Bunun yanı sıra otomatik vites arabalar geri kaçırma yapmıyor, yani eğimli yollarda çok daha rahat bir kalkış yapılmasını sağlıyor.
Dediğim gibi geri vites yada ileri viteste rampada kaçırma durumu rampanın eğimi rolantinin gücünü karşılayamaması durumunda kaçıyor.
Otomatik bir şanzımanın peşindeyseniz, nispeten nadir görülen arızaların sizi rahatsız etmesine izin vermeyin – bir DSG genellikle daha yumuşak ve daha verimli şanzıman türlerinden biridir ve çoğu, daha fazla değilse de en az 160.000 km ömrü vardır.
Manuel ve diğer otomatik şanzımanlara göre birden fazla avantajı olan DSG şanzıman, maalesef ilk yıllarda biraz fazla sorun çıkardı ve böyle kötü bir şöhreti oldu.
İlgili 25 soru bulundu
Diğer DSG Mekatronik arızası semptomları şunlardır: Birinci vitese geçişte ve vites geçişlerinde titreme/sarsıntı Gösterge panelinde mevcut vites göstergesinin yanıp sönmesi veya PRNDS bölümünün yanıp sönmesi. Motor arıza lambasının yanması
2010'lu yılların başlarında hem ülkemizde hem de Avrupa'da DQ200 kodlu 7 ileri kuru kavramalı DSG'de aşırı ısınma ve kavrama yakma sorunu olmuştu. Bundan dolayı araç arıza uyarısı vermiş ve bazı kullanıcıları mağdur etmişti. Bunun teknik olarak üç sebebi vardı. Birincisi sentetik şanzıman yağı kullanılmasıdır.
Baskı plakasında meydana gelen ısı yayların gerilimlerini zayıflatarak bozulmalarına yol açar. Kavramadaki kaçırma özellikle yokuşlarda araca gaz verilirken hızlanmama, çekişte zayıflık yada ilk hareket sırasında duran aracı yerinden güçlükle kaldırma şeklinde kendisini gösterebilir.
Tüm yeni Volkswagen'ler, teslimat tarihinden itibaren başlayan 2 yıl mekanik, 3 yıl boya ve 12 yıl paslanmazlık garantisi ile koruma altındadır. Üstelik tüm bu garanti süreleri boyunca herhangi bir kilometre sınırı da uygulanmaz.
bizim şanzımanlar 7 ileri kuru kavrama ve 6 ileri ıslak (yağlı) kavrama olan DSG'lerle karıştırılmamalı. Kuru kavramalarda standart bir yağ değişimi yok, DSG sorunlarını ortadan kaldırmak için eski versiyonlara yazılım güncelleme ve 1 defaya mahsus yağ değişimi var.
Ara sıra tutukluk yapıyor olması, bir sorun olduğunun göstergesidir. Araç hareket halinde iken tüm viteslerde şanzıman sesi stabil olmalı, farklı uğultu yada titreşimler olmamalıdır. Rampalarda aracınız hızlanma sorunu yaşıyor veya aracın çekişinde bir düşüklük varsa bu da şanzımanda bir sorun olduğunun habercisidir.
Yokuşta araba kaldırılacaksa ve araç manuel vitese sahipse öncelikle hem frene hem de debriyaja basılması gerekir. Frene ve debriyaja basıldığı sırada vites 1'e getirilir ve ayak fren pedalından çekilip gaza basılarak kavrama sağlanır. Böylece araç güvenle hareket etmiş olur.
Bu tip araçların vites geçişleri oldukça hassastır. Sarsılmadan ve seri bir şekilde vites değişebilen araçların diğer bir avantajı ise yokuşlarda geri kaçma sorununun olmamasıdır. Tam otomatik araçların yarı otomatik araçlardan farklarından biri de yakıt tüketimidir.
rampanın dikliğine, hangi vitese taktığınıza ve motordaki kompresyona göre araç rampada kaçabilir. aracın ağırlığının tekerlere uyguladığı çevirme gücü, şanzumandaki dişli oranları kadar güçlenip motora yansır, bu güç motor kompresyonundan daha güçlü olursa doğal olarak motoru çevirir ve araba hareket eder.
eğer aracınızda hill-holder yoksa tüm otomatik yada otomatikleştirilmiş manueller yokuşta kaydırır.
Otomatik Arabayı Park Etme
Araç park aşamasını tamamlamanın ardından fren yardımı ile araç durdurulmalıdır. Hemen ardından vites P konumuna getirilmeli ve ardından el freni çekilmelidir. Sürüş sırasında risk barındırmamak için araç tamamen durmadan P veya R konumlarına geçişten kaçınılması gerekir.
normal garanti şartları dışında kalmış ürünlerde ortaya çıkan bir sorun için duruma bağlı olarak verilebilen garanti hizmetidir.
Garantiye girmez, yani çatlama kırılma gibi üretim hatası varsa garantiye girer ama normal olarak aşındıysa (bittiyse) garantiye girmez.
Yıllık bakım gecikirse araç garanti dışı kalır mı? Yıllık bakımının gecikmesi aracı birçok sorunda garanti dışı bırakmaz sadece bakımda değişmesi gereken parçalardan herhangi birisine bağlı olarak çıkan sorunlarda garanti kapsamında değerlendirme yapılamayabilir.
aslında ne kadar sürede arıza verdiğinden çok, tamir ve değişim maliyetleri daha önemli. mekatroniğin ise 80-100.000 km civarı değişim gerektirdiği görülüyor.
Dsg şanzıman tamiri kaç gün sürer ? Minimum 3 gün sürer, DSG de arızaya göre değişkenlik göstermektedir.
CVT (Continuously Variable Transmission): Bir çok marka tarafından tercih edilir. Çift kavramalı olmasa da oldukça seri vites geçişleri sağlayan sorunsuz ve uzun ömürlü bir şanzımandır.
DSG şanzıman yağı değişim vakti konusunda üretici kataloğunda bilgi verilmiyorsa uzman desteği alabilirsiniz. Ayrıca genel bir yargı olmakla birlikte 60 bin km'de bir şanzıman yağı değişimi yapılması gerektiği de akılda tutulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri