Öyle ki, modaya yön veren firmalar, kıyafetleriyle bütünlük oluşturmaması yüzünden kimi zaman memnun kalmazken, mankenler Avrupalı meslektaşlarının çoğunun da dövmesi olduğunu belirtiyorlar... İşte aralarından birkaçı... Dövmeleri ve taşıdıkları anlamlarıyla onlarla bütünleşmiş gibiler.
Manken Tülin ŞAHİN: BİR manken olarak bana kalırsa isteyen herkes ister manken ister model fark etmez vücuduna dövme yaptırabilir. Sonuçta bu mesleğe başlamadan da önce yaptırmış olabilir.
Tatiana Marinescu: Dünyada hiçbir ünlü modelde dövme yoktur. Çünkü modeller yüzü ve vücudu ile para kazanır. Dövmeli modeller daha çok konsept tanıtımlarda kullanılır. Dolayısı ile bu bir avantaj değil dezavantajdır.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
Kalıcı dövme ömür boyu kullanılırken, geçici dövme yaklaşık üç hafta kadar kullanılabiliyor. Bazı dövme modelleri ise üç aya kadar formunu koruyor.
İlgili 23 soru bulundu
Dövme silme işlemi % 100 garanti edilmez. Bazı dövmeler tamamen silinirken, bazı dövmeler belirsiz bir iz bırakabilir. Başarıyı belirleyen en önemli faktörlerden biri, dövmelerde kullanılan renktir. En iyi sonuç siyah ve gri dövmelerde bulunabilir.
Teknik olarak dövme sağlıkla alakalı bir konu olduğu için, bu faaliyet de yasak olarak görülebilir. Direk olarak bu konuda bir yasak olmadığı halde dövme ustaları kendi aralarındaki kültürde; 18 yaşından küçüklere aile izni olmadan dövme yapmama kararı almışlardır.
Kısaca tekrar etmek gerekirse, POMEM, PMYO, PAEM, PÖH, çarşı ve mahalle bekçiliği adayları için görünen dövme, yara ve silinmiş olmasına rağmen dövme kalıntısı engel teşkil etmektedir.
Ayak ve ayak bileklerinin yanı sıra kaval kemiği, koltuk altları ve göğüs kafesi de insan bedeninin en acıya duyarlı noktaları arasında.
Yanlış: Dövmeniz varsa kan bağışı yapamazsınız.
Dövmeler, derinin 'dermis' adı verilen alt tabakasına yapılır. Dövme düzgün yapılmamışsa kan enfeksiyonuna yol açabilir ancak bu enfeksiyon geçtikten sonra da kan bağışı yapılabilir.
İki Hafta Boyunca Havuza, Denize Girmeyin
“Dövme yaptırdıktan sonra denize girilir mi?” en sık sorulan sorulardan biridir. Deniz ve havuz yeni dövmenizin tahriş olmasına ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Bu nedenle yeni bir dövme yaptırdıktan sonra genellikle dört hafta beklenmesi önerilir.
Dört mevsim boyunca bu işlemi yaptırabilmeniz mümkün. Eğer dövmeyi yaz aylarında yaptırmayı planlıyorsanız denize girme ve güneşe çıkma süresine dikkat etmeniz yeterli.
Genellikle kadın modellik ajansları 14 ile 24 yaş arası bireyleri kabul eder. Yaşla birlikte fiziği, boyu, vücut orantısı, yüz hatları ve poz verme kabiliyetleri de dikkatte alınır.
Kilo değişikliği çok büyük değişiklik olmadığı sürece dövmenin şekli bozulmaz.
İdeal ölçülerde bir fiziğe sahip olmalı. Minimum 1,70 boyunda olmalı. Bacak boyu uzun, şekli ise ideal seviyede olmalı. Kalçalar dar ve bel ise ince bir yapıya sahip olmalı.
Dövmenin daha az acıttığı bölgelerdeki acı hissi ufak bir böcek ısırığı ya da kalem ucunu hafifçe batırmaya benzetilebilir.
Dövme yaptırmak dinimizce yasaklanmış olmakla birlikte cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir. Fakat deri üzerine yapılarak suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler abdest ve gusle mani olacağından namaza da engel teşkil eder.
Dövme yaptırmak için standart bir süre vermek doğru değildir. Ufak ve minimal dövmeler için 10 dakika dahi yetebilirken, daha karmaşık ya da büyük dövmeler için saatler hatta seanslar gerekebilir.
beş metreden bakmakla eşkal belirleyici olan lezyonlar ile yazlık üniforma giyildiğinde vücudun açık bölgelerinde kalan her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamaların öğrenciliğe engel olduğu hususları belirtilmiştir.
Yani bacaklara ve ayaklara dövme yaptırmak işletme için sorun olmazken vücudun üst kısmı için serbestlik tanınmayabiliyor. Dövme politikasının yasa dışı faaliyetleri, nefret söylemini veya şiddeti teşvik eden görselleri veya kelimeleri yasaklaması da önemli…
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde yer alan kılık ve kıyafetlere dair düzenlemelerde, kamu görevlilerinin dövme yaptırmasının veya vücudunda dövme olmasının Yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır.
Dövme yapılırken boya mürekkebi, dövme iğnesinin uygulama derinliğine bağlı olarak değişmekle birlikte, derinin en üst tabakası olan epidermis ve onun altındaki dermisin1/3 üst tabakalarına ulaşarak dağılmakta. Dövme yapımında kulanılan iğneler ile dövme mürekkebi sıklıkla 0.1-0.5 mm derinliğe uygulanmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapma, pirsing takma, bıyık ve sakal bırakma da yasaklandı.
Dövme bakım bandı (Dermalize) dövmenin iyileşmesi için daha uygun bir ortam hazırlayıp bu süreçte dövmeyi dış etkenlerden koruyan su geçirmeyen ama hava geçiren esnek bir materyaldir. İlk 24 saat duş almayın ve dövmenin olduğu bölgeyi çok esnetecek hareketlerden kaçının.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri