Üzümler 2 defa suyu değiştirilerek sirkeli suda bekletilir. Daha sonra güzelce bol suda yıkanır ve suyu süzülür. Üzümler saplarından ayrılır. Buzdolabı poşetine istenilen kadar koyulur ve dondurucuya yerleştirilir.
Sofralık olarak taze taze yenen üzümler, reçel, jöle, pekmez ve sirke yapımında kullanılır. Üzümün yaprakları zeytinyağlı yaprak sarma yapımında kullanılırken, üzüm meyvesi farklı tariflerde tercih edilebilir.
Üzüm Suyu (Derin Dondurucudan) Tarifi Nasıl Yapılır? Siyah üzümleri dalından ayıklayıp yıkayıp süzgeçte süzüldükten sonra buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda donduruyoruz. Şimdi çıkarıp meyve suyu olarak yapıyorum.
İstediğiniz türde, siyah ya da beyaz türde üzümleri dondurabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Önerilen sıcaklık aralığı –1 ile 0 °C'dir. Üzümler –1.5 °C'de donar.
Cevap: Üzüm suyu ateşte veya kendiliğinden kaynarsa haram olur. Ama eğer kaynayarak üçte ikisi gider, üçte biri kalırsa, helal olur. Üzüm suyu kendiliğinden veya kaynatılma suretiyle kaynarsa, içilmesi haramdır; ama necis değildir. Aynı şekilde üzüm kaynarsa vacip ihtiyata göre yenilmesi haramdır, fakat necis değildir.
Üzüm suyu, mide duvarında oluşan kramplara bağlı olarak ortaya çıkan kusma hissini azaltır. Kötü kolesterolü dengeler ve kalp hastalığı oluşumunu önler. Kandaki trigliserit seviyesini dengeler ve yağlanma oluşumunu önler. Vücudu zararlı toksinlerden arındırır ve hastalık oluşumuna karşı sizi korur.
Üzümleri yıkayıp tencereye alalım, ocağa koyup üzümler patlayıp yumuşayana kadar pişirelim. Üzümleri süzgeçten geçirip suyunu sıkalım. Çıkan suyu tekrar tencereye alalım. Şeker koyup 10 dakika kaynatalım.
Üzüm suyu serinletir, canlandırır. Üretilmesi kolaydır, evlerde yapılabilir. Tüketilmesi için zamana ihtiyaç yoktur; hatta, fazla bekletilirse bozulur.
Kuru üzümleri önce iyice yıkayınız. Daha sonra bir tencere de suyu kaynatınız. Ardından içerisine kuru üzümleri atınız. Bir gün beklettiğiniz karışımı süzüp içiniz.
Taze Ürünün Soğuk Hava ile Muhafazası Üzüm -1oC ile 0oC'de %90-95 bağıl nemli ortamda 5 aya kadar depolanabilmektedir. Üzümün salkım sapları ve çöplerinin su kaybetme eğiliminde olmaları nedeniyle su kaybının önüne geçilebilmesi için depo içinde yüksek nem oranının korunması gerekmektedir.
Kuru üzüm, serin, karanlık ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Mümkünse serin ve nemsiz kilerde hava almayacak şekilde saklanması önerilir. Nemli yerler, küf oluşumuna zemin hazırlar. Eğer kuru üzüm paketi hiç açılmadıysa, buzdolabında saklamak mümkündür.
Uzmanlar, 21 kuru üzümün kolesterol seviyesinin düşürmesinin yanı sıra damar tıkanıklığını da önleyerek kalp rahatsızlığının yaşanma ihtimalini azaltır. Doğal antioksidan kaynağı olan üzüm bedeni her gün arındırarak bağışıklığı kuvvetlendirir.
Üzümün akciğere en faydalı olduğu bölge de alveollar. Böylece akciğer kanseri riskini de azaltmış oluyorlar. Üzüm ayrıca, proantosiyanidin adı verilen bir antioksidana sahip. Kendileri alerjik astıma iyi geliyor.
Bu üzüm çeşitlerinden her biri adeta birer sağlıklı yaşam kapsülü. Hem kuru hem de taze haliyle tüketilen üzümlerden faydaları ile dikkat çeken en meşhuru da siyah üzüm olarak karşınızda. Kalbinizden cilt hücrelerine kadar büyük bir koruyucu görevi alan siyah üzüm, hastaları yataktan kaldıran etkiye sahip.
2. Papağan, tavus, yarasa, kerkenez, lori kuşu ve kırlangıç gibi hayvanlar haramdır. 3. İçine necis bir şeyin düştüğü yağ, pekmez ve sirke gibi sıvı maddeler de temizlenmeleri mümkün olmadığından haramdır. 4.
Buna göre, birada % 2-8 (Yüzde iki-sekiz) oranında sarhoşluk veren alkol bulunmaktadır. Bundan dolayı içinde az miktarda da olsa alkol olduğundan içilmesi caiz değildir; bir damlası dahi haramdır.
İslam dünyasında sarhoşluk verici özelliği sebebiyle alkollü içecek kullanımı dinen meşru (caiz, helal) görülmemektedir.
Don olayı: Standart siperler içerisinde ölçülen hava sıcaklığının 0 °C ve altına düşmesiyle meydana gelen olaydır.
Sıra başı direkleri, dışa doğru 65-70 derece açı ile çakılır. Baş direk gergisi için toprak çıpaları, 1 – 1,5 metre sıra dışından baş direğe doğru çakılır. Gergi halatı ve gerdirme mandalı ile baş direk gergileri yapılır. Ara direkler, gönyelenerek tam dik ve yeterli miktarda çakılır.
Üzüm bağlarının üzerine örtülen beyaz naylon kanaviçeler sayesinde üzümler, aşırı sıcaklık, dolu, çiğ, toz ve yağmura karşı korunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri