“Dracaena Marginata zehirli mi?” merak edilen konulardan bir diğeridir. İçeriğinde bulunan kimyasal bileşen bitkiyi zehirli hale getirmektedir. Özellikle patili bir dostunuz varsa, bu bitkiyi yetiştirmeniz önerilmez. Çünkü var olan kimyasal bileşen, kedi ve köpekler için çok büyük riske sahiptir.
Deve Tabanı
Ancak yaprak ve sap kısmında bulunan beyaz sıvı toksik bir maddedir. Göz ve deri ile temas halinde tahrişe neden olur, yutulması durumda dilin şişmesi ile birlikte boğulmaya kadar gidebilen ciddi etkiler ortaya çıkabilir.
9- Dracaena Marginata (Madagaskar Dragon Ağacı) Anavatanı Madagaskar olan, ısıya ve neme dayanıklı şık iç mekan bitkisi olan Dragon ağacı ya da Marginata olarak bilinen Dracaena marginata içerdiği kimyasal bileşik olan saponin nedeniyle zehirlidir. Hem kediler hem de köpekler için ciddi riske sahiptir.
Uygun yetiştirilme koşulları sağlandığında formunu uzun süre koruyan Dracena Massengena Çiçeği, yavaş gelişim gösteren bitkilerden biridir. Dracena Massengena Çiçeği yenilmesi durumunda hayvan dostlarımız üzerinde toksik etki gösterebilen bitkilerden biridir.
İlgili 21 soru bulundu
Anavatanı Madagaskar olan, ısıya ve neme dayanıklı şık iç mekân bitkisi olan Dragon ağacı ya da Marginata olarak da bilinen Dracaena marginata içerdiği kimyasal bileşik olan saponin nedeniyle zehirlidir.
Kuru kökleri temizlendikten sonra sukulent için doğru toprağa dikilmelidir. Bitkinin kendisinden çelik alınıyorsa kesilen yerin kuruması beklenmelidir. Sütleğen türlerinden olan sukulentler, bilindiği gibi zehirli bir süt akıtır. Bu nedenle sukulentler kesildikten sonra akan su altına tutulmalıdır.
Dekoratif, dayanıklı, 200'ün üzerinde türü vardır. Tropikal bitki olmasına karşın bir iki türü dışında her yere uyum sağlar ve uzun yıllar problemsiz yaşar. Yaprak bitkisi olarak bilinmesine rağmen, yaşlı bitkiler çok güzel beyaz, krem rengi çiçekler açarlar.
Ne yazık ki kalanşo çiçeği, özellikle kedi ve köpekler için oldukça zehirlidir. Yapraklar ve çiçekler, bufadienolide denen bir kimyasal bileşen içerir. Bitkinin bir hayvan tarafından sindirilmesi kusma, ishal ve kalp ritmi bozukluğu gibi zehirlenme belirtilerine sebep olabilir.
GALA (CALLA LİLY)
Latince ismi Calla Lily'dir. Gelin çiçeğinin en güzel örneğidir. Zehirli bir bitki türüdür. Çiçek kısmı ve yaprakları yendiği zaman hayvanları ve çocukları öldürebilecek zehir taşır.
Paşa Kılıcı çiçeğinin faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. En iyi hava temizleyici ev bitkilerinden biri olmasının yanı sıra, çok güzel ve eşsiz görünüme sahiptir. Karbondioksit seviyesini düşürür, benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
Yavaş büyüyen bitki yıl boyunca tercih edilebilir ve ilkbaharda minik beyaz çiçeklere açmaktadır (ancak nadiren iç mekanlarda çiçek açar). Bu küçük ağaç sıcak dış mekan iklimlerinde yaklaşık 20 metreye kadar büyüyebilir, ancak genellikle saksıda bir ev bitkisi olarak yetiştirilir.
Bakımı kolay olan bu bitki 12°'nin altına düşmeyen, direkt güneş ışığı almayan aydınlık bir alana yerleştirilmeli ve kontrol edildiğinde toprağı tamamen kurumuşsa sulanmalıdır. İlkbahar ve yaz aylarında 4 haftada 1 gübre desteği ve uyku döneminden sonra 2-3 yılda bir saksı değişimi bitkinin gelişimi için önerilir.
Zakkumu tüketen kişinin kalbi hızlanarak onu ölüme kadar götürebiliyor. Özellikle Asya ve Avusturalya'da bulunan bu zehirli bitkinin üç miligramı bile son derece öldürücü. Öyle ki bitkinin zehri diğer bitkilerden 75 kat daha güçlü.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Melek kanadı ve fil kulağı isimleriyle de bilinen bu bitki, evde bakılmak için uygun değildir. Evcil hayvanlar ve insanlar için zehirli kabul edilir.
Deve Tabanı Çiçeği - Monstera Bitkisi Çiçeği Zehirli mi? Evet, Deve Tabanı Çiçeği - Monstera Bitkisi hayvanlar için toksik olarak kabul edilir.
Bununla birlikte, zeze çiçeği zehirli bileşenler içerir, bu yüzden evde küçük çocuklar veya evcil hayvanlar varsa dikkatli olunmalıdır. Özellikle yapraklarındaki suların tüketilmesi tehlikeli olabilir. Zamya olarak da adlandırılan Zeze bitkisinin çoğaltılması oldukça basittir.
Bitkinin gelişimi açısından uygun olan toprak türü humuslu topraklardır. Madagaskar Dragon Ağacının toprağının ne çok kuru ne de çok ıslak olmamasına dikkat edilmelidir. Bu sebepten dolayı bu bitki türünün düzenli aralıklar ile orta seviyede sulaması yapılmalıdır.
Sümbül, fulya ve nergisler de aynı familyanın çiçekleri olarak, yanlışlıkla yenmeleri halinde vücutta rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Bulantı, kusma, ishal ve şiddetli mide ağrılarına sebep olabilecek kadar etkili bir zehir içeriyorlar.Dokunulduğunda bile sizi zehirleyecek bir başka süs bitkisi de çuha çiçeği.
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
Oldukça zarif bir görüntüsü olan bazı zambak türleri de zehirli çiçekler arasında yer alıyor. Zambaklar yendiğinde insanlarda karın ağrısı, bulanık görme, ciltte tahriş, baş ağrısı ve kusma gibi semptomlar gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri