Limon kabuklarını rendeleyip pastaya kullanabilirsiniz. Kabukları rendeletip dondurucuya atıp kullanmak istediğiniz zaman da kullanabilirsiniz. Ayrıca kabukları iyice kurutup rondodan geçirip toz haline getirerek de pastalarda kullanabilirsiniz.
Dolaptan çıktıktan sonra çözülen limonun kabuğunu rahatlıkla tüketebilirsiniz. Dondurulmuş limon kabuğu rendesini salatalarda, kurabiyelerde, çorbalarda ve birçok yerde kullanabilirsiniz. Dondurulmuş kabuğun tadı, çözülmüş kabuktan çok daha lezzetlidir. Çünkü kabuk, meyve suyundan 5-10 kat daha fazla vitamin içerir.
Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, suşiye, balık porsiyonlarına katabilirsiniz. Yemeklerin tamamı, daha önce hiç tatmadığınız mükemmel bir lezzet kazanacaktır. Dondurulmuş limon kanser hücrelerini öldüren harika bir meyvedir.
Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız gerekmiyor. Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, balık porsiyonlarına katabilirsiniz.
Dondurulmuş ve rendelenmiş olarak kullanılan limon yemeklere daha çok lezzet katacaktır. Donmuş limonun ur, yumru, kist ve tümöre karşı iyileştirici ve önleyici etkisi vardır. Donmuş limon parazit ve bağırsak kurtlarına karşı tedavi edicidir. İltihap, enfeksiyon ve mantara karşı önleyici ve tedavi edicidir.
İlgili 45 soru bulundu
Limon kabuğundan bitki çayları yapabilir, sararan tırnak ve dişleri beyazlatmada kullanabilir, ev temizliğinde ve oda spreyi olarak kullanabilir, yağını yapabilir, pastalarda ve yemeklerde aroma vermesi için kullanabilir hatta ve hatta mikrodalga ve fırınların kötü kokusunu engellemek ve temizlemek için de ...
Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Limonun suyunu buzluğa uygun olan saklama kaplarına doldurarak 12 ile 15 hafta arasında muhafaza edebilirsiniz.
Dondurulmuş limon nasıl yapılır? Dondurulmuş ve rendelenmiş limon kanser hücrelerini öldürmesiyle öne çıkmaktadır. Bir limonu güzelce yıkayın. Ardında buzluğa koyun ve bir gece bekletin ertesi gün limonu kabuğuyla birlikte rendeleyelim.
Limon bütün bir haldeyse, buzdolabında 5-6 gün saklanabilir. Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz. Limon dilimlenmişse, streç film ile sararak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Limonlar sirkeli su ile yıkanır. Suyu süzdürülen limonlar buzdolabı poşetine koyulur. Bir poşete yaklaşık 4-5 limon sığar. Poşetlenen limonlar dondurucuya koyulup istenildiğinde tüketilebilir.
Limonun suyunu buzluğa uygun olan saklama kaplarına doldurarak 12 ile 15 hafta arasında muhafaza edebilirsiniz. Meyvenin suyunu dondurucuda saklamak için buz kaplarını kullanabilirsiniz. Tek kullanımlık boyutlarda olan buz kalıbı bölmeleri, limon suyunu kullanacağınız miktarda çözdürmenize olanak tanır.
Limon kabuğu tüketmenin iki kolay yolu vardır. İlki, çayınıza limon kabuğu atarak içmektir. Kestiğiniz limon kabuklarını çayınıza istediğiniz miktarda atıp içebilirsiniz. İkinci yol ise limon kabuklarını rendeleyip yiyecekler ile birlikte tüketmektir.
Limon Kabuğu Güçlü Bitkilerin Sırrı
C Vitamini deposu limonun kabuklarını küçük küçük kestikten sonra ağaç yaprakları ile kompost ederek bitkilerinizin toprağına ekleyebilir, böylece bitkinizin daha güçlü ve hızlı büyümesini sağlayabilirsiniz.
Limonata acısı nasıl geçer? Yapılmış limonatanın acısını giderme hususunda bazı hafifletici usuller: Bir miktar da acısız şekilde hazırlanıp iki limonata karıştırılabilir. Diğer bir usulde şeker ve/veya su ilavesiyle acılık hafifletilir. Tat kaybını kısmen telafi etmek üzere diğer bir meyve suyu eklenebilir.
Limon Kabuğu Çayı Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak suyu kaynatın. Kaynayan suya limon suyu ve yıkanmış kabuğunu ekleyin.20 dk kaynatıp süzün.Bal ile tatlandırıp servis edin. Not:Bir çok faydası olan limon kabuğu çayı özellikle soğuk kış aylarında soğuk algınlığı ve grip için tüketilmesinde fayda vardır.
2 su bardağı suyu düdüklü tencereye koyup kısık ateşte ısıtın. İçine şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Limon kabuğunu ve meyvesini de ekleyip kapağını kapatın. Tencerenin düdüğü ötünce altını kısıp 35 dakika kadar pişirin.
Rendenin küçük kısmı ile rendelenir ( dikkat edelim beyaz kısımların gelmemesine). Rendelenen limon kabukları güneş görmeyen bir ortamda ara ara karıştırarak kurutulur. Kurutulan kabuklar kapağı kapalı cam bir kavanoza alınarak oda sıcaklığında saklanır.
Derin dondurucu ile beraber aynı zamanda güneş görmeyen serin bir oda sıcaklığında saklamak da mümkün. Aynı şekilde yine güneş almayan balkonlarda serin bir ortam içerisinde limonlar saklanabilir. Ancak derin dondurucuya atılan limonlar aylarca saklama olanağı vermektedir.
Tüm limonlar kavanozun içine girdikten sonra, üzerine 1 adet limon suyu ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Kavanozu kapatın ve limonları en az 1 hafta serin ve kuru bir yerde saklayın. Suyu ve tuzu dağıtmak için her defasında bir kez sallayın. 1 hafta sonra limonlarınızı buzdolabına alın.
Limonlu suyu hazırlamak için, limonlara ihtiyaç vardır. Limonlar dilim dilim kesilerek bir kap içerisine koyulur. Limonların organik olması da çok önemli bir konudur. Dilimlenen limonlar suyla karıştırılarak, limon suyu elde edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri