İçindekiler: İnek sütü, pancar şekeri, karbonat ve vanilya çubuğu. Güneş görmeyen, serin ve kuru yerde saklayınız. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız.
Karamel sos da durdukça yoğunlaştığı için pişirilirken kıvamı oldukça akışkan olmalıdır. Buzdolabında 1-1,5 hafta kadar hava almayacak kaplar içinde saklanabilir.
Hazırladığınız reçel temiz ve kuru bir cam kavanoza doldurulup, soğuyunca ağzı kapatılarak buzdolabında saklanır (Yaklaşık 300 gramlık reçel elde edilir).
1 litre sütten çok küçük bir kavanoz reçel elde ediliyor, saklama süresi de buzdolabında yaklaşık 2- 3 hafta.
Süt reçeli bozulur mu? Kapağı açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında saklanması uygundur. Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında 2-3 ay kadar muhafaza edilebilir. Fakat oda sıcaklığında kapağı açıldıktan sonra en fazla 1 hafta dayanır ve daha sonra tadı değişir.
İlgili 39 soru bulundu
Hazırladığınız süt reçelini cam bir kabın içine aktararak soğumaya bırakın. Reçel soğuduktan sonra ise cam kabı buzdolabına koyarak en az 2 saat de buzdolabında bekletin.
Reçellerinizi hazırladıktan veya satın aldıktan sonra kavanozun 3/4'ü kadar doldurup derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Eğer kavanoz tam doldurulursa kavonozunuz genleşip patlıyacaktır. Reçellerinizi bu şekilde 16-18 ay tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz.
Kapağı açıldıktan sonra ise oda sıcaklığında kısa zaman içerisinde bozulabilir.
Reçeller neden küflenir ve şekerlenir? Sıcaklığı, doğru saklamamak, içerisine ıslak kaşık vs daldırmak, doğru koşullarda muhafaza etmemek... Bunların hepsi şekerlenme ve küflenmeye neden olan nedenler. Reçeller oldukça hassas yapıda oldukları için mutlaka doğru ısılarda saklanmalılar.
“Süt reçeli bozulur mu?” diye merak edip araştırdığınızda hemen her kaynakta bozulabileceği sonucuna ulaşmanız mümkündür. Ana malzemesi süt olan reçelin vakumlu kapağı açıldıktan sonra kısa süre içinde tüketilmesi önerilir.
Süre ocağınızın verdiği ısı farklı nedeniyle biraz daha uzayabilir. Reçel akıcı ama yüzeyi kaplayorsa kıvamı olmuş demektir. Not: 1 litre sütten 375 ml kadar reçel çıkıyor.
Süt Reçeli Kalsiyum ve Fosfor Deposu
Aynı zamanda 129 mg sodyum ve 22 mg magnezyum da içeriyor. Vitamin yönünden de son derece zengin olan süt reçelinde A, C, D, B6 ve B12 vitaminler bulunduğundan vücudun günlük vitamin ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir gıda!
Karamel sos süt içerdiği için buzdolabında saklanması gerekiyor. Buzdolabında 2 aya kadar saklayabilirsiniz.
Bazı tariflerde şeker hiç dokunulmadan eritiliyor, bazılarında ise limon suyu ilave ediliyor içerisine. Bizim size önerimiz tarifinizin içerisinde su kullanmanızdan yana. Bu sayede karamelin donmasını, yapışmasını ve şekerin de yapım aşamasında yanmasını engellemiş olursunuz.
Yağ eriyip şekerle iyice özleşince nişastayı sütle açıp azar azar sosun üzerine döküyoruz ve diğer yandan da yavaşça karıştırmaya devam ediyoruz.
İçindekiler: İnek sütü, şeker kamışı, karbonat Süt karameli, diğer yaygın bilinen ismiyle süt reçeli tamamen sağlıklı ve organik olarak üretilir. İçerisinde inek sütü, şeker kamışı ve karbonattan başka bir madde bulundurmaması ve katkı maddesi içermemesiyle güvenerek kullanabileceğiniz bir üründür.
Yaptığınız reçelleri soğuduktan sonra cam kavonozlara koyup ağzını sıkıca kapatın. Ancak reçeller iyice soğumadan üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt havlu yardımı ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın. Kapağını ters çevirip kavanozun içindeki havanın gitmesini kapağın iyice sıkılaşmasını sağlayın.
Reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız reçelleri kesinlikle henüz sıcakken ilave etmeyin. Plastik kaplara pay edeceksiniz mutlaka soğuduktan sonra aktarın. Ancak reçelleri en ideal saklama biçimi reçelleri kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra aktarmak.
Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve daha sonra buzdolabına koyun. Sos için; krema ve süt reçelini ocakta karıştırarak ısıtın.
Rengini açık isteyen şekerler kremayla birlikte eridikten sonra ocaktan alabilir fakat biraz daha koyu istiyorsanız bir miktar daha kremayla kaynatabilirsiniz. ☝☝Ayrıca kremayı ekledikten sonra ne kadar kaynatırsanız hem rengi hem kıvamı daha koyu olacaktır bilginiz olsun lütfen.
Daha sonra ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Sütün rengi sarıya dönüp, tam olarak boza kıvamına gelince altını kapatıp kavanoza aktarın. Bu kıvama gelmesi ortalama 45 dakika kadar sürüyor. Oda sıcaklığına gelen kavanozun kapağını kapatın ve dolaba kaldırın.
Geniş bir tencerede süt, vanilya ve şekeri kaynatın. Süt kaynayınca kabartma tozunu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
Sütün içerisindeki suyun buharlaşıp yoğunlaşması gerekiyor. Süt kaynadıkça yoğun bir kıvam almaya ve rengi önce sarı sonra da kahverengine dönmeye başlayacaktır. Kıvam alması kısık ateşte en az 1 saatinizi alır. Daha fazla bir sütle yapıyorsanız süresi uzayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri