“.dat” ile sonlanan dosyaların, veri dosyalarını temsil ettiği; “.jpeg”, “.png”, “.gif” gibi uzantıların görüntü; “.dll”, “.sys”, “.dmp” dosya formatlarının sistem; “.html”, “.asp”, “.php” şeklindeki uzantıların web; “.apk”, “.exe”, “.jar” ve “.app” dosya formatlarının, çalıştırılabilir dosyaları temsil ettiğini ...
Eğer bir dosya adında birden fazla nokta işareti varsa, en son nokta işaretinden sonra gelen isim, o dosyanın uzantısını ifade eder. Bilgisayarınızda bir dosya olduğunu ve bu dosyanın hiçbir uzantısı olmadığını düşünün. Böyle bir dosyayı açmadan dosyanın hangi türe ait olduğunu bilemezdiniz.
Uzantı, dosya adının nokta ile ayrılmış olan parçasıdır. Uzantı bir dosyanın türünü ve içeriğini tanımlar.
Dosya Nedir: Bilgisayarda bilgilerin kaydedildiği birimlere dosya denir. Dosya içerisinde resim, yazı, müzik gibi her şey olabilir. Yazılımlar ürettiği bilgileri dosyalarda saklar. Örneğin çizdiğimiz bir resme daha sonra bakmak istiyorsak onu bir dosyada saklamamız gerekir.
İlgili 36 soru bulundu
İsimleri arasında ilk akla gelenleri saydığımızda, avukat dosyaları, dava dosyaları, icra dosyaları, adliye dosyaları, baro dosyaları, hukuk dosyaları ortaya çıkmaktadır. Avukatlar girdikleri her dava için bu dosyadan bir adet kullanmak zorundalar.
Dosya adı uzantısı, bazı dosya adlarının sonunda görünür ve bir nokta ile sonrasında gelen birkaç harften veya sözcükten oluşur (örneğin, . jpg). Bir dosyanın dosya adı uzantısı, ne tür bir dosya olduğunu ve hangi uygulamalarla açılabileceğini gösterir.
Örneğin, Word'de bir belgeyi kaydettiğinizde, dosya artık . doc yerine varsayılan olarak . docx dosya adı uzantısını kullanır.
Bilgisayarda bilgilerin kaydedildiği birimlere dosya adı verilir. • Dosya içerisindeki bilgi; resim, yazı, çizim, ses gibi her şey olabilir. Dosya Yapısı: Bir dosya ismi 3 kısımdan oluşur.
Dosya Yapısı
Bir dosya ismi 3 kısımdan oluşur. Dosya Adı,nokta ve uzantı.
Dosya, aynı konuyu içeren yazılar grubu olarak tanımlanabilir. Dosya Planı, Kurum yada kuruluşların yaptıkları işler ve işlemler sonucu ortaya çıkan belgelerin sistemli olarak dosyalanmasını sağlamak amacıyla konu ve konu numaraları dökümanlardır.
KLASÖR ÖZELLİKLERİ
Klasörler tek tiptir, farklı türleri olmadığı için sadece isimleri vardır, uzantıları yoktur.
Tek bir öğeyi sıkıştırırsanız, özgün dosyanın adına . zip uzantısı eklenerek sıkıştırılmış dosyanın adı oluşturulur. Çok sayıda öğeyi bir seferde sıkıştırırsanız, sıkıştırılmış dosya Arşiv.zip olarak adlandırılır.
İngilizce: Executable, (Türkçesi çalıştırılabilir) uygulanabilir bir dosya, bilgisayar bilimininde, içeriği bir bilgisayar ile bir program arasında yorumlanmak için ifade edilen bir dosyadır. Sözlük anlamı çalıştırılabilir olmakla beraber bağımsız çalışabilen Windows Application dosya uzantısı (.exe) uzatılmış halidir.
TTF dosya uzantısının adı TrueType Font, OTF ise OpenType Font kelimelerinin kısaltmalarından gelmektedir.
Bilgisayarım'a gidip veya klavyenizdeWindows Tuşu + E tuşlarına basarak Dosya Gezgini'ni açın. Yeniden adlandırmak istediğiniz dosyayı bulun, seçin ve şeritte Yeniden Adlandır'ı seçin (veya klavyenizde F2 tuşuna basın). Dosyada yer alan yeni adı yazın ve Enter tuşuna basın.
Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının, dijital ortama taşınmış unsuru olan UYAP, UDF dosya formatını kullanıyor. Bu sayede vatandaşlar hukuk mücadelelerini sürdürürken, sistem üzerinden UDF uzantılı dosyaları da alabiliyorlar.
Burada altını çizmek gerekir ki karara çıkmış olan dosya, sonuçlanmış olan dosyadır. Kararı verilmiş olan bir dosyada gerekçeli karar yazma süresi ceza mahkemeleri için on beş gün iken hukuk mahkemeleri için söz konusu bu süre bir aydır.
Dosya yapısı: Bilgisayarda dosyaları düzenleme veya gruplandırma yoludur. Kalıcı veri depolama ortamlarında veri yapısının bir uygulamasıdır.
"Ctrl" tuşunu (veya Mac OS'de "Command" tuşunu) basılı tutun ve klasörleri veya dosyaları tıklatın. Tıklattığınız tüm dosya ve klasörler seçilir. Bir dosyanın veya klasörün seçimini kaldırmak için, "Ctrl" tuşunu basılı tutun (veya Mac OS'de "Command" tuşu) ve dosyayı veya klasörü tıklatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri