Donmuş Çilek Nasıl Kullanılır? Dondurulmuş çilek, parfe ya da dondurma gibi soğuk reçetelerde kullanılacaksa çözünmelerini beklemeye gerek yoktur. Ancak başka reçetelerde kullanılacaksa, örneğin çilekli komposto, reçel, marmelat, pasta ya da bir tatlı hazırlanacaksa bu durumda çileğin çözdürülmesi gerekir.
Donmuş çilek nasıl kullanılır? Derin dondurucuya kaldırılır. Dondurulmuş çilekler daha sonra çilek şurubu, komposto veya reçel yapımında kullanılabilir.
Geçelim tarife akşamdan buzluktan çıkardığımız çileğin üzerine buzluyken şekeri döküp, sabaha kadar bekletiyoruz. İyice sulanıyor. Sabah ocağa alıp 20 dakika yüksek ateşte kaynatıyoruz, dikkat edin taşabilir. İnmeye yakın limon tuzunu atıp, altını kapattın.
Çileklerin zarar görmemesi için önce geniş bir tepsi içerisinde birbirine değmeyecek şekilde dondurun, daha sonra poşetleyip derin dondurucunuzun en üst kısımlarına yerleştirin.
İlgili 16 soru bulundu
Çilek su ile dolu, yumuşak bir meyvedir. Oda sıcaklığındansa buzdolabında saklamak gerekir. Buzdolabında ise 2-3 güne kadar saklanabilir. Çilekler kese, poşet ya da saklama kabı içerisinde buzdolabında saklanmalıdır.
Çileklerin kötü veya bozuk olup olmadığını nasıl anlarım? Bozulan çilekler tipik olarak yumuşak ve peltemsi hale gelir ve renkleri bozulur; küf ortaya çıkarsa veya çilek kokusunda veya görünümünde değişiklik varsa çilekleri atın.
Bozulmaya yüz tutmuş böğürtlen, çilek, ahududu, ananas ya da kavun gibi meyveleri blender yardımıyla püre haline getirin. Böylece meyveli smoothie yaparken bu püreyi kullanabilirsiniz.
DONDURULMUŞ VİŞNE İLE REÇEL YAPIMI
Vişneleriniz buzlukta dondurulmuşsa reçel yapımına başlamadan önce vişnelerinizi çözdürmelisiniz. Derin bir kaba vişneleri döküp buzunun çözülmesini bekleyin. Çözülünce suyunu süzüp reçel yapımına başlayın.
NOT: Şekersiz reçel yapmak için; doğal elma özütü, pekmez, bal, hurma ve doğal tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.
Çilek meyveleri, sofralık taze tüketimi yanında reçel, marmelat ve meyve suyu yapımında da yoğun olarak kullanılmaktadır. Çilek yüzeysel kök yapısına sahip otsu bir bitkidir.
Çilekleri dondurucuda saklamak, onları çok daha uzun süre bozulmadan tüketilebilecek şekilde korumanı sağlar. Çileği bu şekilde buzlukta saklayarak yaklaşık bir sene boyunca kullanabilirsin.
Çilek çok yıllık bitki olmasına karşılık ekonomik ömrü ortalama 3 yıldır. Ancak ülkemizde bu süre aşılmaktadır. Aynı çilek bitkisinden 6-7 yıl ürün alınmaktadır. Bu durum verimliliği düşürmekte ve hastalık-zararlı etmenlerin çoğalmasına ve toprak yorgunluğuna neden olmaktadır.
Bir meyve çürükse, ancak herhangi bir küf belirtisi göstermiyorsa, çürük kısım kesilebilir. Küflü bir çilek atılmalıdır. Yanlışlıkla küflü bir çilek yerseniz, bu küfün küçük bir miktarının sizi hasta etmesi olası değildir. Daha fazla miktarda yerseniz bazı mide rahatsızlığı belirtileri yaşayabilirsiniz.
Hava almayan kaplarınıza (ben tupperware antartika serisini kullanıyorum, buzluk kokusu içine giremiyor) çileklerinizi yerleştirin ve kapaklarını sıkıca kapatıp buzluğa kaldırın.
Bu nedenle çileğin toprağa dikilmeden önce toprağının azot açısından zengin gübre ile desteklenmesi önemlidir. Fidelerin dikileceği toprakta balık sırtı olması ve dikimden bir süre sonra toprağa amonyum sülfat içeren çiftlik gübresi eklenmesi çilek kalitesini ve verimini arttırır.
Su ve toz şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın. Su ve şeker kaynarken çilekleri iri iri doğrayın. Doğradığınız çilekleri kaynar şerbetin içine atın ve 5 dakika kadar kaynatarak ocaktan alın. Pişen komposto oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve soğuk servis yapın.
Şimdi gelelim Çilek Reçeli Pişirmenin Püf Noktalarına; Çilek reçeli hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta birebir ölçü kullanmak. 1 kilo şeker 1 kilo çilek şeklinde de gidebilir 1 tas çilek 1 tas toz şeker şeklinde de.
Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz.
1 kilo çilekten ne kadar reçel çıkar? Kavanozun büyüklüğüne göre değişir. Ticari bal kavanozları ile iki kavanoz çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri