Dövme yapılırken boya mürekkebi, dövme iğnesinin uygulama derinliğine bağlı olarak değişmekle birlikte, derinin en üst tabakası olan epidermis ve onun altındaki dermisin1/3 üst tabakalarına ulaşarak dağılmakta. Dövme yapımında kulanılan iğneler ile dövme mürekkebi sıklıkla 0.1-0.5 mm derinliğe uygulanmaktadır.
İğne derinin en fazla 1mm altına girecek şekilde ayarlanır, daha derinde cilde hasar verir ve acı yaratır. İlk önce desenin dış hat çizgileri çizilir! Çizim esnasında bölgenin; vazelin desteği ile sürekli yumuşak kalması sağlanır. Böylece; Deri yıpranmaz…
Dövme yaptırmak dinimizce yasaklanmış olmakla birlikte cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir. Fakat deri üzerine yapılarak suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler abdest ve gusle mani olacağından namaza da engel teşkil eder.
Özellikle Diyanet'in açıklamasına göre; cildin üstünde bir tabaka oluşturmayan dövmeler gusle ve abdeste mani olmamaktadır. Yalnız deri üstüne yapılan ve suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler güsle ve abdeste engel olacağı için namaza da engel olacaktır.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
İlgili 38 soru bulundu
Ömrü genel olarak 1-5 yıl arasındadır. Ancak bu süre, kişinin cilt yapısına, yaşına ve yaşadığı çevreye göre değişir. Deri altına enjekte edilen renkli pigmentler, cilt yenilendikçe azalır, solar ve sonunda tükenir.
Dövme riskli
Enfeksiyonların yüzeysel deride veya dolaşıma yayılmış olarak gelişebildiğini söyleyen Doç. Dr. Akman, şöyle dedi: "Hepatit ve HIV gibi çeşitli kan yoluyla bulaşması mümkün hastalıkların gelişme riski söz konusu olabilir.
Peygamber (s.a.s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri; yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87 [5935-5948]; Müslim, Libâs, 120 [2125]).
Daha önce dövme yaptırmış olanlar kalıcı dövme abdeste engel mi diye merak ediyor. Konuyla ilgili Nihat Hatipoğlu'nun sözleri ise şu şekildedir: "Dövme yaptırmak haramdır ancak dövmesi olan bir kişinin namaz kılmasında sakınca yoktur."
En güzel şekilde yaratılan insanın tabii görüntüsünde değişiklikler yapılmasını hoş karşılamayan Hz. Peygamber, bu türden çeşitli uygulamalar yanında dövmeyi de yasakladı; dövme yapan ve yaptıran kadınlara Allah'ın lânet ettiğini bildirdi (bk. Buhârî, “Libâs”, 87; Müslim, “Libâs”, 119-120).
Dövmeyi Temiz ve Kuru Tutun
Dövmenizin üzerindeki filmi ya da bandı size önerilen sürede çıkardıktan sonra yumuşak bir sabunla dövmenizi ovuşturmadan yıkayabilir ve temiz kağıt bir havlu ile nazik dokunuşlarla kurulayabilirsiniz. Dövme yaptırdıktan sonra duş alırken suyun ılık olmasına da özen göstermelisiniz.
Period (regl) döneminde dövme yaptırılır mı ? Period döneminde dövme yaptırmanızda her hangi bir sakınca yoktur. .
Ayak ve ayak bileklerinin yanı sıra kaval kemiği, koltuk altları ve göğüs kafesi de insan bedeninin en acıya duyarlı noktaları arasında.
Dövmenin daha az acıttığı bölgelerdeki acı hissi ufak bir böcek ısırığı ya da kalem ucunu hafifçe batırmaya benzetilebilir. Dövme yaptırdığınız bölge ve dövme yapılacak desen de dövme acısı konusunda oldukça etkilidir.
Dövme iğneleri derinizin altına mürekkep enjekte ettiği için bir insanın dövme yaptırırken kanaması oldukça doğaldır. Bazı insanlar normalden fazla kanarken, bazı insanlar ise hiç kanamamaktadır. Dövme bittikten sonraki 36 saat kadar bir süreç boyunca akan mürekkep ve kan görmeniz oldukça normaldir.
Diyanet, Hz. Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirdiğini ifade ederek, İslamiyet'in her konuda doğallığı tavsiye ettiğini, dövmeyi de hoş karşılamadığını kaydetti.
tamam da sen dövmenin günah olmadığını söylüyorsun ve bu da demek oluyor ki ayetleri ve Hadis-i Şerifleri inkar etmek olur..Sen oraya Allah dövmesini yazdırsan da yazdırmasan da yine günah işlemiş oluyorsun yani... Allah yazmasının hiçbir önemi yok , ayrıca böyle yaparak gösteriş yapıyorsun demektir. Günahtır.
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) ribayı yiyeni, yedireni, riba akdini yazanı, sadakaya (zekata) mani olanı, dövme yapanı, dövme yaptıranı -hastalık sebebiyle olan hariç- hulle yapanı, hulle yaptıranı lanetledi." (Nesâî, Zinet 25, (8, 147).
Vücuduna dövme yaptırmış olanlar için fetvada şu tavsiyeler yer aldı: “Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allah'tan bağışlama dilemesi, yaptığına pişmanlık duyması gerekir.”
"dövme yapan kişi" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 2 sonuç tattooer i. tattooist i.
Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir.
En iyi bekleme süresi için dövmecinle konuş. Ama genelde yeni dövmeni yaptırdıktan sonraki 24 saat içinde duş alabilirsin. İki gün beklemek cildine, dövme üzerinde bir bariyer oluşturması için daha çok zaman tanır.
Sık sık kan veren Portekizli yıldız, kan bağışına engel olmaması için dövme yaptırmıyor. Bilindiği üzere, dövme yaptıran kişi enfeksiyon riski nedeniyle en az 12 ay boyunca kan veremiyor.
menstruasyon, sedef hastalığı; alkol veya uyuşturucu etkisi altında olanlara. Lütfen Kalıcı Dövme yaptırmadan önce, dövme sanatçınıza ve dövme stüdyosundaki hijyen kurallarına dikkat ediniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri