Dış cephe su yalıtımı, bu sorunları önlemek amacıyla yapılır. Su yalıtım membranları, yalıtım malzemeleri ve kristalize toz ve sıvı beton katkıları, bina duvarlarına uygulanarak suyun ve nemin içeri sızmasını engellerler.
Dış cephe su yalıtımı, evin her yerinde temel duvarlarının derinliğine kadar kazınarak, drenaj panelleri ile kaplanmış su geçirmez bir kaplama veya membranın monte edilmesini içerir. Paneller, suyun, kuruluşunuzun dibindeki bir dış drenaj kanalına akması için kolay bir yol sağlar.
Teraslarda su yalıtımı için doğrudan betona sürerek veya püskürtülerek yapılan penetre yöntemler ile serbest örtülerin birbirine bağlanarak uygulandığı örtü sistemler kullanılır. Kristalize ya da beton katkı sistemleri su yalıtım özelliği taşımadığından teraslarda kabul edilmez.
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır. Bir diğer önemli ayrıntı PERMODUR ince, sıvı karakteri sayesinde geleneksel yalıtım malzemeleri ile birlikte kullanılabilir.
Grobeton üzerine yapılacak olan yalıtımı sonrasında temel beton uygulaması yapılmaktadır. Temel su yalıtımında en fazla kullanılan malzemeler ise genellikle bitün membranlar ile temelde membran uygulaması yapılmaktadır. Bununla beraber sentetik örtülerde (PVC, TPO, ECB gibi) çok fazla kullanılmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Kısa vadeli olarak ele alınırsa su bina temeline zarar vermez. Ancak yer altında olduğu için bina temelinin betonu uzun süre suya maruz kalır. Uzun süre su ile temas eden beton zamanla kararmaya başlar ve çürüme söz konusu olur.
Betonları su geçirimsiz duruma getirmek amacı ile su yalıtımı sağlayan akrilik ya da poliüretan içerikli malzemeler beton üzerine direk uygulanabilmektedir. Ayrıca su geçirmez çimento çeşitleri kullanılarak betonun su geçirmemesi sağlanabilmektedir.
Uygulama garantisinin, uygulamayı yapan firma tarafından verilmesi gerekir. Uygulama garantisi ise genellikle 3 yıl olarak verilmektedir. Su yalıtımının ömrü tamamen kullanılan malzemenin kalitesine bağlıdır. Standartlara uygun olarak üretilmiş kaliteli su yalıtım malzemeleri uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Terastan su sızmasını önlemenin yolu; teras zeminine yalıtım yapılmasıdır. Yalıtım yapıldıktan sonra zemin kaplaması yapılabilir. Ancak yalıtım yapılmadan zemin kaplaması yapılması pek sağlıklı olmayabilir. Çünkü terasın zemini yağmur, kar, buz vb. doğa olaylarına maruz kalır.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
Pencere ve bina arasındaki olası boşlukların su yalıtımı için poliüretan ya da hibrit polimer esaslı mastik ve derz dolguları uygulanması gerekmektedir. Baumerk'in yapı kimyasalları yelpazesinde bulunan PUMAST 600 ve SUPER TACK 290, yüksek yapışma ve su sızdırmazlık özelliği olan malzemelerdir.
Temel beton imalatlarında su yalıtımı betonun içerisine karıştırılabilecek bazı ürünlerle ( Örneğin, Su geçirimsizlik Harç katkısı Weber 20 Extra ) zemine ve perdelere dökülecek beton mikserlerine katılarak uygulana beton su geçirimsizliğini artıran yöntem ile yapılabilir.
Dış cephe mantolama işlemi için dış cephe kaplama malzemeleri olan strafor, cam yünü veya taş yünü ısı geçirgenliği minimum olan malzemelerdir. Bu malzemelerin birim maliyetleri de diğer kaplama malzemelerine göre uygun olduğu için yaygın olarak tercih edilmektedir.
Yeni yapılmakta olan binalarda, su yalıtımı, doğru ve kaliteli malzemelerle yapılmazsa, tüm ulusal ve uluslararası standartlara uygun ürün ve uygulama kalitesine dikkat edilmezse, 10 yıl sonra donatı, belli koşullarda başlangıçtaki taşıma kapasitesini korozyon nedeniyle kaybediyor.
Standart poliüretan köpükler ses ve ısı yalıtımı sağlamaktadır. Poliüretan köpükler ses yalıtımı için kullanıldığı zaman kapı ve pencerelerin arasındaki boşluklara doldurulmaktadır. Bu sayede de kusursuz bir şekilde yalıtım sağlanmaktadır. Poliüretan köpük malzemesi su geçirmezdir.
Uygulandığı dış cephede film tabakası oluşturmadan görüntüyü ve dokuyu bozmadan doğallığını koruyarak su geçirimsiz hale getiren siloxan esaslı şeffaf bir yalıtım ürünüdür...
Su yalıtımı konusunda da belirli bir zaman sonra köpükler geçirgen olabilirken, bor içeren selüloz ise zemini baştan başa, kusursuz şekilde kapladığı için su yalıtımı başlığında kesinlikle daha güçlüdür.
Sika® ViscoCrete® , kılcal yapının ebadını azaltmak amacıyla daha düşük su-çimento oranı elde etmek için kullanılabilen bir üründür. derzlerinin su geçirmezliğini sağlamak için kullanılan bir üründür.
Bu nedenle yalıtılmamış teras yüzeyinden sızan su, alt katlarda sorun yaratır. Bu problemin önüne geçmek için terasların maruz kalacağı sıcaklık farklılıklarına dayanıklı, elastik ürünler ile seramiklerin altına su yalıtımı uygulaması yapmak gereklidir.
Kuruyan çimento higroskopiktir, nem çeker. Çimento sertleşmek için suya ihtiyaç duyar. Temas ettiği her yüzeydeki suyu çekecektir, bu yüzeylere deri de dahildir. Betonun içindeki kireç ciddi yanıklara neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri