tehdit edildikleri takdirde saldırgan savaşçılara dönüşür, düşmanlarına uzun dişleri ile saldırırlar. Domuzgiller çoğunlukla bir sürü içinde yaşar.
Domuz ısırıklarının %47.8'i derin yaralanma oluşturur (2).
Yaban domuzları ayılar,vahşi iri kedi türleri,kurtlar,büyük yılanlar,büyük sürüngenler,timsahlar tarafından avlanırlar.Dolayısı ile domuzlar bu hayvanlardan ve bu hayvanların çıkardığı seslerden çok korkarlar.Domuz kovucu cihaz vahşi iri kedi türlerinin bir çok sesini de üreterek domuzları korkutmaktadır.
Domuz kovucu ışık, ses bombası ve benzeri ürün grupları şeklinde çeşitlilik gösteren ürünlerdir. Fener çakarlı ağ lambası ile domuzların dilediğiniz ortamdan uzaklaştırılması mümkündür. Bu ürün, toprağa kolaylıkla monte edilerek kullanılmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Domuzlar genelde insanlardan uzak dururlar. İnsan kokusunu 1-2 km. uzaktan alabilir ve yaklaşmazlar.
Bayramiç İlçe Tarım Müdürü Cahit Uydaş, "Domuz, lavanta kokusunun olduğu bölgelerden uzak duruyor.
Bu yöntemi bir arkadaşının tavsiyesi üzerine denediğini ve sonuç aldıklarını belirten Bocut, "Yabani hayvanlar genellikle insanlardan kaçar, korkarlar. Hatta görmediği halde kokusunu dahi duysa kaçarlar.
İşte domuz da beslenme tarzı, görünüşü, insanı tiksindiren tabiatı ve bünyesinde, etini yiyenlere geçebilen trişin vb. zararlı unsurlar taşıması nedeniyle yasaklanmıştır. Aşağıdaki âyette de domuzun çirkin hâline işaret edilmiştir. "...
YABAN DOMUZU ÖZELLİKLERİ
Yaban domuzlarının, yetişkin erkekleri 200 kg, bazen 300 kg'a kadar ulaşabilir ve 1,8 metre uzunluğa kadar çıkabilirler. Tehdit edildiklerinde veya köşeye sıkışırlarsa agresif hâle gelebilirler ve dişleriyle yaralanmalara neden olabilirler. Bununla birlikte bu oldukça nadirdir.
Bu nedenle yaban domuzu nüfusu kontrol altında tutulmaya çalışılır. Yaban domuzları 15-20 bireyden oluşan sürüler halinde yaşarlar. Çiftleşme zamanı dışında sürüde yalnız dişiler, gençler ile yavrular bulunur. Dişilerine (yöresel olarak değişmekle birlikte) beniş, yavrularına ise pijamalı, moza ya da potak adı verilir.
Bu hayvanların vücutlarının büyük kısmı yağdan oluşmaktadır. En çok sevdikleri yiyeceklere çeşitli hayvanların ölüleri ve buğday gibi yiyeceklerin lapası olmaktadır. Ayrıca bu hayvanların metabolizmaları çeşitli gıdaları da sindirebilmektedir. Türkiye toprakları üzerinde pek çok farklı boz domuz türü bulunmaktadır.
Bilim adamları, domuzların gözlerinin, dişlerinin ve paçalarının gün ışığında yeşil olduğunu, derilerinin ise yeşile bakan bir renk olduğunu belirtiyorlar. Geceleri ise bu domuzlar parlak yeşil bir renge bürünüyor.
Ekinlere zarar veren, yapılara ve insanlara saldıran, sıtma gibi bulaşıcı hastalıkları gittiği her yere bulaştıran yaban domuzları, otları eşeleyip köklerinden söktükleri için doğal bitki örtüsüne zarar veriyor ve yabani istilacı otların yayılmasına sebep oluyorlar.
Avcılar, günlük ödedikleri para dışında, vurulan domuzun cinsiyeti, yaşı ve kilosuna göre çeşitli miktarlarda para ödüyorlar.
Allah'ın en çok sevdiği hayvan deve olarak bilinirken en sevmediği hayvan ise domuzdur.
Domuz da (hınzîr) pis ve zararlı şeylerden kabul edilip etinin haram kılındığı Kur'ân-ı Kerîm'de açıkça belirtilmiştir: “Allah size ancak ölüyü (leşi), kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı” (el-Bakara 2/173; en-Nahl 16/115; ayrıca bk. el-Mâide 5/3; el-En'âm 6/145).
Abdullah b. Abbas'ın bildirdiğine göre, cennetteki gıdaların, içeceklerin ve diğer varlıkların hiç birisi dünyadakilerle benzer değildir. Tek ortak yönleri isimleridir. (Beyhakî'den naklen Âlûsî, 1,204.) Demek ki, domuzun veya başka bir hayvan etinin, dünyadan cennete ithal edilmesi söz konusu değildir.
İşte domuz da beslenme tarzı, görünüşü, insanı tiksindiren tabiatı ve bünyesinde, etini yiyenlere geçebilen trişin vb. zararlı unsurlar taşıması nedeniyle yasaklanmıştır.
İşitsel uyarımları iletişim amacıyla etkili bir şekilde kullanırlar. Sesin geldiği yeri kafalarını hareket ettirerek rahatlıkla belirleyebilirler. Vahşi domuzların genellikle teritoryal bir alanları vardır. Domuzlar normal şartlarda diurnal hayvanlardır.
Evet, gerçektir. Ancak bu sadece domuzlara özgü bir davranış değildir. Tavşanlarda, farelerde, sıçanlarda, yavru fillerde, su aygırlarında, insan olmayan primatlarda (goriller, orangutanlar ve al yanaklı maymunlar dahil), böceklerde (sinekler dahil), ve en yakın dostumuz köpeklerde bile bu davranış gözlemlenir.
Türkiye'nin her bölgesinde görülen, uyum yeteneği yüksek bir tür Avrasya yaban domuzu. Daha çok bir “tarım zararlısı” ya da “av hayvanı” gibi görülse de ekosistem için önemli görevler üstleniyor.
Gerek Kuran-ı Kerim gerekse Tevrat/Ahd-i Atik, çift tırnaklı ve geviş getiren hayvanların yenileceğini belirtir. Bakara Suresi ve Levililer (117) çift tırnaklı olmasına rağmen geviş getiremediği için domuz etinin yenilmesini haram kılmıştır.
Domuz kılığında hainlik yaptığı için bu hayvan asırlarca sevilmemiştir. Bu cinayetten dolayı, kadınlar her ilkbahar sonunda yas tutup domuza lanet yağdırmaktadır. Lanetlenen tek hayvan olarak bilinir. İslamiyet'e göre domuz etinin haram olmasının nedenlerinden biri insan sağlığına zarar vermesidir.
Domuzlar vücut yapılarından dolayı hiçbir zaman başlarını yukarı kaldırıp gökyüzüne bakamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri