Ayrıca lazerle epilasyon uygulaması yapıldığı esnada güçlü parlak lazer ışınının gözlere zarar vermemesi için mutlaka özel gözlük takılması gereklidir. Bir diğer öneri ise her tür lazer işlemi ertesinde epilasyon uygulanılan bölgenin güneş ışığından korunmasıdır. Aksi takdirde leke ve alerji gibi durumlar gözlenebilir.
Lazer ışınlarının gözlere zararı; lazer ışığının gücü ve ışığına maruz kalma süresine göre değişmektedir. Hasar gözde ışığa karşı hassasiyet, batma, yanma, sulanma, geçici körlük ve hatta kalıcı körlük oluşabilir. Bu nedenle; lazer ışığı oldukça tehlikelidir ve asla hiçbir canlının gözüne tutulmamalıdır.
Lazer koruma gözlüğü lazer epilasyon işlemi yapılırken, uygulamayı gerçekleştiren kişinin gözlerinin lazer epilasyon cihazından çıkan farklı dalga boylarındaki ışınlardan korunması adına tasarlanmış özel koruma gözlükleridir.
Gözlük her tedavi uygulaması sonrasında temizlenmeli. Koruyucu gözlükler polikarbonat, cam yada pico/femto lazerler için geliştirilmiş M rated malzemelerden yapılmaktadır. Cam olanlar çok yüksek koruma ve iyi bir görüş netliği sunmaktadır. Göz içerisine konulan özel koruyucu lensler metalik ve opak olmalıdır.
Lazer epilasyon seanslarında mutlaka koruyucu gözlük takılmalıdır. Vücut, yüz tüm bölgelerde de uygulama yapılırken lazer koruyucu gözlük takılması zorunludur. Bu nedenle göze bir zarar vermez. Buz lazer yüz bölgesinde kullanılmak üzere özel bir uca sahiptir.
İlgili 30 soru bulundu
Tüm lazer yöntemlerini geride bırakan buz lazer, cildin ısınmasının aksine serinlik vererek istenmeyen tüylerde kalıcı çözüm sağlıyor. Eşsiz soğutma teknolojisi ile acı ve ağrı hissi ortadan kaldırılarak epilasyon uygulanıyor. Buz lazer epilasyon diğer yöntemlerin aksine her açıdan avantaj sağlamaktadır.
Ayrıca lazerle epilasyon uygulaması yapıldığı esnada güçlü parlak lazer ışınının gözlere zarar vermemesi için mutlaka özel gözlük takılması gereklidir.
"Lazer için gözde uygunluk aranır. Lazer olmak istiyorum diyen herkese lazer uygulanmıyor, bu tedaviyi hastaya uygulamak için hastanın 18 yaşın üzerinde olması, gözlük veya lens kullanması gerekir.
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz.
Güvenlik için gerekli olmasa da, ışığın rahatsız edici veya çok parlak olduğunu düşünürseniz rahat etmek için güneş gözlüğü veya gözlük kullanabilirsiniz.
Mavi ışığa fazla maruz kalmak gözdeki ışığa duyarlı hücreleri etkiler. Uzmanlar fazla maruz kalınan mavi ışığı göz hasarı ile ilişkilendirir. Mavi ışık gözlüğü, göze ulaşan mavi ışık demetini belirli miktarda azaltan özel bir kaplamaya sahiptir. Özellikle sirkadiyen ritmin düzenlenmesinde etkili olabileceği gösterilir.
Şurada Paylaş! Tıpkı bir mercekle kağıdın tutuşturulması gibi göz üzerinde bulunan sarı benek olarak bilinen bölgelerde yanıklara sebebiyet verir. Güneşin ultraviyole ışınları, bu bölgelerde kısa sürelerde su toplanmasına neden olur. Çok uzun süre bakılması ciddi derecede görme kayıplarını meydana getirebilir.
Mavi ışık filtreli gözlük kullanmak hem fiziksel hem de psikolojik açıdan pek çok fayda sağlar. Bu faydalardan ilki başta miyop olmak üzere göz rahatsızlıklarının oluşma riskinin bir hayli düşmesidir. Gözlükler, göz yorgunluğunun ve kuruluğunun azaltılmasına katkıda bulunur.
Yanlış: Lazer tedavisi sadece miyop için yapılır. Astigmat ve hipermetrop gözlere lazer yapılmaz. Doğru: Lazer ameliyatı 1 ile 10 derece arası miyop, 1 ile 5 derece arası hipermetrop ve astigmat rahatsızlığı olan ve lazere uygun bulunan gözlere başarı ile uygulanabilir.
Lazer ameliyatından sonra göz ne zaman netleşir? Lazer göz ameliyatından sonra gözler genellikle birkaç saat içinde daha net görmeye başlar. Ancak, gözlerinizin tamamen iyileşmesi birkaç gün, hatta birkaç hafta kadar sürebilir.
Ortaya çıkacak bir etki, malzemenin cihazdan geçmesi sırasında x-ışınıyla etkileşime girmesinin bir sonucudur ve bu endişelenilecek bir durum değildir. Yani X-ışınlarının cihaz üzerinde kalıcı bir etkisi yoktur.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir.
Bu sebepten bölgesine göre lazer epilasyon 6-8 veya daha fazla seans sürmektedir. Bu sebepler ile genellikle alt bacak, koltuk altı ve genital bölgeler 4-8 seans sürerken, sırt, kol ve yüz bölgelerine uygulanacak seans sayısı 6-8 seans ve hatta bazen daha fazla seans gerektirebilir.
Göz Çizdirme Riskleri Nelerdir? En sık görülen hafif problemler; kamaşma, ışıklar etrafında haleler görme veya hafif tozlu görmedir. Daha nadir ve ciddi problemler; göz enfeksiyonu, kuru göz ve ameliyat sırasında flep oluşturulmasına bağlı sorunlar.
Göz çizdirme ameliyatı sonrası görme kaybı yaşama ihtimali 5 milyonda 1 olarak bilinmektedir. Bunun yanında bu risk bir kontakt lens kullanımı ile birlikte görülebilen enfeksiyonlara bağlı görme kaybı gelişme riskinden çok daha azdır. Lazer göz ameliyatı sonrası enfeksiyon riski %0.02 olarak bilinmektedir.
Ameliyattan sonra gözler tekrar bozulur mu? Lazer olan bir kişinin gözünün tekrar bozulmasında yaşı, numarası, kornea kalınlığı ve şekli etkili olurken, bununla birlikte hangi göz bozukluğuna sahip olduğu (miyop, hipermetrop ya da astigmat) gibi faktörler etkili olur.
Lazer, numaralar henüz ilerlerken yapılırsa tekrar gözlük kullanmak durumunda kalınabilir. Bu yüzden numaraların en az 1 yıldır artmıyor olması gereklidir.
Merhabalar, lazer epilasyon seansından ortalama 2-3 hafta sonra uzayan kıllar kendiliğinden dökülür. Bu nedenle uzayan kılların jiletle alınmasına gerek yoktur ve önerilmemektedir.
Yüz bölgesi de vücuttaki diğer pek çok bölge gibi lazer işlemine uygundur. Yüze lazer yaptıranlar, bu alana uygun cihazlarla çalışıldığı takdirde başarılı sonuçlar alabilmektedir. Bu nedenle işlem son yıllarda popüler bir uygulama hâline gelmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri