1. Beyni geliştirir. Beyindeki dil merkezleri, başarılı dil öğrenmenin bir sonucu olarak gelişiyor ve büyüyor. Ne kadar iyi öğrenirseniz, beynin bu hayati bölgeleri o kadar çok gelişiyor ve büyüyor.
Yabancı dil öğrenen kişilerde dil merkezi daha hızlı gelişir. Yabancı dil öğrenmek, dil kurallarını kullanabilmek beyni olduğundan daha hızlı çalıştırarak farklı noktaları uyarır ve beynin hafıza kısmının güçlenmesini sağlar. Görsel zekayı kuvvetlendirir dil gelişimine katkı sağlar.
Yeni bir dil öğrenirken beyninizin her iki bölümünü de aktif olarak çalıştırırsınız. Bu sayede beyin kaslarınız gelişir. Gelişen beyin kasları da daha iyi odaklanmanızı, daha yaratıcı olmanızı sağlar. Bunun yanında hafızanızı güçlendirir ve daha analitik düşünmenize yardımcı olur.
Yabancı dil öğrenmek özgeçmişimizi zenginleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda beynimizin daha iyi çalışmasına da katkı sağlıyor. Araştırmalar birden fazla dil bilmenin çocukların bilişsel kabiliyetlerini artırdığını, yetişkinlerdeyse yaşlılığın getirdiği zihinsel deformasyonu azalttığını gösteriyor.
Aktif öğrenme – Yeni şeyler öğrenmek beyinde yeni bağlantılar kurmanıza neden olur. Örneğin satranç oynamak, yeni bir spor yapmak ya da yeni bir dil öğrenmek gerçekten IQ skorunuzu arttırabilir. Geçen yıl yapılan bir araştırma yeni bir dil öğrenmenin IQ skorunu önemli derecede arttırabileceğini gösterdi.
İlgili 21 soru bulundu
Küçük çocukların(4-6 yaş) ortalama IQ seviyesi 90, büyük çocukların(12-22 yaş) IQ ortalaması ise yalnızca 60 idi.
IQ'su 162 çıkan Britanyalı Müslüman genç, ünlü fizikçiler Albert Einstein ve Stephen Hawking gibi kişileri geçti. Einstein ve Hawking'in IQ'sunun 160 olduğu düşünülüyor.
Dilbilimcilere göre bir dile hakim olmak için 1 yıllık düzenli öğrenme gerekli. Üstelik bu 1 yıldan sonra öğrenmeye devam etmek gerekiyor. Araştırmalara göre bizim gibi normal insanlar hayatlarında 10 tane dili özümseyebilirler. 10 dili bilmek bir hiperpoliglot olmak için yeterli.
Yeni bir dil öğrenildikçe özgüven artar. Yeni bir dil öğrenmek aynı zamanda o dilin kültürünü de öğrenmeye yardımcı olur. Farklı dilleri aynı anda kullanma deneyimi, çoklu görev yapma becerisini geliştirir. Başka dillerdeki eserlere erişimin yanı sıra, sanat ve edebiyatı orijinal dilinde tecrübe etme fırsatı tanır.
Sözel zekâ, dil becerileriyle ilgili olan ve aslında sözel-dilsel olarak adlandırılan bir zekâ türüdür.
Yabancı dil öğrenmeye mümkün olan en erken yaşta başlamak, yalnızca dilin öğrenilmesindeki başarı açısından değil bireyin gelişimi açısından da önemlidir. Ancak geçilmesi durumunda dil öğrenmenin zor hatta olanaksız olduğu bir yaş sınırı bulunmamaktadır.
Araştırmaya göre ana dili Türkçe olan biri, İngilizceyi 1100 saatte öğrenebilir. Bu da 44 haftaya tekabül ediyor. Yani ortalama on ile on bir ay arası diyebiliriz. Yeni bir dil öğrenmenin ne kadar süreceği kişiye bağlı.
Uzmanlar önerdi; günde iki saat çalışın, kitap-dergi okuyun, altyazılı film izleyin... - Dil öğrenmenin altın kurallarından biri düzenli olarak o dile vakit ayırmaktır.
Konuşma ve dil merkezi sol yarım kürededir. Dili doğru kullanma, mantık yürütme, matematiksel işlemler, analiz etme ve sıralama beynin bu bölümünün fonksiyonlarıdır. İşitsel ve görsel öğrenmenin gerçekleştiği sol lop aynı zamanda vücudun sağ tarafını da kontrol etmektedir.
İkinci bir dil size, tek bir dilde tanımlamanızın zor olduğu durumları daha kolay ifade etme imkânı sunar. Çünkü dil kültürle ilişkilidir. Birden fazla dil konuşarak diğer kültürleri daha iyi anlamaya ve değerlendirmeye başlarsınız. Bu da size başka kültürlerden gelen insanlarla sağlam ilişkiler kurmanın önünü açar.
Kişi ne kadar fazla dil bilgisine sahip olursa o kadar daha çok kendini geliştirmiş olabilir. Öğrenilmiş olan yabancı dil kişilere daha farklı toplulukları anlama ve öğrenme gibi erdemleri katmaktadır. Farklı dil öğrenmek kişiye mesleki, edebi, sanatsal ve kişisel gelişim açısından pek çok artılar eklemektedir.
Yabancı dil bölümü mezunları; farklı iş alanlarında yabancı dil ile eğitim veren, iletişim sağlayan ve iş yapan her kurumda çalışabilir. Başta öğretmenlik olmak üzere, akademisyenlik, editörlük, çevirmenlik, call center elemanı, turist rehberi, tercümanlık, online ders eğitmenliği vardır.
"Poliglot 6'dan fazla dil bilene denir"
İngilizcede iki dil bilen için "bilingual", üç dil bilen için "trilingual", 4 veya 5 dil bilen için "multilingual" terimleri kullanılırken 6 veya daha çok dil bilenler "polyglot" (poliglot) terimiyle nitelendirildiğini belirten Prof.
Çok dil bilen kimselere polyglot da denilmekte ve beş veya daha fazla dil bilenler bu şekilde adlandırılmaktadır.
Musk 1.88 boyundadır ve IQ'sunun 155 olduğu hesaplanmıştır.
IQ: 160. William Henry "Bill" Gates III, ya da daha çok bilinen adıyla Bill Gates, 28 Ekim 1955 Seattle doğumlu ABD'li iş adamıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.
1856'daki bir şimşek fırtınası sırasında doğan Nikola Tesla, Tesla bobinini ve alternatif akım mekanizmasını icat etti. Farklı ölçümlerle göre IQ'su 160-310 arasındaydı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri