Domuz eti ile beslenen insanlarda, kıskançlık hissinin zayıfladığı veya dumura uğradığı gözlenmiştir.
Diyanet: "Domuz, dişisini kıskanmayan tek canlı mahlûktur. Domuzun etini yemek suretiyle, bu hususiyetin kişiye de sirayet etme ihtimali vardır" buyuruyor.
İnsan sağlığı tehdit edildiğinden ötürü tüketimi haramdır. Domuz, büyüdüğü ortamdaki her türlü şeyi yediğinden dolayı kendini temiz otlarla beslemez. Etinin yapısını zehirli ve zararlı besinlerle bozar. Haliyle domuz etini tüketenlerin de vücuduna sağlıklı bulunmayan bir et girer.
Domuzun daha başka zararları da tespit edilse, yine de (Mutlaka bu veya şu sebepten dolayı domuz haram edilmiştir) denilemez. Fakat hiç zararı tespit edilmese de dinimiz yasak ettiği için, domuz etini yemek haramdır.
Domuz ile virüs arasında hiçbir ilişki olmadığını dile getiren Aktan, ''Olsa bile sonunda ölüm tehlikesi varsa domuz etini yemek bile caizdir. Sağlık söz konusu olduğunda eğer başka çare yoksa domuz ya da başka bir adla anılmasının hiçbir önemi yok.
İlgili 18 soru bulundu
En'am 145, Nahl 115 ve Bakara 173 ayetlerinde açıkça domuz eti haram kılınmış. Ama sonunda da şöyle bir ibare var. “Her kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına saldırmadan ve haddi aşmadan bir miktar yemesinde günah yoktur.
Kur'ân-ı Kerîm'de etinin haram olduğu belirtilen tek hayvan domuzdur. Et yiyen diğer yırtıcı hayvanlarla ilgili yasak ise sünnet ve ictihada dayanmaktadır. Kur'an domuzu haram sayarken onu “fısk” (el-Mâide 5/3) ve “rics” (el-En'âm 6/145) olarak nitelendirir.
Domuz da (hınzîr) pis ve zararlı şeylerden kabul edilip etinin haram kılındığı Kur'ân-ı Kerîm'de açıkça belirtilmiştir: "Allah size ancak ölüyü (leşi), kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı" (el-Bakara 2/173; en-Nahl 16/115; ayrıca bk. el-Mâide 5/3; el-En'âm 6/145).
Dinden kaynaklanmaz. Kişi belki kaç kez zina etmiştir, bunda pek sakınca görmez de domuz eti yemiş olmayı affedilmez günah sanır.
Markette domuzun salamı, sosisi, sucuğu gibi ürünler bulunuyor. Kırmızı ve beyaz et gibi ürünlerle yan yana bulunan domuz ürünlerinin alt bandında ise Domuz Ürünleri etiketi yer alıyor.
Bilindiği gibi sadece Müslümanlar değil, Yahudiler de domuz eti yemiyor. Gerek Kuran-ı Kerim gerekse Tevrat/Ahd-i Atik, çift tırnaklı ve geviş getiren hayvanların yenileceğini belirtir. Bakara Suresi ve Levililer (117) çift tırnaklı olmasına rağmen geviş getiremediği için domuz etinin yenilmesini haram kılmıştır.
At, eşek ve domuz eti koyu kırmızı renkte olur, dana eti ise daha açık kırmızıdır. At eti özellikle hava ile temasa geçtiği zaman neredeyse ciğere yakın renk alır. Mesela at etinin lifi fazlasıyla serttir.
Domuz etinin çok fazlası tüketilmedikçe insan sağlığı üzerinde zararlı bir etkisi yoktur. Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir.
Yaban Domuzu ile karşılaştığınızda ne yapabilirsiniz? Domuzlar genelde insanlardan uzak dururlar. İnsan kokusunu 1-2 km. uzaktan alabilir ve yaklaşmazlar. Sizin göreceğiniz kadar yaklaşmasının sebebi ayılarda olduğu gibi; aç olması veya yavrularına karşı sizi bir tehdit olarak algılaması sebebi ile olabilir.
Geçen yıl, Kemer Ulupınar'da bir kişi kardeşini vurdu; basında yer aldı. İnsanlar yaban domuzunu değil, yaban domuzu insanı öldürüyor.
Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alınmış olur. Bu fazlalık ise; kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak, eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar.
Bizim tahminlerimize göre, cennette domuz olmaz ve eti de yenmez. Evvela, dünyadaki hayvanların hepsinin cesetleri toprak olacaktır. Bunlar arasında domuz da vardır. Sadece bazı hayvanların, özellikle her türden bir-iki canlının hem ruh hem bedeniyle gideceği bilgisi bazı rivayetlerden anlaşılmaktadır.
Domuz necis yani dini açıdan pis olduğundan, onun ve ona ait bir şeyin değdiği her yer necistir. Dokunan yer veya yerlerin temiz su ile yıkanması gerekir. Yoksa abdest ve gusül geçerli olmaz.
Domuz eti, genel olarak "yağlı" bir et olarak bilinir; çünkü çoğu zaman yağ oranı yüksek olan kısımları pişirilip yenir. Tahmin edileceği üzere, eğer yağı alınarak servis edilirse diğer et türlerinin normal tüketim biçimine nazaran çok daha az yağ oranına erişmek mümkündür.
Bayramiç İlçe Tarım Müdürü Cahit Uydaş, "Domuz, lavanta kokusunun olduğu bölgelerden uzak duruyor.
Allah'ın en çok sevdiği hayvan deve olarak bilinirken en sevmediği hayvan ise domuzdur. - İslam'da domuz eti yemek günah olarak bilindiği için yasaktır. Bu nedenle de haram kılınmıştır.
ayaklarınızı tam açarak geldiği anda zıplayın hem sizi kameraya çeken varsa aksiyon olur hemde bu gazla dönüp domuza tekme bile atarsınız.. yükseğe zıplayamıyorsanız yapmayın yoksa alt takımlarda hasar yaşayabilirsiniz.. ikinci olarakta yerden yüksek bir yerde bulunmanız yetecektir..
İşte domuz da beslenme tarzı, görünüşü, insanı tiksindiren tabiatı ve bünyesinde, etini yiyenlere geçebilen trişin vb. zararlı unsurlar taşıması nedeniyle yasaklanmıştır. Aşağıdaki âyette de domuzun çirkin hâline işaret edilmiştir. "...
Meal (Kur'an Yolu) Allah size yalnızca murdar eti, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkasının adına kesilmiş olanı haram kıldı. Ama biri zorda kalırsa, haksızlığa sapmadıkça, sınırı aşmadıkça kendisine günah yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri