Eritilen Çikolatanın Donmaması İçin Ne Yapılır? Çikolatayı erittikten sonra üzerine kapak kapatın ve ocağın üzerinde bekletmeye devam edin. Ocak kapalı olsa da, oda ısısıyla çikolata donmadan durabilir. Çikolatayı plastik bir spatula ile karıştırmak da donmasını önlemenin yollarından biridir.
Kullanacağınız çikolataları kırıp büyük bir cezve veya tavaya alın üzerine ısıttığınız sıcak sudan biraz ekleyin üzerini geçmesin. Sonra cezvenizi ocağa alın ve karıştırarak eritin çikolatalarınızı. Kıvamını ne kadar sıvı istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ilave edin.
Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı farklı kalıplara koyup dondurarak istediğiniz şekilde çikolatalar elde edebilirsiniz.
Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.
Eğer buzdolabı kullanacaksan çikolatayı hava ve ışık geçirmeyen, kuru bir kapta sakla. Bu kurallar uygulandığında çikolata uzun bir süre dayanır. Örneğin, sütlü çikolata katı hâldeyken yaklaşık bir yıl boyunca rahatlıkla muhafaza edilebilir. Bitter çikolata ise katı hâldeyken yaklaşık iki yıl saklanır.
İlgili 37 soru bulundu
Bolçi ile Çikolata Saklama Koşulları
Ürünlerinizi güneş ışığından, nemden ve yüksek sıcaklıktan uzak tutmalısınız. Serin ve kuru bir yerde, 18 - 22°C aralığında saklamalısınız.
Çikolata doğru ortamda saklanmadığında ve doğru paketleme yapılmadığında erime riski mevcuttur. Serin ve doğrudan güneş ışığından uzak bir ortamda çikolatayı saklamalıyız.
Çikolatanızı erittikten sonra bir süre daha karıştırmaya devam edin. Üzerine kapat kapatın. Ocağın üzerinde tutmaya devam edin. Ocak altı kapalı dahi olsa onun ısısı yetecektir donmaması için.
3. Süt ile Çikolata Eritme
Dilerseniz benmari usulünü uygularken çikolata içerisine azar azar süt ekleyebilirsiniz. Dilerseniz de tencere içerisine yerleştirdiğiniz çikolatanın üzerinde biraz sıcak süt gezdirebilirsiniz.
Taşıma araçlarının içi en fazla 20°C olmalıdır. Çünkü çikolatada hemen erime riski mevcuttur ve eriyip tekrar donan çikolata hem görünüm hem de tat olarak mükemmel bir sunum olmayacaktır.
Bu çikolataları derin dondurucu içine atmaktan kaçınmalısınız. Yapısı sert olan kuvertür çikolatalar donduğu durumda lezzetini de kaybedebilir.
Çikolata sosu donar mı? Çikolata sosunun içerisindeki nişasta gibi maddeler donmasını engeller. Dolaba koyduğunuzda yalnızca katılaşma olur.
Bitter çikolatanın yoğun kıvamını, kakao tadını ve sert yapısını bir nebze kırmak isterseniz benmari usulünü uygularken içine tereyağı ya da süt ekleyebilirsiniz.
doku vermek
Çikolatadaki gevrek bir doku onu daha lezzetli hale getirebilir. Çikolataya kaba tuz eklemek sadece lezzetleri arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda gevrek bir doku da verecektir.
Çikolatanın bulunduğu kâsenin içine su girdiğinde bu erime sırasında çikolatanın formunu bozacaktır. Bu da çikolatanın sertleşmesine neden olacak ve o çikolata bir daha kullanılamayacak hale gelecektir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Eritilen çikolata nasıl Sıvılaştırılır? Büyük boy bir cezveyi ocağa koyup çikolatayı cam kase içinde üstüne yerleştirebilir ve sonra kısık ateşte erimesini bekleyebilirsiniz. Eriyen çikolatayı bir sıkma aleti yardımıyla tabağa damlalar halinde dökebilirsiniz.
Benmari veya Bain-marie, bir kabı sıcak suya oturtarak içindekini ısıtma veya eritme yöntemidir.
Hazır sıcak çikolata nasıl yapılır noktasında en çok merak edilen konuların başında; sütle mi yoksa suyla mı daha lezzetli olacağı gelir. Sütü veya suyu damak zevkinize göre tercih edip sıcak çikolatanızı o şekilde hazırlayabilirsiniz.
Keklere eklenen üzüm ya da damla çikolata gibi malzemelerin dibe çökmesinin sebebi bu malzemelerin yoğunluğunun kek hamurundan fazla olması ve kek pişene kadar geçen sürede yer çekiminin etkisinden kurtulamamalarıdır.
İçilebilir çikolata : En az % 25 kakao tozu içinde kuru maddede en az % 20 kakao yağı içeren, kakao tozu ve şeker karışımıdır. Yağı azaltılmış içilebilir çikolata : En az % 25 kakao tozu içinde kuru maddede en fazla %20 kakao yağı içeren, kakao tozu ve şeker karışımıdır.
İsviçre'de çikolata üreticisi Barry Callebaut, sıcağa dayanıklı çikolata geliştirdiğini açıkladı. Barry Callebaut, ürettiği çikolatanın 38 santigrat derecede erimediğini söylüyor. Normalde çikolata 34 derecede eriyor. Bu ürünün, Orta Doğu, Afrika ve Asya pazarları için üretildiği belirtiliyor.
Yulaf ezmesi, hurma, kakao ve ceviz kullanarak hem lezzetli hem de sağlıklı kakaolu toplar hazırlayarak çikolata krizlerinizi yatıştırabilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezi, çikolata tadına en yakın lezzetlerden biridir. Keçiboynuzu pekmezini kalıplara döküp donmasını sağlayarak çikolata görünümünde tabletler hazırlayın.
Çikolatayı oda sıcaklığında ve kuru bir yerde saklamak en doğru yoldur. Buzdolabında saklanan çikolatalar olması gerekenden daha çok katılaşır ve tıpkı güneşin altında uzun süre kalan çikolatalarda olduğu gibi üzerinde beyaz çizgiler belirmeye başlar. Bu durum çikolatan almanız gereken mutluluğa ve tada zarar vermez.
Beyazımsı “şekerlenme” değişimi, depolama sırasında çikolatanın nem alma sonucu yüzeyde oluşan yağ ve şeker kristallerini ifade etmektedir. Bu çikolatalar, yenebilir durumda olsalar dahi güzel görünmezler. Nem koşulları, aynı zamanda şekerlemelerin raf ömrünü etkilemektedir.
Çikolatayı buzdolabına koyduğunuzda ve dışarı çıkardığınızda ani hava değişimine maruz kalacağı için bir süre sonra parlaklığını kaybedip üzerinde beyaz bir katman oluşur. Bu durum çikolatanın bozulduğu anlamına gelmez lakin hoş olmayan bir renk değişimine maruz kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri