Bilgisayardaki bütün veriler hard diskte saklanır.
Android, telefona indirilen dosyaları standart olarak "Download" isimli bir klasörün içine yükler. Bu klasörü göremiyorsanız panik yapmayın; bulmak için, bazı model cihazlarda bir dosya yöneticisi kurmanız gerekir. Dosya yöneticisi kurulduktan sonra SD kartın içindeki dosyalara ulaşın ve Download klasörünü bulun.
İndirilen dosyaları bulma
My Files uygulamasını başlatın. 2. Kategoriler'e girip İndirilenler'e dokunun. Bunun ardından indirilen dosyaları göreceksiniz.
Android 6.0 ve daha yüksek sürümlere sahip olan bütün akıllı telefonların “Ayarlar” kısmındaki depolama ayarlarına gidip “Keşfet” seçeneğiyle ulaşabileceğiniz dosya yöneticisinden hem dahili depolama alanınız için hem de hafıza kartı gibi harici depolama araçlarınız için dosya yönetim işleminizi kolaylıkla ...
İlgili 41 soru bulundu
Dosyalar > Kategoriler > İndirilenler ve favoriler bölümüne gidin ve ilgili üçüncü kişi uygulamasındaki dosyaları bulun. Tarayıcı tarafından indirilen dosyaları bulmak için Yerel > Dahili depolama birimi bölümüne gidin. İndirilenler klasörünü bulun ve ardından tarayıcı düğmesine dokunun.
Android'te medya dosyaları otomatik olarak WhatsApp/Media/dosya'nıza kaydedilir. Eğer dahili deponuz varsa WhatsApp dosyası "Dahili Depo"da yer alır. Dahili deponuz yoksa dosya "SD kart"da veya "Harici SD kart"da olacaktır.
Uygulamalar menüsü açılınca parmağınızı ekranda sola doğru sürükleyin ve üstteki Tümü' sekmesine geçiş yapın. Tümü sekmesinin altında telefonunuzda yüklü olan bütün uygulamalar listelenecektir. Bu uygulamalar arasından İndirme Yöneticisi'ni bulun ve üzerine dokunun.
Varsayılan olarak taranan veriler Belgelerim klasörüne kaydedilir. Tarama tarihiyle adlandırılan bir alt klasör oluşturulur ve veriler bu klasöre kaydedilir.
Dosya Gezgini'ni açmanın üç yolu vardır: Başlat düğmesini seçin ve Başlat menüsünde bulun. Windows logo tuşu + Etuşlarına basın. Görev çubuğundaki klasör simgesini seçin.
Internet üzerinden indirilen dosyalar, bilgisayarımızda belirli bir klasöre kaydedilir. Varsayılan olarak “indirilenler” klasörü seçili olduğundan, tarayıcı ayarlarından kayıt yerini değiştirebilirsiniz. Örneğin masaüstüne, ya da masaüstünde oluşturacağınız bir klasöre otomatik olarak kaydedilmesini sağlayabilirsiniz.
İndirilenler klasörüne sağ tıklayın ve Özellikler öğesini seçin. İndirilenler Özellikleri arayüzünde, “Konum” Sekmesine geçin ve tüm indirmelerinizi kaydetmek için yeni bir yol seçmek için Taşı düğmesine tıklayın. Dosya seçici arayüzünden, indirmeler için yeni klasöre gidin ve Klasör Seç'e tıklayın.
Android: Google Play Store uygulamasını açın ve sol üstten menü simgesine dokunun. Uygulamalarım ve Oyunlarım'a dokunun ve Tümü sekmesine geçin. Burada şimdiye kadar yüklediğiniz (ve kaldırdığınız) tüm uygulamaları en yeniden, en eskiye doğru görebileceksiniz.
İndirilenleri Dosyalar uygulamasında bulun
Ana Ekranınızın ortasından aşağı kaydırın, ardından Dosyalar uygulamasını arayın. Göz At sekmesine dokunun. iCloud Drive'a dokunun. İndirilen dosyalarınızı görmek için İndirilenler klasörüne dokunun.
Telefonunuzda Play Store uygulamasını açın ve indirdiğiniz her şeyi görmek için Uygulamalarım ve Oyunlarım üzerine dokunun. Üstte yeni sekmelerin görüntülendiğini fark edeceksiniz.
SOHBETLER sekmesinde, > Ayarlar'a dokunun. Depolama ve veriler > Depolama alanını yönet'e dokunun. WhatsApp'ın cihazınızda kapladığı yer miktarı, ekranın üst kısmında gösterilir. Büyük boyutlu veya çok kez iletilmiş öğeleri silerek depolama alanında yer açabilirsiniz.
Silinen fotoğrafları kurtarmak için ilk olarak Depolama > WhatsApp > Media > WhatsApp Images adımlarını izleyin. Eğer gönderdiğiniz bir fotoğrafı arıyorsanız, WhatsApp Images dosyası içerisinde yer alan Sent klasörüne göz atın. Ayrıca aynı adımları uygulayarak video, GIF ve ses dosyalarını da kurtarma imkanınız var.
WhatsApp, Android kullanıcılarının mesaj bilgilerini hem bulut sunuculara hem de yerel dosyalara kayıt ediyor. Bu sayede kullanıcılar, yedekleme özelliği kapalı olsa dahi silinen mesajlarını kurtarabiliyor.
Depolama alanınızı kontrol etme
Google Hesabınızda oturum açın. Sağ üstte profil resminize veya adınızın baş harfine dokunun. Depolama alanını yönet'e dokunun. Üst kısımda, depolama alanınızı tamamen doldurmanın ne kadar süreceğine dair bir tahmin görürsünüz.
Dosyalar, Android için etkili ve kullanışlı bir dosya yönetim aracıdır. Kullanıcılar Görseller, Ses dosyaları, Videolar, Belgeler, Arşivler, Uygulamalar ile ilgili dosyalara ve telefonun dahili depolama alanında, bellek kartında ve harici flaş sürücüde yer alan diğer verilere kolayca erişerek bunları yönetebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri