Günlük 3 milyon varil petrolün yaklaşık 1.7 milyonu karadaki, 1.3 milyonu denizdeki sahalardan edinilmektedir. Petrolün %95'i Abu Dhabi Emirliği'nde üretilmektedir. Dubai Emirliği'nin petrol rezervleri 4 milyar, Sharjah Emirliği'nin 1.5 milyar, Ras-al Khaimah Emirliği'nin ise 100 milyon varil civarındadır.
Verilere göre Dubai'nin rezervlerinde 4 milyar varil petrol yatıyor. Ancak şehirdeki petrol üretimi 1991 yılından itibaren düzenli olarak düşmeye devam ediyor.
Ekonomi. 2011 verilerine göre Dubai'nin Gayri Safi Yurt içi Hasılası 83.4 milyar Amerikan Dolarıdır. Dubai ekonomisi petrol sanayisi tabanında kurulmuş olsa da petrol ve doğal gazdan elde edilen gelir toplam gelirinin %7'sinden daha azını oluşturmaktadır.
Dubai yasaları
Dubai'nin yasaları, Birleşik Arap Emirlikleri'nin federal yasaları temelinde şekillenir, ancak aynı zamanda özerklik ve yerel karar alma yetkisine sahiptir. Dubai, modern ve gelişmiş bir şehir olarak kabul edilir ve şeriat yasaları, özellikle aile ve miras konuları gibi belirli alanlarda uygulanır.
BAE'nin, topraklarının % 84'ü ve petrol üretiminin yaklaşık % 90'ı Abu Dabi Emirliği'ndedir.
İlgili 20 soru bulundu
Libya ise günlük 1.5 milyon varillik petrol üretimiyle Kuzey Afrika'nın en büyük üçüncü petrol üreticisi konumunda. Dünya toplam petrol üretiminin yüzde 3'ünü üreten Libya'da dünyanın en kolay işlenen ve en kaliteli petrolu bulunuyor.
Venezuela, 300 milyon varilden fazla kanıtlanmış rezerv ile dünyanın en büyük petrol rezervine sahip.
2. Dubai'de yoksulluk diye bir şey yok. Göçmenleri de göz önünde bulundurunca, Dubai'de yoksul insan sayısının düşünüldüğünden çok daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Bir işçinin maaşı 200-350 dolar arasında değişiyor.
Kadınların saçlarını ve vücutlarının tamamını örtmesi gerekir. Erkeklerin saçlarını örtmesi gerekmez ama erkekler de şort ve kolsuz gömlek giyemez.
25 yaş altı bekar bayanlar ise Dubai'ye tek başlarına seyahat edecekse Dubai seyahatleri için ek soruşturmaya tabii tutulmaktadır. Aynı zamanda eğer Türk vatandaşıysanız ancak doğum yeriniz Suriye, Lübnan, Irak, Yemen ve Filistin ise ek soruşturmaya tabi tutulursunuz.
Zenginliğin gözler önüne serildiği ve mimari açıdan görkemli yapıların bulunduğu Dubai'nin bir zamanlar çölün ortasındaki balıkçı köyü olduğuna inanmak çok zor. Dubai'yi hayranlık uyandıran bir finans merkezine çeviren kişi ise Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum.
Dubai'de belirli bir asgari ücret yoktur. Çalışan bireylerin aldığı asgari ücret; deneyime, eğitime, sektöre, beceriye göre değişmektedir. Örneğin, üniversite mezunları 12.000 dirhem asgari ücret alırken, tecrübeli işçiler 5.000 dirhem kazanmaktadır.
Dubai'nin içme suyunun yüzde 90'dan fazlası denizden elde ediliyor. Büyük tuzlu su arıtma tesisleri ters osmoz işlemini kullanarak devasa miktarlarda içme suyu üretimi yapabiliyor.
Kadınlar için elbiseler, şortlar ve tulumlar çok yönlü kullanıma uygundur. Erkekler içinse bol pantolonlar ve diz boyu şortlar gündüzleri çok iş görür.
Alkol. Alkollü içecekler, satış ambalajında olması, %24'ten fazla fakat %70'ten daha fazla alkol hacmi olmaması, 5 litreyi geçmeyen kaplarda olması, kişi başına net miktarının toplam 5 litre olması şartıyla.
Dubai yasalarına göre, Müslüman olmayan ve 21 yaşından büyük kişiler polisten bir alkol ruhsatı almak koşuluyla içki içebiliyor. Barlarda ve gece kulüplerinde içki ruhsatı pek kontrol edilmiyor olsa da, ruhsatsız içerken yakalananlar gözaltına alınıp, para cezasına çarptırılabiliyor.
Birleşik Arap Emirliklerinde ise 14,000 Türk yaşıyor.
Dubai'nin resmî dini Birleşik Arap Emirlikleri'nin resmî dini olan İslamiyettir. Birleşik Arap Emirlikleri Anayasası'nın 7. maddesi gereğince ülkenin resmi dini İslam'dır. Birleşik Arap Emirlikleri Anayasası'nda ''Birliğin resmi dini İslamdır. Şeriat temel yasa kaynağı olacaktır.'' denmektedir.
Dubai, her ne kadar çöl iklimine sahip olsa da plajlarıyla da ünlü.
Bu verilerden yola çıkarak ülkemizin %90 oranında ham petrol ithalatına bağımlı olduğu sonucuna varılmaktadır. Türkiye'nin üretilebilir rezervi 2022 itibarıyla yaklaşık 70 milyon tondur. 2022 yılında ülkemizde 421.408 metre sondaj yapılarak 191 ham petrol kuyusu açılmıştır.
Azerbaycan'daki petrol endüstrisi yaklaşık 873.260 varil (138.837 m3) günlük petrol ve 2013 itibarıyla yılda 29 milyar metreküp gaz üretmektedir. Azerbaycan, petrol endüstrisinin doğum yerlerinden biridir. Tarihi petrol servetiyle bağlantılıdır.
SPK'nın internet sitesinde yer alan verilere göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol eşdeğerindedir (159 litre). Bir varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 4 galon jet yakıtı, 1,7 galon ağır akaryakıt, 1,7 galon LPG ve 7,6 galon diğer türevler üretilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri