Ayak ve ayak bileklerinin yanı sıra kaval kemiği, koltuk altları ve göğüs kafesi de insan bedeninin en acıya duyarlı noktaları arasında.
Sırt bölgesi, dövmede en az acıyan yerlerden biridir. Bu bölgede, vücudun birçok yerine göre daha az kıvrım bulunur. Uzun ve detaylı figürleri seviyorsanız sırt kısmına dövme yaptırmayı düşünebilirsiniz.
Dövmenin daha az acıttığı bölgelerdeki acı hissi ufak bir böcek ısırığı ya da kalem ucunu hafifçe batırmaya benzetilebilir. Dövme yaptırdığınız bölge ve dövme yapılacak desen de dövme acısı konusunda oldukça etkilidir.
Dövme seansınız sırasında kısa molalar verin
Özellikle birkaç saat sürecek büyük bir dövme yaptırıyorsanız acıya dayanabildiğiniz kadar dayanmak yerine belirli aralıklarla kendinizi toparlamak için kısa molalar verin. Hatta bu aralarda su içmek ve tatlı bir şeyler atıştırmak dayanıklılığınızı arttırabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Ömrü genel olarak 1-5 yıl arasındadır. Ancak bu süre, kişinin cilt yapısına, yaşına ve yaşadığı çevreye göre değişir. Deri altına enjekte edilen renkli pigmentler, cilt yenilendikçe azalır, solar ve sonunda tükenir.
Dövmeyi Temiz ve Kuru Tutun
Dövmenizin üzerindeki filmi ya da bandı size önerilen sürede çıkardıktan sonra yumuşak bir sabunla dövmenizi ovuşturmadan yıkayabilir ve temiz kağıt bir havlu ile nazik dokunuşlarla kurulayabilirsiniz. Dövme yaptırdıktan sonra duş alırken suyun ılık olmasına da özen göstermelisiniz.
Genel anlamda ise insan vücudunda en çok acıyan bölgeler kaburga, boyun, yüz, bilek, el ve ayaklar olarak sayılabilir. Eğer hassas bir yapınız veya endişeleriniz varsa ilk dövme için bu bölgelerden uzak durabilirsiniz. Kol, omuz, bacak ve göğüs ve sırtın bazı kısımları gibi kaslı ve etli bölgeler daha az acımaktadır.
Bu yasalarımızda 18 yaş olarak belirlenmiştir. Daha alt yaşlar için dövmeyi yaptıracak kişinin velisinin yazılı izni gerekmektedir. Ama yine de 16 yaşın altında vücutsal gelişimi tamamlanmamış birine dövme yapmak sakıncalıdır.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
Vücudun diğer bölgelerine dövme yapılırken ise deri üzerine krem sürerek uyuşturma işlemi yapılmaması daha doğru olur. Dövme yapılacak bölgeye uyuşturucu, soğutucu krem sürmek deriyi sertleştirecek, işlemin yapılmasını zorlaştıracak ve dövmenizin kalitesini ciddi anlamda düşürecektir.
Dövme acıtır mı sorusuna acıtmıyor diyenler net olarak yalan söylüyor. Dövme, keskin bir iğne ile cildinizin üst tabakasını tekrar tekrar deliyor sonuçta. Bu nedenle, dövme yaptırmak genellikle her zaman acı vericidir.
Dövme yaptırmak için standart bir süre vermek doğru değildir. Ufak ve minimal dövmeler için 10 dakika dahi yetebilirken, daha karmaşık ya da büyük dövmeler için saatler hatta seanslar gerekebilir.
PAEM, PÖH ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri, POMEM, PMYO öğrencileri için dövme eşkal belirleyici olmasından dolayı, yazlık üniforma giyildiği zaman vücudun açık alanlarında yer alması durumunda mesleğin icrası için engel nedeni olarak sayılmaktadır.
Özellikle Diyanet'in açıklamasına göre; cildin üstünde bir tabaka oluşturmayan dövmeler gusle ve abdeste mani olmamaktadır. Yalnız deri üstüne yapılan ve suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler güsle ve abdeste engel olacağı için namaza da engel olacaktır.
Yeni geliştirilen acısız dövme tekniği, cam çip üzerinde yer alan mikrokanal içindeki sıvıyı hızla ısıtan bir lazere sahip. Bu sıvı, kaynama noktasının üzerinde ısıtılarak, bir buhar kabarcığı oluşmasına ve büyümesine neden olarak sıvıyı saniyede 100 metreye (360 km / sa) varan hızlarda dışarı itiyor.
Rahat giysiler giy.
Dövmenin boyutuna bağlı olarak dövmecide saatlerce kalabilirsin. Dövme işlemi rahatsız edici olduğundan üstünde rahat kıyafetler olması daha iyi olabilir. Ayrıca, dövmecinin dövme yaptırdığın yere ulaşabilmesi için bol giysiler giymen gerekebilir.
Duş almak için 24 saate kadar bekle.
Ama genelde yeni dövmeni yaptırdıktan sonraki 24 saat içinde duş alabilirsin. İki gün beklemek cildine, dövme üzerinde bir bariyer oluşturması için daha çok zaman tanır.
Dövme yaptırmadan önceki 24 saat boyunca bol su iç ve susuz kalmaktan kaçının. Kanamayı azaltmak için dövme yaptırmadan önceki 24 saat içinde kanı sulandıran ürünlerden uzak durmalısınız. Bu nedenle dövme yaptırmadan önce alkol kullanmamalısınız. Dövmenin boyutuna bağlı olarak dövmecide saatlerce kalabilirsiniz.
Dövme uygulama alanı ve dövme boyutu küçük olmalı
Dövme yapımında kulanılan iğneler ile dövme mürekkebi sıklıkla 0.1-0.5 mm derinliğe uygulanmaktadır.
Dövme yaptırmak dinimizce yasaklanmış olmakla birlikte cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir. Fakat deri üzerine yapılarak suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler abdest ve gusle mani olacağından namaza da engel teşkil eder.
Dövme yapıldıktan sonra enfeksiyon kapmaması için sudan koruma maksadıyla vazelin kremler sürülürdü.
İlk 5 gün dövmenin enfeksiyona en açık olduğu günlerdir bu sebeple temizliğe ekstra özen gösterin. Duşa girileceği zaman dövme bölgesini kesinlikle çeşme suyundan koruyun (su geçmemesi için kalın bir tabaka vazelin sürülebilir veya su geçmeyecek şekilde streç film ile sarıp bantlanabilir). Kesinlikle lif değdirmeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri