%80 Kakao, Stevialı Tatlandırıcı İle tatlandırılmış Bitter Çikolatalı ürün. Stevia ile tatlandırılmış, %80 kakao oranı ile şekersiz bitter çikolatamız Aroha şefleri tarafından geliştirildi. İlave şeker yok, yüksek kakao oranı ile besleyici ve sağlıklı bir üründür.
Ketojenik diyet, tıpta öncelikle çocuklarda kontrol edilmesi zor yani refrakter epilepsiyi tedavi etmek için kullanılan yüksek yağlı besinler ile yeter miktarda protein içeren besinlerin öncelikli tüketildiği, düşük karbonhidratlı bir diyettir. Ketojenik diyetin halk arasındaki bir diğer adı da keto diyettir.
Bitter Çikolata ve Kakao Tozu
Şaşırtıcı bir şekilde, çikolata ketojenik bir diyetin parçası olabilir. Bununla birlikte, en az %70 kakao maddesi içeren bitter çikolata seçmek önemlidir. 28 gram şekersiz çikolata (% 100 kakao) 3 gr net karbonhidrattan oluşur.
Badem unu, susam unu, karnıyarık otu tohumu unu, keten tohumu unu özellikle de bir tahıl unu olmayan glütensiz Karabuğday Unu yani Greçka Unu ile üretilmiş ekmekler ketojenik diyette öne çıkan besinlerden.
Kan kolesterol düzeyleri yüksek kişiler bu diyeti yapmaktan kaçınmalıdır. Ketojenik diyetler karaciğer üzerinde de yük oluşturur. Bu nedenle karaciğer hastalığı olan kişiler ketojenik diyet uygulamamalıdır. Uzun süreli uygulanan ketojenik diyet sonrası karaciğer yetmezliği gelişme riski vardır.
İlgili 30 soru bulundu
Süt ve yoğurt protein ve yağ içerdiği gibi daha fazla oranda karbonhidrat da içerir. İkisi de ketozisi bozabileceğinden önerilmez.
Peki ketojenik diyetlerde ne içmeli? Su harika bir seçenek, kahve ve çay da öyle. Tabi ki ideal olanı içeceklerinizin şekersiz olması. Çay ve kahvenizi az miktarda süt ya da krema ile tüketebilirsiniz; zaman zaman bir kadeh şarap da içebilirsiniz.
Ketojenik diyette neler tüketilmemeli? Meyve; elma, muz, portakal, karpuz, şeftali, mango, greyfurt, ananas vb. Tahıl ve nişasta; buğday, pirinç, bulgur, kinoa, mısır, arpa, karabuğday vb. Bakliyat; barbunya, soya fasulyesi, nohut, mercimek vb.
Ketojenik diyette serbest olan besinler;
- Toprak üstü sebzeler: Karnabahar, brokoli. - Yağlı tohumlar: Badem, kaju, ceviz, fındık, ay çekirdeği vs. - Glisemik indeksi düşük olan böğürtlengiller: Yaban mersini, karadut, frambuaz, böğürtlen.
On küçük zeytin yaklaşık 3 gram yağ ve 1.5 gram net karbonhidrat içermektedir. 90Fit Not: Ketojenik diyet yaparken yeterli sodyum alımı büyük önem taşıyor. Bu nedenle zeytin, ketojenik diyet yaparken faydalı besinlerden birisidir.
Ketojenik diyette yenmemesi gereken meyveler de yine bu diyeti uygulayanlar tarafından merak edilmektedir. Muz, üzüm, mango, ananas, greyfurt, yaban mersini, erik, portakal, vişne ve armut gibi meyveler, bu diyette uzak durulması gereken meyvelerdir.
Tatlı krizlerine hafif ve uygun bir seçenek sunan tarifler sayesinde ketojenik diyetteyken de tatlı tüketebilirsiniz. Diyetinize uygun pratik ve hafif tatlı tarifi seçeneklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Geniş bir kâseye yumurta, süzme peynir ve psyllium ekleyerek işleme başlayabilirsiniz.
Buna ek olarak ketojenik diyetler bazı metabolizma hastalıkları, Parkinson, Alzheimer, beyin ve sinir sistemi hastalıkları, otizm, bazı ruhsal ve mitokondriyal hastalıklarda da tedavi sürecine yardımcı olması amacıyla uygulanabilir.
Kimler ketojenik diyet uygulamamalı? Gelişme çağındaki sağlıklı çocuklar, emziren anneler ve hamileler, böbrek hastaları ve yüksek kolesterol hastaları için ketojenik diyet risklidir.
Evet, kakao ketojeniktir. Ketojenik diyetinizi ve genel sağlığınızı ham kakao ile güçlendirebilirsiniz.
Ketojenik Diyette Tüketilmemesi Gereken Gıdalar
Şeker: İçinde şeker bulunan gıdalardan her diyette olduğu gibi ketojenik diyette de kaçınmalısınız. Bal, reçel ve pekmez gibi gıdalar tüketmemelisiniz.
Harika bir keto sebzesidir. Yeşil fasulye (4 gr): Yeşil fasulye kavrulur, buğulanır veya haşlanır, tereyağı gibi yağlarla pişirilebilir. Brüksel lahanası (5 gr): Bebek lahanalar her yemeğin yanına ya da tek başına bir öğün olarak çok lezzetli olabiliyor. Marul ve Yeşil Yapraklı Otlar(2gr): Salataların temel besinidir.
küçük meyveler ketojenik diyet çerçevesinde tüketilebilir. Sebzelere gelince; yapraklı yeşillikler (lahana, pazı, ıspanak gibi), karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, kuşkonmaz, dolmalık biber, soğan, sarımsak, mantar, salatalık, kereviz ve yaz kabağı tercih edilmelidir.
Patlıcan, Ketojenik bir diyet için mükemmel bir sebzedir, çünkü düşük kalorili sahiptir (100 gr başına 18 kalori), lif, antioksidanlar bakımından zengin ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.Sarımsak ve maydanoz ile Ketojenik Patlıcan Salatası çok lezzetli ve kolay bir tariftir.
90FIT'ten örnek günlük ketojenik beslenme menüsü
Az miktarda olan renkli sebzelerden (mor-kırmızı-turuncu); kırmızı pancar, havuç, patlıcan, mor lahana, domates, kırmızı biber tüketilebilir.
Ketojenik diyette vücutta karbonhidrat depoları tükendikten sonra yağ yakımı ile vücut enerji üretmeye başlar. Bu da ortalama 2-3 gün sürer.
Ancak günümüzde ketojenik diyet düşük karbonhidrat yüksek protein gibi anlaşılıyor. Ketojenik diyette tüketebileceğiniz besinler: Et, tavuk, balık, yumurta, peynir, domates, salatalık, yeşillikler, ıspanak, brokoli, lahana vb gibi karbonhidratı düşük sebzeler.
Döngüsel Ketojenik Diyet: Bu tip diyette, ketojenik diyet yapılan günlerin arasına yüksek karbonhidrat alımının olduğu günler koyulur. Örneğin 5 gün ketojenik diyet sonrası 2 gün yüksek karbonhidrat alımı, sonrasında tekrar 5 gün ketojenik diyet şeklinde bir düzen oluşturulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri