Göz çevresi, dudaklar ve diğer hassas bölgelerde lavanta yağı uygulamasından kaçınılmalıdır. Lavanta yağının rahatlatıcı etkisi nedeniyle, gece yatmadan önce yüz bakım rutininize dahil etmek idealdir. Bu, cildin gece boyunca yenilenmesine yardımcı olur.
Dudak çatlamasında, cilt kuruluğunda ve güneş lekelerinde lavanta yağı size çok yardımcı olacaktır. Lavanta yağı cilt lekeleri için oldukça etkilidir.
Cilt bakımı: Cilt bakımında da lavanta yağı büyük bir rol oynar. Anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu için, akne, sivilce ve cilt tahrişi gibi problemleri hafifletmek için kullanılır. Aynı zamanda cilt yaşlanmasını önlemeye yardımcı olan serbest radikallerle savaşır.
"Lavanta yağı yüze sürülür mü?" sorusu da sık sorulan sorulardan biridir. Aktardan alınan lavanta yağını direkt cilde sürmek istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir. Bu yüzden hindistan cevizi yağı gibi başka yağlarla 1-2 damla karıştırılabilir.
İlgili 20 soru bulundu
1.Cildi Aydınlatır
İltihabı azalttığı için lavanta yağı cilt beyazlamasına yardımcı olabilir. Ek olarak, inanılmaz derecede koyu lekelerin rengini açmaya yardımcı olabilir. Lavanta yağı leke ve kızarıklığın azalmasına yardımcı olur.
Fakat lavanta yağının aslında cilt üzerinde birçok faydasıvardır. Sivilceleri azaltma, cildi aydınlatmaya yardımcı olma ve cildi koruma ve birçok özelliğe daha sahip olan bu yağ güzellik uygulamalarında sık sık kullanılıyor.
Lavanta Suyu: Yağlı yapıya sahip olan ciltlerde cildi temizleyici, arındırıcı, sıkılaştırıcı olarak kullanılır. Lavanta Yağı: Vitamin ve mineral açısından zengindir. Akne gibi cilt problemlerinde tercih edilmektedir.
Saf Ve Doğal Olduğu İçin Sentetik Lavanta Yağı Gibi Kumaş Üzerinde İz Bırakmaz. Evinizin Zemin Temizliğinde Su İçerisine Lavanta Yağı Damlatarak Hoş lu Bir Dez Sağlayabilirsiniz.
Lavanta yağının saça herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi lavanta yağının kullanımında da dikkat edilmelidir. Lavanta yağı ile saç bakımı haftada en fazla iki kez yapılmalıdır.
Mantar, iltihap ve enfeksiyon önleyici özelliği bulunan lavanta yağı düzenli kullanımda cildin rahatlamasını sağlar. Antibakteriyel içerikli bir yağ olduğu için sivilcelerin iyileşme sürecini hızlandırır, lekeleri yok eder ve yeni sivilcelerin meydana gelmesini engelleyicidir.
Lavanta yağının cinsel organa sürülmesi çoğu uzman hekim tarafından önerilmez. Erkeklerde penis bölgesi ile kadınlarda vajina bölgesi vücudun en hassas bölgelerinden biridir. Bu bölgelere sürülen yağlar kızarıklık ya da tahrişe sebebiyet verebilir.
Göz çevresinde kullanılabilen yağların bir başka çeşidi ise lavanta yağıdır. Antiseptik özelliği sayesinde akne eğilimli ciltleri yatıştıran bu yağ aynı zamanda ciltte oluşan renk eşitsizliklerinin engellenmesine de yardımcı olmaktadır. Böylece sağlıklı görünen bir cilde bir adım daha yaklaştırır.
Zeytinyağı: Cilt bakımının en temel malzemelerinden biri olan zeytinyağı dudaklarda da mucizeler yaratır. Derin bir nem terapisi uygulayan bu yağ ile kuru dudaklarını hayata döndürebilirsin. Gül yağı: Mis gibi kokusuyla baş döndüren gül yağı antiseptik olduğu için dudaklarda iyileştirici bir etki yaratır.
Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisiyle bilinen lavanta yağı kıl köklerini güçlendirmek ve saç uzatmak için kullanılan doğal yöntemler arasında yer alıyor. Aynı zamanda kirpik ve kaş bakımında da sıklıkla kullanılıyor.
Akne, yara izi, egzama, sedef ve kuru ciltler için onarıcıdır. Böcek ısırmaları, yanık ve kesikler için iyileştiricidir. Uyku kalitesini artırmaya yardım eder. Baş ağrısı, artrit, kramplar, kas ve eklem ağrılarını yatıştırır.
Lavanta veya çay ağacı yağı kullanın.
Yüzyıllardır güzellik için kullanılan en doğal yöntem hiç tartışmasız bitkisel yağlardır. Özellikle lavanta ve çay ağacı yağının ise istenmeye tüyleri azalttığı ve hatta önlediği görülmüştür.
Antiseptik özelliği bulunan lavanta uçucu yağını temizlik ürünlerine ekleyerek daha hijyenik bir ortam yaratabilir, ayrıca mekanda kalıcı ve hoş bir koku elde edebilirsiniz.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Dişil enerjiyi artıran koku denilince lavanta listenin hemen başlarında yer alır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği ile bilinen lavantanın stresi azaltan ve duygusal dengesizliği düzenleyen etkisi yönüyle dişil enerjiyi artıran koku çeşitleri arasında yer aldığı bilinir.
Yağ hâlindeki lavantanın saça faydaları arasında kökleri beslemek ve saç uzamasını hızlandırmak bulunur. Lavanta yağı ile saç bakımı yapıldıktan sonra kökler iyice beslenir ve uzama hızlanır. Kökleri beslenen saçta dökülme de azalır. Güçlü kökler, saç dökülmesine karşı bir numaralı önlemdir.
Lavanta yağı, bebek ve çocukların cildine uygulanmadan önce kesinlikle farklı bir taşıyıcı yağ ile ya da su ile seyreltilerek kullanımı yapılmalıdır. Sıklıkla tercih edilen taşıyıcı yağlar ise hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağıdır.
Yağlı ciltlerde ve saç formüllerinde tercih edilir. Tıbbi Lavanta uçucu yağı cilt için yine çok kıymetli olan Aspir yağı ile seyreltilerek cilt üzerine direkt kullanımınıza uygun hale getirilmiştir.
LAVANTA VE ÇAY AĞACI YAĞLARINI KULLANIN
Cilt nemlendirme ve parlaklık kazandırma etkilerinin yanı sıra istenmeyen yüz tüylerine karşı da oldukça etkilidir.
Eğer isterseniz, burun spreyine birkaç damla uçucu yağ ekleyebilirsiniz. Lavanta, nane, okaliptüs veya çay ağacı yağı gibi yağlar burun pasajlarını rahatlatır ve solunumu kolaylaştırabilir. Ancak, bu yağları kullanırken dikkatli olun ve aşırıya kaçmayın. Çünkü bazı kişilerde hassasiyet veya alerjiye neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri