Dropshipping yaparken, ürünlerin stok ve tedarik zinciri yönetimini kontrol etmek zordur. Bu nedenle, stokta olmayan bir ürünü müşterilerinize göndermek durumunda kalabilirsiniz. Bu, müşteri şikayetleri ve olumsuz geri bildirimlerle sonuçlanabilir.
Dropshipping, girişimcilere yüksek getiri sağlayan bir iş modelidir. Dropshipping yapmak için küçük bir sermaye ile stoksuz satış yapmaya başlayabilirsiniz. Bu küçük sermaye ile kısa zamanda gelirinizi artırabilir ve reklam maliyetlerine daha fazla bütçe ayırabilirsiniz.
Türkiye'de Dropshipping Yasal mı? Evet, dropshipping yasaldır. Dünya çapında binlerce işletme sahibinin kullandığı meşru bir sipariş karşılama yöntemidir.
Stoksuz satış yapanlar için gelir vergisi ve satış vergisi olmak üzere iki çeşit vergi vardır. Herhangi bir maaşlı işte olduğu gibi dropshipping yaparak kazandığınız paradan da vergi ödemeniz gerekmektedir. Aralarındaki fark ise stoksuz satış yaparken sadece kar ettiğiniz zaman vergi ödemenizin gerekmesidir.
İlgili 26 soru bulundu
- Dropshipping sisteminde ürünlerin satışa hazır bir şekilde bekletilmesine veya bunun için herhangi bir depo ücreti ödenmesine gerek duyulmuyor. Yani ürün satışı olmasa bile herhangi bir giderden kaynaklı zarar oluşmuyor.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Ürünleri yalnızca üretimi yapan kişi satarak gelir elde edecekse mümkün olabilir. Diğer yandan al-sat sistemi buna dahil değildir. Yani şirket kurmadan dropshipping vb. yöntemler kabul edilmez.
Bu noktada “Amazon dropshipping kârlı mı?” sorusu akla gelebilir. Amazon dropshipping kârlı olabilir. Ortalama stoksuz satış marjı yüzde 10 ila yüzde 30 arasındadır. Yani Amazon, gelirinizin yaklaşık yüzde 15'ini komisyon olarak alır.
Evet, Türkiye'nin en önemli pazar yerlerinden birisi olan Trendyol'da dropshipping yapmak mümkündür.
E Ticaret kazancı başlangıç ayında ve ilk 2 3 ay kazandırmaz hatta sürekli sermayeden yer. Dropshipping kazancı ise ilk 2 3 ay ortalama 1500 – 2000 lira civarında kazandırır. O da muhasebeci, şirket kurma, ürün alma gibi harcamalara gider.
Dropshipping İçin Sermaye Gerekir mi? Evet, dropshipping için az da olsa belirli bir sermaye gerekmektedir. Ancak gerekli olan sermaye diğer e-ticaret ve perakendecilik türlerine kıyasla daha azdır.
Eğer sermayeniz var ise ve 18 yaş üzerindeyseniz veya bir ebeveyniniz üzere,2023 yılında Dropshipping için kesinlikle başlamak için geç kalmadınız. Amazonda satış yapmak ciddi anlamda kazanç getirebilecek bir iş modelidir. Stoklu veya stoksuz iki şekilde de E-Ticaret yapmak mümkündür.
Dropshipping yaparken, satıcı, müşteri ve tedarikçi arasında “aracı” görevi gördüğüne dair hizmet sözleşmesi yapılırsa, aracılık hizmeti Gelir Vergisi Beyannamesinde gösterilir. Bu durumda, yapılan iş bir pazarlamacılık olduğu için Gelir ve Kurumlar Vergisine tabidir.
# 2: Çok Para Kazanmak İçin Çok Paraya İhtiyacınız Var!
Ancak, Amazon'da bir ürüne girmek için 9.000 $ 'a ihtiyacınız olmayabilir. 3000 $ gibi daha düşük bütçelerle de başlayabilirsiniz, ancak bu durumda, satmayı düşündüğünüz ürün türleri konusunda gerçekçi olmanız gerekir.
E-ticaret ile ilgilenen herkes stoksuz satış yani diğer adıyla dropshipping yapabilir.
Dropshipping, kısaca “stoksuz satış” ya da “stoksuz e-ticaret” olarak ifade edilebilir. Bu iş modelinde satışı gerçekleştirilen ürünler online olarak tedarikçiden sipariş edilir. Yani ürün doğrudan tedarikçiden direkt müşteriye teslim edilir.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Eğer Etsy dropshipping'i “El Yapımı” kategorisinde yapmak istiyorsanız bu kesinlikle yasaktır. Çünkü net bir şekilde El Yapımı ürün kategorisinde yeniden satış yasaktır. “Üretim ortakları”nda Etsy mağaza üyeleri veya satıcının yeniden satmak içim hazır ürünler tedarik ettiği tedarikçiler olamaz.
ister Dropshipping ister TR'den alıp Amazon FBA depolarına göndererek satış yapan, yerleşik bir T.C. vatandaşı olarak elde ettiğiniz gelir vergiye tabidir.
Başlangıç için minimum gerekli sermaye halka açık şirketler için 50.000 TL, halka açık olmayanlar için 100.000 TL'dir. Anonim şirketin payları borsada işlem görebilir.
Dropshipping yapacak olan kişi ve işletmelerin ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaştırmak için bir e-ticaret mağazasına sahip olması gerekir. Bu mağazayı kurarken de kişiler e-ticaret sitesi yazdırma, hazır e-ticaret paketi, açık kaynak kodlu yazılım gibi site kurma yöntemlerini tercih eder.
Stoksuz ticaret normal veya e-ticaret türünden hangisi olursa olsun, elinizde olmayanı satmak niteliğinde olduğu sürece caiz olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri