Çay ağacı yağı, anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Bu sebeple virüs ve bakterileri cilt yüzeyinden arındırarak daha steril bir cilt dokusu sağlıyor. Akne ve sivilce gibi cilt sorunlarında yeni oluşumları engellemek ve var olan sivilce, akne sorunlarının iyileşme sürecini hızlandırmaya katkı sağlıyor.
Farmasi çay ağacı yağı sabunu çok etkili bir yüz ve banyo sabunudur. Çay ağacı yağının antiseptik özelliği ile cildinizi derinlemesine temizler ve bakımını yapar. Sivilce ve akneli ciltlerde çok etkili onarım sağlar. Hoş kokusu ile sizi mutlu eder.
Dairesel hareketlerle masaj yaparak temizleyin ve ılık su ile durulayın. Kil maskesi kalıntılarını gidermek için yeterli miktarda DR.C. Tuna Çay Ağacı Yağı Yüz Yıkama Jeli'ni avuç içinizde ılık su ile iyice köpürterek dairesel hareketlerle masaj yapın. Sonra Ilık su ile iyice durulayın.
Çay ağacı yağının anti-bakteriyel olması en çok bilinen yararıdır. Yüzyıllardır Avustralya'da cilt rahatsızlıklarının tedavisinde iyileştirici kabul edilir. Yüksek terpinen içeriği çay ağacı yağına, anti-inflamatuar güç verir. Bu da çay ağacı yağına iltihap azaltıcı özellik kazandırır.
İçeriğindeki yoğun çay ağacı yağı ve havuç yağının uyumlu birleşimi, güçlü bir bariyer oluşturarak cildinizi dış etkenlere karşı korur. YAĞLI ve KARMA CİLTLER İÇİN: Dermatolojik olarak test edilmiştir. Cilt tarafından kolayca emilen formülü ile besleyici doğal bir koruma sağlar.
İlgili 29 soru bulundu
Çay ağacı yağını cilt hassasiyeti olan kişiler dışında herkes kullanabilir. Ancak bu yağın kullanım miktarında oldukça dikkatli olunmalıdır. Çay ağacı yağı gözenekleri sıkılaştırıp siyah noktaları azaltırken fazla ve sık kullanımda tam tersi bir etkiye sebep olabilir.
Ayrıca deodorant, böcek kovucu veya gargara olarak kullanılabilir. Topikal olarak kullanıldığında, çay ağacı yağı belirli cilt durumlarını tedavi edebilir veya cildinizin genel görünümünü iyileştirebilir. Ancak çay ağacı yağı direkt olarak cilde uygulanmamalıdır.
Yüzünüze bu karışımı uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile cildinizi temizleyin.
Saçınızın daha temiz ve sağlıklı görünmesi için düzenli olarak çay ağacı yağından yararlanabilirsiniz. Çay ağacı yağını tek başına ya da başka yağlarla birlikte kullanabilirsiniz. Yağı bir pamuğa döküp lekelerin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca çay ağacı yağı sivilcelerin kurumasına ve sönmesine de yardımcı olur.
Lavanta veya çay ağacı yağı kullanın.
Yüzyıllardır güzellik için kullanılan en doğal yöntem hiç tartışmasız bitkisel yağlardır. Özellikle lavanta ve çay ağacı yağının ise istenmeye tüyleri azalttığı ve hatta önlediği görülmüştür.
Cildinizdeki lekeleri ve fazla yağlanmayı, kaynağını doğadan alan, cildi kurutmadan bir hafta içinde gözle görülür sonuçlar veren çay ağacı yağı ile onarın. Gözeneklerin sıkılaşmasına, lekelerin ve siyah noktaların görünümünün azalmasına yardımcı olur. Çay ağacı yağını aynı zamanda akne izlerinde de kullanabilirsiniz.
Çay ağacı yapraklarının ezilmesi ile elde edilen yağ, cildi yenileyici özelliği sayesinde cilt bakım ürünlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Yüzyıllar boyunca geleneksel bir ilaç olarak kullanılan yağ; akne, tırnak mantarı, kesik, böcek ısırıkları tedavisinde de uygulanır.
Tuna Çay Ağacı Yağı Yüz Yıkama Jeli, Özel olarak geliştirilmiş formülü sayesinde cildinizi kurutmadan fazla yağlardan arındırır. Kiri nazik ama etkili olarak temizler. İçeriğindeki Çay Ağacı Yağı ile cildi pürüzsüzleştirmeye yardımcıdır. Kullanım Önerisi: Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanın.
Bu nedenle çay ağacı kremi sivilcelerin kurutulmasına, iltihaplanmanın azaltılmasına ve ciltteki bakterilerin kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir. Çay ağacı kremi genellikle sivilceli bölgelere doğrudan uygulanır.
Genellikle 12 damla taşıyıcı yağa 1-2 damla çay ağacı yağı eklenmesi öneriliyor. Cilt üzerinde kullanılırken göz çevresinde dikkatli olunması gerekiyor. Göz çevresindeki deri oldukça ince ve hassas olduğu için bu bölgede kızarıklığa ve tahrişe neden olabiliyor.
Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı mantarlı bölgelerde enfeksiyonların önlenmesinde etkili bir yağdır, bu nedenle yaygın olarak kullanılan bitkisel bir tedavi yöntemidir. Çay ağacı yağı, bir pamuğa sürülerek mantarlı bölgeye uygulanabilir.
Çay ağacı yağı yüze nasıl sürülür sorusuna kullanım şekline göre cevap vermek yerinde olur. Eğer yüzdeki sivilceler için kullanılacaksa 2 çay kaşığı doğal bal ile 5 damla çay ağacı yağını iyice karıştırın ve bunu sivilceli yüzünüze sürün 5 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.
Yağ doğrudan iç çamaşırına da damlatılabilir. Bu biçimde 1-2 damladan daha fazla kullanımı önerilmez. Yağın vajina ile doğrudan temasından kesinlikle kaçınılmalıdır, tahrişe neden olabilir.
Düzenli olarak kırışık olan bölgeye uygulandığında kırışıklık tedavisinde de etkisini gösterir. Ayaklar iyice yıkanıp kuruduktan sonra enfeksiyonlu bölgeye sürülen yağ ayak ve tırnak mantarı için de iyileştirici etkiye sahiptir.
Bunun dışında çay ağacı yağının göz çevresinde kullanılmaması da gerekiyor. Göz çevresi cildin geri kalanına oranla çok daha hassas olduğu için istenmeyen tahrişlere neden olabilir.
Çay ağacı yağının en önemli etkileri arasında güneş lekelerini, yara izlerini önlemenin yanında cildin hızla iyileşmesini sağlamak da bulunuyor. Bir lekedeki ve cilt yaralanmalarındaki zararlı bakterileri yok ederek çok daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur, iz kalmasını engeller.
Yağlı cilt tipine sahipsen hiç tereddüt etme. Çay ağacı yağı cildin yağ-nem dengesini düzenlediği için aslında yağlı ciltlerin rahatlıkla kullanabileceği bir içerik.
Yağı direk yüzünüze sürebilirsiniz. Çay Ağacı Yağı Cildi Beyazlatır mı? Düzenli olarak çay ağacı yağı yada yağ ağacı yağı kremi kullananlar cilt lekelerinin görünümüm azalttığını söylemişlerdir. Cilt renk tonunda açılma sağlayan bu yağ cilt beyazlatmaya yardımcı olmaktadır.
Kaşlarınızda ise tüm gece bekletebilirsiniz. Çay ağacı yağı: Özellikle cilt sorunları tedavisinde ve sivilcelerde kullanılan doğal yağlardan olan çay ağacı, nemlendirici bir bariyer oluşturarak kaş gürleştirme ve kirpik uzatmaya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri