Dış cephe yalıtımı genellikle bir yalıtım malzemesinin dış duvar yüzeyine uygulanmasıyla gerçekleştirilir. Bu malzemeler arasında genellikle polistiren köpük levhalar, mineral yün panelleri, cam elyafı levhaları ve yalıtım sıvaları bulunur.
Dış Cephe Mantolamada En Çok Kullanılan Malzemeler
Isı yalıtım levhaları ile dış cephe mantolaması yapılırken en çok kullanılan EPS (Genleştirilmiş polistren), XPS ( Ekstrude Polistren) ve Taşyünü mantolama Levhalarıdır.
En iyi dış cephe mantolama malzemesi olarak önerdiğimiz, genişletilmiş polistiren (EPS), binanın tasarımını ve yapısal bütünlüğünü iyileştirebilen yapı malzemelerinden biridir.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
İlgili 21 soru bulundu
15.'si düzenlenen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nde yılın en iyisi DYOTHERM ISOLTECO 110 seçildi. B2B Medya tarafından düzenlenen ödül töreninde Yılın Isı Yalıtımı Ürünü ödülü tüketiciler ve seçici kurul üyeleri tarafından DYO'ya layık görüldü.
Taşyünün daha fazla avantajının olmasının sebebi malzemenin yanmaz, ses yalıtım, ısı yalıtım, izolasyon vb. gibi bir çok özelliği strafora göre daha fazla olması sebebiyle taşyünü malzemesini daha öncelikli malzeme olmasını sağlamaktadır. Taş yünü yangına karşı çok dayanıklı bir malzemedir.
Isı, ses, su ve yangın yalıtımında mükemmel bir performans sağlar. Yoğunluğu oldukça düşüktür ve normal sıvalara göre 6 kat daha hafiftir. Hafifliğinin artısı binanıza fazladan yük yapmamış olması ve buna balı olarak deprem dayanımının artmasıdır. Isı yalıtım sıvasının ömrü binanınız ömrüne eşittir.
Mantolama, en basit tabiriyle, binaların ısı kaybının minimize edilmesi amacıyla dış cephelere yapılan kaplama işlemidir. Enerji tüketiminin azalmasıyla kış aylarında ısıtma, yaz aylarında da soğutma giderlerinde tasarruf sağlarken, bina içindeki rutubeti önler, sağlıklı ve konforlu bir ortam oluşturur.
EPS ve XPS'e göre ağırlığı daha fazla ve fiyatı daha pahalı bir malzeme olan taş yünü ısı yalıtım levhaları su emme açısından en düşük performansa sahiptir. Nefes alma kabiliyeti ise EPS ve XPS'e göre daha iyi, su buharı geçirgenlik değeri en iyi olan ısı yalıtım levhadır.
3CM KARBONLU MANTOLAMA İZOLASYON LEVHASI *1 PAKET 8 M2 ALAN KAPLAMAKTADIR. 1 PAKET İÇERİĞİ 16 ADET LEVHA DAN OLUŞMAKTADIR.
Mantolama Türkiye'de yer alan illere göre belirlenir. Dolayısıyla Binaların sürekli yapıldığı ve iklim şartlarının farklılık gösterdiği İstanbul için doğru yalıtım malzeme kalınlığı 4–5 cm olarak belirlenmiştir.
Silikon Yünü: Maliyeti çok düşük olan silikon yünü zor alev alan ve daha çok dış cephe yalıtımında kullanılan uzun ömürlü bir malzemedir.
Mantolama uygulaması, +5°C ile +30°C sıcaklık aralığında yapılmalıdır. Uygulamaya başlamadan önce bina üzerindeki cam, ahşap, vb. yapı elemanları kirlenmeye ve zarar görmeye karşı korunmalıdır. Binanın geneli ve mantolama yapılacak yüzey nemli olmamalı, döşeme şapları, iç ve dış duvar sıvaları kurumuş olmalıdır.
Köpüklerin yanı sıra cam yünü, taş yünü, cam köpüğü, genleştirilmiş perlit, mantar levhalar, ahşap lifli levhalar, seramik yünü gibi malzemeler de yalıtım için kullanılan malzemeler arasında yer alır.
Dış cephe mantolama +5 ile +30 derece arasındaki ısı sıcaklıklarında yapılabilir. Tabi bunda hava koşulları da önemli. Ülkemizde -5 derece de görüyor, +40 derece de görüyor. Dolayısıyla mevsimsel olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında +5 ile +30 derece arasındaki değerlerde her zaman mantolama yapılabilir.
- Isı yalıtım projesine göre 1 cm ile 8 cm arasında istenilen her kalınlık uygulanabilir. Tek seferde 2,5 cm kalınlık uygulanabilir. Daha kalın bir uygulama isteniyorsa, uygulanan ilk katın kuruması beklenip ikinci kat ondan sonra uygulanabilir. - Kuruma süresi (15 °C sıcaklık , %50 nem ortamında) 36 saattir.
Yalıtım sıva malzemeleri, binaların iç ve dış cephelerinde ısı, su, ses ve yangın yalıtımı sağlanması için yapılan doğal malzemelerin karışımdan oluşan ve harç olarak uygulanan ekolojik bir üründür. Aynı zamanda iç ve dış cephelere dekoratif bir görünüm de kazandırır.
Isı yalıtım malzemelerinin ısı iletim katsayılarının küçük olmalıdır. - Isı yalıtım malzemeleri hafif olmalıdır. - Isı yalıtım malzemeleri kokusuz olmalıdır. - Su ve nem absorbe etme özelliği olmalıdır. - Bakteri ve haşerelerin yuva yapmasına elverişli olmamalıdır. - Çürümeye karşı dayanıklı olmalıdır. - İlk özelliğini ...
Strafor (EPS) hem sıcağa hem soğuğa karşı binanızı koruyan kapalı gözenekli çok iyi bir ısı yalıtım malzemesidir. Bu özelliği tanecikler içine sıkıştırılmış hava sağlamaktadır.
Strafor kullanımı yerine böyle durumlar için sıva, alçı veya sunta gibi kaplamalar tercih edilir.
İzocam çatı yalıtım uygulamaları, ısı kaybını önler, yangın yalıtımı sayesinde yangın güvenliği ve enerji tasarrufu sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri