Kriyoterapi sonrası cinsel ilişkiye girilir mi Bölgedeki yaraların iyileşmesi beklenmeli ve doktorun tavsiyelerine uyulmalıdır. Kriyoterapi yalnızca lezyonları tedavi eder. Bu nedenle Hpv virüsünün bulaşma riski halen vardır.
Kriyoterapi sonrası gözlenen en önemli yan etki, uygulama bölgesinde ağrı, şişlik ve sıvı toplanmasıdır. Bu nedenle uygulamadan sonra genellikle hastalara ağrı kesici önerilir. Uygulama tamamlandıktan sonra uygulanan deride renk açılması veya koyulaşması meydana gelebilmektedir.
Kriyoterapi işlemi siğillerin tedavisinde kullanılan ve düşük sıcaklıklı sıvı azot ile dokuya zarar vermeyi amaçlayan bir tedavi şeklidir. İşlem sonrasında oluşan küçük yaralar birkaç hafta içerisinde iyileşecektir. İkinci bir kriyoterapi uygulaması için beklenmesi gereken minimum süre 2 haftadır.
Siğillerin tamamen uzaklaştırılmış olması bulaştırmaya engel olmayabilir. Diğer yandan yara yerlerinin iyileşmesi beklenmelidir.
HPV virüsü temas yoluyla bulaşabilen bir virüstür. Siğillerin yayılmasını önlemek için; Siğilli bölgenin vücudunuzun diğer kısımlarına dokunmasına izin vermeyin. Siğilin diğer insanlardan bulaşma ihtimalini unutmayın.
İlgili 28 soru bulundu
Cinsel ilişki içinde gerçekleşen sürtünme yoluyla geçebilmektedir. Deride bulunan ufak sıyrıklara ve yaraların olduğu bölgelerden kolayca geçebilir. Aktif bir cinsel hayatı olan birden fazla partnere sahip kişilerde görülme olasılığı daha yüksektir. Kondilom rahatsızlığı hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilir.
Siğiller kişiden kişiye direkt temas ile bulaşırlar. Genital siğiller en sık cinsel temasla bulaşır. Ancak indirekt bulaşmalar da gözlenebilir. Havuz kenarları, ortak kullanılan banyolar, hamam, kaplıcalar gibi ıslak ve sıcak ortamlardan ve ortak kullanılan havlu, bornoz, terliklerle de bulaşma görülebilir.
HPV siğil yoksa da bulaşır mı? HPV, cinsel yolla bulaşan bir virüstür. HPV taşıyan kişiyle cinsel ilişki, oral ilişki, vajinal ilişki ya da anal ilişki ile bulaşabilmektedir. Siğil olmasa da HPV bulaşıcıdır.
Siğil (Kondiloma Akuminata)
Lezyonlar bazen tek veya çoklu sayıda, bazende tek ve oldukça büyük karnabahar görünümünde olabilir. Oral seks ile lezyonlar ağız içine bulaşabilir ve ağız mukozasında benzer lezyonlar çıkabilir. HPV ile temastan 4-6 hafta sonra genital siğil çıkabilir.
Genital siğil yapan HPV tipleri bulaştıktan sonra siğiller birkaç ay ya da birkaç yıl sonra ortaya çıkabilir. Bu sürede kişi taşıyıcı durumunda olur ve hastalığı başkalarına bulaştırabilir.
Kryo - cerrahi sonrası oluşan yaranın, akan temiz suyla temasının sakıncası yoktur (banyo yapmak serbesttir). Hastalar sıklıkla aynı gün veya ertesi gün işlerine, okullarına veya sosyal hayata geri dönebilir. Yaralar genellikle 1 - 4 hafta içinde kuruyup, kabuklanarak iyileşir.
Genital siğil elektro koter ile yakıldıktan sonra bazı vakalarda 6 ay ila 1 yıl süre içinde tekrarlayabilir. Fakat tekrarlayan vaka sayısı azdır.
Lazerle siğil tedavisi sonrası iyileşme sürecinde bölge kırmızı, şiş ve hassas olabilir. Tedavi edilen alanda, toplanmaması veya çizilmemesi gereken bir kabarcık veya kabuk oluşması yaygın bir durumdur. Önümüzdeki birkaç gün içinde, kabarcık veya kabuk kuruyup düşerek altındaki yeni, sağlıklı cildi ortaya çıkaracaktır.
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında yer alan ve genital siğil belirtileri ile ortaya çıkan HPV, dışarıdan yapılan herhangi bir tedavi yöntemi ile vücuttan atılamaz.
Dondurulan lezyon kabuk tutuyor ve bir haftada bu kabuk düştükten sonra o bölgedeki doku iyileşiyor. Cerrahi yöntemle çıkartmak yerine bu yöntemle güneş lekeleri, benler, yaşlılık lekelerini tedavi edip iyi yanıt alıyoruz" diye konuştu.
Bazı HPV türleri oluşan genital siğiller özellikle cinsel temas ile bulaşırlar.Virüsün vücuda alınması ile siğilin ortaya çıkması arasında dört hafta ila sekiz ay kadar bir süre vardır.
Siğil nasıl bulaşır? HPV enfeksiyonu en çok HPV ile enfekte insanlar veya hayvanlarla dokunma ve direkt temas ile bulaşır. HPV cansız objelerde de bir süre boyunca canlı kalabilir.Bu nedenle umuma açık alanlarda bulaşabilir ve buna ek olarak cildi aşındıran yüzme havuzu gibi yerlerde de bulaş görülebilir.
HPV, sperm veya tükürük gibi vücut sıvıları yoluyla değil, ciltten cilde temas yoluyla bulaşır. Bu, vajinal, anal ve oral seks gibi cinsel temas yoluyla en kolay şekilde gerçekleşir. Ancak, anyMucosaİt de temas (örneğin, ağız cinsel organ, dudaklar, anüs, ve parça deri ya da çürük gibi) membranlar ile gelirse olabilir.
Genellikle HPV ile temasın cinsel yolla olsa da bazen cinsel temas dışında da bulaşma söz konusudur.
Sadece o erkekte kondilom varsa karşı tarafa bulaştırır. Eğer siğil yoksa, HPV virüsü taşısa da bulaşma meydana gelmez. Genital siğil tedavisi ile kondilomların yakılması erkeklerdeki bulaştırıcılığı ortadan kaldırır.
Hpv Size Nasıl Bulaşır? Erkeklerde genital bölgedeki ciltte siğil lezyonları varsa bulaştırıcıdır. Ama siğil yoksa hastalığı taşıyor olsa bile bulaştırıcılığı azalır.
Oral yol ile bulaşan İnsan Siğil Virüsü (HPV) tıpkı genital bölge ve çevresinde ortaya çıkan deri lezyonlarında olduğu gibi ağız içerisinde ya da çevresinde de siğil oluşumlarına yol açar. Lezyonların oluşumu genital bölgede aynı şekilde olduğu için enfeksiyonun ve siğillerin tedavisi de aynı yöntem ile tedavi edilir.
Siğiller, çoğunlukla insanlar tarafından fark edildikten sonra bile çok fazla önemsenmezler. Oldukça bulaşıcı olduğu için tedavi olmayan kişiden başkalarına temas ya da aynı eşya veya ortak kullanım alanlarından rahatlıkla geçebilmektedir.
Genital siğil varken ilişkiye girilir mi
Genital siğil varken ilişkiye girmek, Hpv virüsünün karşı tarafa bulaşmasına neden olur.
Eğer siğil yoksa, HPV virüsü taşısa da bulaşma durumu söz konusu olmaz. HPV tedavisi ile kondilomların yakılması erkeklerdeki bulaştırıcılığı ortadan kaldırır. Erkeklerde HPV virüsünün bulaşması ile ilgili videomuzu izlemek için tıklayın. Kadınlarda HPV virüsünün bulaşması ile ilgili videomuzu izlemek için tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri