Dövmenin daha az acıttığı bölgelerdeki acı hissi ufak bir böcek ısırığı ya da kalem ucunu hafifçe batırmaya benzetilebilir. Dövme yaptırdığınız bölge ve dövme yapılacak desen de dövme acısı konusunda oldukça etkilidir.
KEMİK KIRILMASI VE DÖVME YAPTIRMAK
Peki bir insanın hissedebileceği en büyük acı ne kadardır? Bir legoya basmak 8 DOL iken bir kemik kırılması veya dövme yaptırmak (dövmenin yapılan bölgesi büyüklüğü ve süresine göre değişir) 18 DOL'a eşittir.
Dövme, cilt yüzeyine yapılır. Bu işlem için kullanılan iğneler kemik ve damarlara inebilecek kadar derin değildir. Uygulama yapılan yer ne kadar hassas olursa olsun, hissedilen acı derinin yüzeyiyle sınırlıdır. Bu yüzden genellikle derin ve dayanılmaz bir ağrı çekmezsiniz.
Wilsher, “Yağ dokusunun az olduğu ve sinir uçlarının daha çok bulunduğu noktalara dövme yapılırken insanın canı daha çok yanıyor” diye konuşuyor. Ayak ve ayak bileklerinin yanı sıra kaval kemiği, koltuk altları ve göğüs kafesi de insan bedeninin en acıya duyarlı noktaları arasında.
Dövmenizin yapılacağı günün öncesinden bol bol su içmeye başlayın. Vücudunuzdaki su oranının yüksek olması mürekkebin derinize daha kolay işlemesini sağlar. Dövme seansınızı daha hızlı ve daha az acılı geçirebilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Genel anlamda ise insan vücudunda en çok acıyan bölgeler kaburga, boyun, yüz, bilek, el ve ayaklar olarak sayılabilir. Eğer hassas bir yapınız veya endişeleriniz varsa ilk dövme için bu bölgelerden uzak durabilirsiniz. Kol, omuz, bacak ve göğüs ve sırtın bazı kısımları gibi kaslı ve etli bölgeler daha az acımaktadır.
Dünyanın en yaygın vücut süsleme sanatı olan dövmeyi ilk kez yaptırmak isteyen herkesin kafasında aynı soru oluşur: “Dövme yaptırmak acıtır mı?” Aslında karmaşık ve göreceli bir cevabı olan bu soruyu hızla cevaplamamız gerekirse evet dövme can acıtır.
Dövme yapıldıktan sonra en az 15 gün denize ve havuza girmek kesinlikle önerilmez.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
menstruasyon, sedef hastalığı; alkol veya uyuşturucu etkisi altında olanlara. Lütfen Kalıcı Dövme yaptırmadan önce, dövme sanatçınıza ve dövme stüdyosundaki hijyen kurallarına dikkat ediniz.
Dövme yaptırmanın süresi 15 dk. ile 200 dk. arasında değişebilir.
Dövme yaptırmak için standart bir süre vermek doğru değildir. Ufak ve minimal dövmeler için 10 dakika dahi yetebilirken, daha karmaşık ya da büyük dövmeler için saatler hatta seanslar gerekebilir.
Elin üst kısmı, avuç içi ve parmaklar, kreatif motifler için idealdir. Bu bölgeye yapılan dövmeler şık ve hareketli bir görünüme sahip olur. Ele dövme yaptırmayı düşünüyorsanız söz konusu bölgenin vücudun diğer yerlerine göre biraz daha hassas olduğunu hatırlamanızda fayda var.
Kalıcı dövme ömür boyu kullanılırken, geçici dövme yaklaşık üç hafta kadar kullanılabiliyor.
1-3 hafta içerisinde epidermisin yenilenmesi ile epidermiste dövme kalmaz. Sadece dermiste mürekkep kalmakta. Aslında dövmede kullanılan boya pigmentleri vücut için yabancı bir cisimdir ve deriden atılmaya çalışılır. 42 gün sonra deriden dövme pigment 32 % oranında azalmaktadır.
Yanlış: Dövmeniz varsa kan bağışı yapamazsınız.
Dövmeler, derinin 'dermis' adı verilen alt tabakasına yapılır. Dövme düzgün yapılmamışsa kan enfeksiyonuna yol açabilir ancak bu enfeksiyon geçtikten sonra da kan bağışı yapılabilir.
Hz. Peygamber (s.a.s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87; Müslim, Libâs, 120).
Kısaca tekrar etmek gerekirse, POMEM, PMYO, PAEM, PÖH, çarşı ve mahalle bekçiliği adayları için görünen dövme, yara ve silinmiş olmasına rağmen dövme kalıntısı engel teşkil etmektedir.
Kilo değişikliği çok büyük değişiklik olmadığı sürece dövmenin şekli bozulmaz.
Dövme yaptırmak dinimizce yasaklanmış olmakla birlikte cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir. Fakat deri üzerine yapılarak suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler abdest ve gusle mani olacağından namaza da engel teşkil eder.
İlk 5 gün dövmenin enfeksiyona en açık olduğu günlerdir bu sebeple temizliğe ekstra özen gösterin. Duşa girileceği zaman dövme bölgesini kesinlikle çeşme suyundan koruyun (su geçmemesi için kalın bir tabaka vazelin sürülebilir veya su geçmeyecek şekilde streç film ile sarıp bantlanabilir). Kesinlikle lif değdirmeyin.
Yaz aylarında yaptırılan dövmelerde mikrop kaptırma riski çok daha fazladır. Burada yazılanların yanlış anlaşılıp 'yazın dövme yaptırılmaz' diye bir kural koymaya çalıştığım düşünülmesin. Ama tavsiye edilen sonbahar-kış aylarında yaptırılmasıdır.
Yaygın kanıya kulak verirsek... Dövme kışın mı yaptırılır? Dövmek yaptırmak için her mevsim uygun aslında. Hangi mevsim olursa olsun dövmenin dikkatli davranılması gereken bir bakım süreci var.
Dövme yapma geleneği hayli eskidir. MÖ 2000'lerde Antik Mısır toplumunda dövmenin yapıldığı mumyalardan anlaşılmıştır. Mısırlıların dışında Britonların, Galyalıların ve Trakların da dövmeleri vardı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri