Sorumlu geçilen derslerden sonraki yıllarda sınava giriliyor. Sorumlu sınıf geçme şu çerçeveyi oluşturmaktadır; Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Sorumlu sınıf geçme, öğrencinin sınıfı geçtiği ancak sınıfın sonuna kadar sorumlu olduğun dersleri vermesi gerektiği anlamına gelir. Sorumlu olarak sınıf geçme durumunda öğrencinin ortalama yükseltme sınavına girmesi oldukça önemlidir.
Sorumlu kalmak demek kesin geçilmesi zorunlu derslerden yıl sonuna göre kalmanız durumunda sonraki eğitim öğretim senesinde girdiğiniz sınavdır.
Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder. Sorumluluk sınavında başarılı olunmadan öğrenci mezun olamaz.
O sorumluluk dersini veremezsen diploma alamazsın, diploma alamazsan üniversiteye kayıt olamazsın. Ama şöyleki 12. Sınıfın sonuna gelmiş ve okulda büyük sıkıntı yaratmamış öğrencilere hocalarda sorun yaratmıyor.
İlgili 36 soru bulundu
Hangi dersten kalınca sorumlu geçilir? Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavından en az 50 puan alınması hâlinde kalkar. Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder.
Sorumlu olarak sınıf geçme
Ders yılı sonunda doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Tüm senenin ağırlıklı puan ortalaması 50'nin altında olanlardan zayıf sayısı 3'e kadar olanlar sorumlu sınıf geçme imkanından faydalanabiliyor. Sorumlu geçilen derslerden sonraki yıllarda sınava giriliyor.
Öğrenciler maksimum üç tane başarısız dersleri olduğunda sorumlu olarak sınıf geçebiliyorlar.
Harf puanlama sistemine göre CD, DC veya DD alan öğrenciler dersi sorumlu geçmiş olur. Bu not ortalamasına ise sorumlu geçme ya da koşullu geçme denmektedir. Üniversiteden mezun olmak isteyen öğrencilerin belirli bir Not ortalamasını tamamlaması gerekmektedir. Bu not ortalaması Üniversitede 2.00 olarak kabul edilir.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
1 DERSTEN KALINCA BELGE ALINIR MI? Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalınan ders başarısız sayılıyor. Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
Geçtiğin bir dersten (C, B, A notlarından) Bütünleme Sınavı'na giremezsin. Bütünleme Sınavı, başarısız olunan veya koşullu geçilen dersler için yarıyıl/dönem sonu sınavlarından sonra yapılan sınavdır.
Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.
Normalde sorumluluğa girmemesi gerekiyordu ancak genel ortalaması 50 altındaydı (geçen sene) ve sorumluluğa girecek. Yani sen genel ortalamanı 50 üstü tutarsan çok da korkmana gerek yok, ama edebiyattan kalmamaya bak o baraj ders çünkü kalırsan sorumluluğa girersin.
Sorumluluk sınavını geçmeden lise diploaması alamazsın. Sınırsız hakkın var.
Lise eğitimi süresince 3 zayıfı olan öğrenciler sorumlu olarak sınıfı geçerken, 3 dersten fazla dersin zayıf olması durumunda sınıfta kalıyor. Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da yine sınıf tekrarı ediyor.
Eğer nakil aldırdığınız okulda ilgili ders yoksa o dersin sorumluluğu düşüyor. Tekrar girmek zorunda kalmazsınız.
İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Bu derslerin yıl sonu ortalamasını 50 ve üzeri tutman durumunda sorumluluğa kalmazsın. 3 ya da 5 zayıfınız olması sizi sorumluluk sınavına bırakmaz.
Bunun dışında, özürsüz devamsızlığı 10 günü aşan öğrenciler ve 3'ten fazla zayıfı bulunanlar da sınıfta bırakılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri