Mikrodalgaların buz çözdürme özelliği varsa o özelliği kullanarak kıymalarınızı hızlıca çözdürebilirsiniz. Eğer vaktiniz ve mikrodalganız da yoksa donmuş kıymanızı bir tepsinin üzerine alın. Etin üzerine içi su dolu bir tencere oturtun. Bu sayede etinizin kalınlığına göre kısa bir sürede çözüldüğünü göreceksiniz.
Suyun ağırlığıyla etle temas eden alan artıyor, kıymanın soğuğu tencereye geçiyor ve kıyma çözülüyor.
Buzdolabında Kıyma Nasıl Çözdürülür? Kıymanın tamamen çözünmesi için önceden planlayarak dondurucudan çıkarmanız gerekir. Kıymayı 5 cm'lik ince paketler halinde dondurduysanız kıyma 1 saat içerisinde çözünecekti ancak daha kalın ise bu süre 24 saate kadar çıkabilir.
Özellikle oda sıcaklığında veya sıcak su altında çözdürme yapmak, bakterilerin hızla çoğalmasına ve sağlık sorunlarına yol açabilir. Yanlış çözdürülen kıyma, lezzet açısından olumsuz etkilenir. Doğru çözdürme yöntemleri kullanılmadığında, kıymanın dokusu da bozulabilir.
Eğer buzlukta hazır köfteleriniz varsa ve vaktiniz de varsa 1 gece önceden buzluktan buzdolabına indirerek çözdürmenizi öneririz.
İlgili 19 soru bulundu
Bu yöntem zaten tam olarak işe yaramaz. Kıymanın dış yüzeyi hızlıca yumuşasa bile içinde donuk kısımlar mutlaka kalacaktır. Ayrıca sıcak su kıymanın bakteri üretmesine sebep olur ve zehirlenmelere yol açabilir.
Dondurulmuş köfteyi direkt pişmeye de alabilirsiniz ama bunun birkaç olumsuz etkisi olacaktır. Öncelikle kızgın yağın içinde çok yağ sıçramasına neden olur. İçi donmuş olduğu için uzun süre pişirilmesi gerekir.
Donmuş et direk pişirilir mi? Dondurulmuş et ve tavuk ürünlerinin tencere veya tavada kısık ateşte çözülmesi gerektiğini, oda sıcaklığında çözülen ürünlerin bakteri üremesini hızlandırarak besin zehirlenmesine neden olduğunun altı çizildi.
Eğer hızlı bir şekilde kıymayı çözmek isterseniz, mikrodalga fırın veya soğuk su kullanabilirsiniz. 1. Mikrodalga Fırın: Donmuş kıymayı çözmek için, kıymayı bir mikrodalga kabına yerleştirin ve düşük güçte 1-2 dakika boyunca ısıtın. Daha sonra, kıymayı çevirin ve tekrar 1-2 dakika boyunca ısıtın.
ETİ SICAK SUDA BEKLETMEYİN
Eti sıcak suda bekletme doğru değil, etin dış kısmının pişmesine ve içten bakterilenmesine neden oluruz. Donmuş haldeyken pişirmeye çalışmak delilik, bu yöntemlerin hepsi yanlış.
Etlerinizi daha sonra nasıl kullanacaksanız öyle saklayın. Eğer kıyma olarak kullanacaksanız, kıyma şeklinde, kuşbaşı kullanacaksanız kuşbaşı şeklinde ve bir yemeklik olacak şekilde saklayın. Dondurucudan çıkan bütün eti, kıyma haline getirmek, bakteriyel yükü çok fazla artırır, ayrıca besin öğesi kaybına yol açar.
Genellikle, malzemeleri buzluktan çıkardıktan sonra yeniden dondurmaktan kaçınılması gerekir. Tazeliklerini korumaları için, yalnızca tüketeceğiniz kadarını eritmeye çalışın. Bunun için özellikle et ürünlerini paketlerken küçük parçalar halinde tek öğünlük hazırlamanız en iyisidir.
Bunun için poşet içindeki kıymayı bir tepsi içinde alın. Daha sonra kıymanın üzerine ufak bir tencere yerleştirin. Bu tencerenin içine sıcak su ilave edin ve yaklaşık 5 dakika kadar bekleyin. 5 dakika sonrasında kıyma, yemeklerde kullanmak için hazır hale gelmiş olacaktır.
Dondurulmuş gıda parçanızı kasenin altına yerleştirin. Lavabonuzun suyunu mümkün olan en soğuk ayarda açın ve kaseyi suyla doldurun. Yemeğinizi soğuk suda 2-3 saat çözdürün. Kaseniz suyla dolduğunda, yemeğinizi suya batırın.
Dondurucudan Çıkan Et Çözülmeden Haşlanır Mı? Dondurucudan çıkan et ve et ürünlerinin haşlanarak donunun çözülmesi uygun değildir. Esas olan, dondurucudan çıkan etin 0 dereceye alınması ve yavaş yavaş çözülmesinin sağlanmasıdır.
Eğer kıymanız buzluktaysa 3-4 ay kadar tüketmeden muhafaza edebilirsiniz. Ancak buzluktan çıkarılan kıyma 3 gün içerisinde tüketilmelidir. Kıymanız eğer buzdolabı dışındaysa en fazla 2 saat kadar bekletebilirsiniz. Kıyma buzdolabında 2 günden fazla bekletilmemelidir.
-Çalışma süresini 1 dakikaya ayarlayıp, çalıştırın. 1 dakika süreyi aşmamaya dikkat edin.
Etinizi mikrodalganın içine sığacak büyüklükte bir kaba alın. Kabınızın aliminyum ya da metal olmamasına dikkat edin. Çözülme özelliğini seçin ve çalıştırın. Böylece etiniz hızlı bir şekilde çözülecektir.
5-20 dakika bekleyin. 3 Çok işlevli ayar kadranını çevirerek servis boyutunu seçin. Buzunu çözeceğiniz yiyeceğin ağırlığını 200-1500 gram aralığında belirleyebilirsiniz. Süre belirlemenize gerek yoktur.
Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar. Vaktin çoksa, etini bir gece soğan ve elma dilimleri ile beklet ve sonucu gör.
Dondurulmuş etleri çözdürmeden doğrudan fırında veya ızgarada pişirebilirsiniz. Pişme süresi %50 civarında artmalıdır.
Donmuş etler tencere ya da düdüklü tencere içine alınır. Eğer aroma vermek isterseniz, tencere içine havuç dilimleri ve baharat ekleyebilirsiniz. Etin büyüklüğüne göre üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediniz ve düdüklü tencerede ise 30 dakika kadar; normal tencerede ise 70 dakika kadar kaynatınız.
İçerisine mutlaka bağlayıcı bir malzeme koymadığınız durumlarda köftenizin kıvamı beklediğiniz gibi olmaz ve pişerken dağılır. Bu malzemeler; un, ekmek içi, yumurta... Bu malzemelerin eksikliği köftenizde çok şey değiştirir.
Bağlayıcı malzeme yumurta, galeta unu ya da ekmek içi. Ancak buzlukta çok uzun süre saklayacağınız ve canınız çektiğinde çıkarıp pişirmek isteyeceğiniz için içerisine ekmek koymak yerine yumurta ya da galeta unu koyarsanız daha uzun süre dayanacaktır.
Bu nedenle gıdaları ancak yiyeceğiniz zaman çözdürün, buzu tamamen çözüldükten sonra 24 saat içinde yiyin."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri