-Kavurmanın ambalajı açıldığında dışarıdan koku alabilir ve kuruyabilir bu nedenle kavurmayı dışarıyla temasını kesecek şekilde bir folyoya sararak buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz. -Kavurmayı uzun süre tüketmeyecekseniz ambalajını açmadan derin dondurucuda 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
Buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucu da sonradan yemeklerde kullanılmak üzere 6-8 ay boyunca saklayabilirsiniz.
Taze et kokusu zar zor algılansa da bozulmuş etin keskin, çürük bir kokusu vardır. Koku, tadı da etkileyebilen Lactobacillus spp. ve Pseudomonas spp. gibi bozulma bakterilerinin çoğalması nedeniyle değişir. Etin kokusu değişmese bile renk veya dokuda bozulma belirtileri görüyorsanız, eti yine de atmalısınız.
Bu şekilde yani doğru bir şekilde saklanmış ve korunmuş olan kavurmaları en az 6 ay süre ile muhafaza edebilirsiniz.
➽Eti kavrulmuş veya haşlanmış olarak dondurucuya koyabilirsiniz. Haşladığınız etin suyunu süzüp uygun kaplara koyup dondurucuya kaldırın. ➽Pişmiş kıymayı derin dondurucuda 1-2 ay, etleri 2-3 ay saklayabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
-Kavurmayı uzun süre tüketmeyecekseniz ambalajını açmadan derin dondurucuda 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
- Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir. Bu durumda mutlaka eti çöpe atınız.
Dondurucuda et ne kadar saklanır sorusuna bir yanıt da pişmiş et için gelecektir. Pişmiş kıyma, köfte, biftek gibi etleri buzlukta saklamak için mutlaka saklama kabını kullanın. Kıymayı kavurup sıcaklığı geçtikten sonra ufak saklama kaplarında koruyabilirsiniz. 6 ay içinde tüketmeyi unutmayın.
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir.
Buzlukta et ne kadar süre dayanır merak edenleriniz varsa akıllarındaki soru işaretlerini de giderelim. Buzdolabınız ya da derin dondurucunuz bozulmazsa, elektrik kesintisi gibi herhangi bir sebepten ısı değişimi olmazsa buzlukta etlerinizi 1 yıl kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Kavurmayı doldurduktan sonra oda ısısında iyice soğumaya bırakın. Daha sonra kavurmanın üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında 1 gece iyice donmasını sağlayın. Ertesi gün kışlık kavurmayı buzdolabından çıkartıp, bıçak yardımı ile istediğiniz boyutlarda dilimleyin. Dilimlediğiniz her kavurmayı streç filme sarın.
Küflenmiş ekmek, çürümeye yüz tutmuş meyveler ve diğer küflü besinler kanserojen madde içerdiği için kesinlikle tüketilmemelidir.
Ters çevirerek 1 gün bu şekilde bekletiyoruz. 1 günün sonunda, serin bir ortama kavanozlarımızı kaldırıyoruz (1 yıl kadar kavanozda etleri muhafaza edebilirsiniz).
Dondurulmuş bir şekilde etimizi düdüklüye alıyoruz. Üzerine halka halka soğanımızı doğrayıp döşüyoruz ve etlere 1 çay kaşığı kadar karabiber ekleyip hiç su koymayarak düdüklü buhar çıkışı verene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Kırmızı et protein açısından zengin olmasının yanı sıra demir, fosfor, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko gibi mineraller ve B vitamini yönünden de zengin bir besin. Bu nedenle yeterli ve dengeli olarak tüketilmesi sağlımız için çok önemli.
Tam Buğday Unu: Uygun saklama kabı, kapalı ağız ve müsait depolama alanlarında 3 aya kadar, buz dolabında ise 6 aya kadar saklanabilir. Mısır Unu: Uygun saklama kabı, kapalı ağız ve müsait depolama alanlarında 12 aya kadar, derin dondurucuda ise çok daha uzun saklanabilir.
Dondurucuda uzun süre bekletmeyin
Biftekler ve pirzolalar buzlukta yaklaşık bir yıl saklanabilir, ancak kıyma ya da piştikten sonra dondurulmuş etler için bu süre en fazla üç, dört aydır.
Çok basit yöntemlerle donmuş etlerinizi çözebilirsiniz. Bunlardan birincisi donmuş etinizi buzdolabında çözülmeye bırakabilirsiniz. Etin buzdolabı sıcaklığında çözülmesi 24 saati bulacaktır. Çözüldekten sonra 2-3 gün daha buzdolabı sıcaklığında bozulmadan etinizi saklayabilirsiniz.
Pişmiş kıyma buzdolabında üç ila dört gün iyidir, çünkü buzdolabı bakterilerin hızla büyümesini engellerken, tamamen engellemez. Bu nedenle dondurucu yine, uzun süreli saklama için en iyi seçenektir.
Kıymanızı soğan ile kavurarak Koroplast Buzdolabı Poşeti'ne koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu sayede yemek yaparken daha az vakit harcarsınız. Aldığınız kıymanın tamamını kullanmayacaksanız eğer, kavurup Koroplast Buzdolabı Poşetlerine bölerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Ancak soğukta muhafaza edilen etlerde, bulunan bazı mikroorganizmaların üremeleri devam ettiğinden, belirli süre sonrası bozulma kaçınılmazdır. Eti marketten gelir gelmez hemen (kısa bir süre içinde) tüketilmeyecekse buzluğa koyulması gerekir. Buzluktan başka bir ortamda bekletilen etler kısa süre sonra bozulabilir.
Kurban etleri buzdolabına konulduğunda belli bir sıcaklık seviyesine sahip olurlar. Buzdolabı soğutması etin iç kısımlarına kadar ulaşmaz. Bunun doğal sonucu olarak kurban etlerinin hava almayan yerlerinde çok hızlı bozulmalar ve yeşillenmeler meydana gelir.
Eğer etten ekşi ve pis bir koku geliyorsa bozuk demektir. Bozulmuş etten çok keskin ve farklı bir koku gelir. Etten kötü kokular geliyorsa ve özellikle de son tüketim tarihi geçmişse çöpe at.
Bu kokunun nedeni nedir? -20 derecede biyolojik tepkimeler son derece yavaş değil mi? Et, balık gibi gıdalar ile sebze ve meyvelerin yanlış saklanması; bakteri, küf, mantar gibi organizmaların artmasına neden olur ve koku oluşumu için uygun ortamı hazırlar.
ETİ SICAK SUDA BEKLETMEYİN
Eti sıcak suda bekletme doğru değil, etin dış kısmının pişmesine ve içten bakterilenmesine neden oluruz. Donmuş haldeyken pişirmeye çalışmak delilik, bu yöntemlerin hepsi yanlış.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri