Bu doğrultuda tavuk düdüklü tencerede yaklaşık olarak 25 dakika içerisinde pişer. Tabii bu durum düdüklü tencere de geçerlidir. Eğer normal bir tencere üzerinden pişirmek isteniyor ise o vakit yaklaşık 45 veya 50 dakika kadar pişirmek gerekir.
Öncelikle tavuklarımızı parçalayıp bol suda yıkıyoruz. Düdüklüye koyup üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup ağzını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz.
Normal bir tencerede yaklaşık 1 saatte pişirdiğiniz yemeği düdüklü tencere ile ortalama 15-20 dakikada pişirebilirsiniz. Ayrıca pişirme süresince kapak kapalı kaldığından yemek kokusu etrafa yayılmaz.
Parçalı tavuk 15, bütün tavuk 25 dakikada tüketime hazır olur. Kırmızı et için pişirme süreleri değişkendir. Etin cinsine göre pişirme süreleri 30 dakika ile 1,5 saat arasında değişebilir. Sebze yemekleri ise 10-15 dakikada pişer.
Bir kaseye 1 yemek kaşığı salçayı, baharatlarını ve sıvı yağı ekleyip, tenceremize döküp, düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz. Fışlayınca, düdüğünü indirip küçük ocak gözünde (kahve gözünde) 30 dakika pişiriyoruz.
İlgili 26 soru bulundu
En son tuzunu da atıp düdüklüyü kapatalım. Sesi çıkınca 20 dakika pişirelim az kısık ayarda pişirelim.
Kapağı kapatılıp kaynamaya başladıktan sonra altı kısılıp 15 dakika kadar pişirilir. (Pişirme süresini kendi tencerenize göre ayarlamalısınız). Afiyet olsun.
- 1600 gram tavuk 24 dakikada haşlanır. - Bu şekilde 2500 grama kadar dakika dakika artış göstermek suretiyle tavuk düdüklü tencerede haşlanabilir.
Düdüklü tenceremize 1 adet tüm soyulmuş soğanı koyuyoruz. Ardından butları koyup üzerine tuz ve pul biber ekip butların üzeri kapatana kadar ılık su ekliyoruz. Düdüklüyü kapatıp 25 dakika kadar pişirip ateşin altını kapatıyoruz.
“Düdüklüye sıcak su konur mu?” sorusunun cevabı da evet olmaktadır.
Düdüklü tencerede yemekleri asla susuz pişirmeyin
Çünkü düdüklü tencerede kapağını açıp yemeği kontrol etme şansınız yok. Suyu fazla olan yemeği kurtarabilirsiniz ancak suyunu az koyarsanız dibinin tutma olasılığının yüksek olduğunu da aklınızdan çıkarmayın. Ayrıca susuz yemekler tencerenin çatlamasına da yol açabilir.
Kap ısıtıldığında su buharı kabın içindeki basıncı artırır. Basınç arttıkça suyun kaynama noktası da artar. Normalde 100°C'de kaynayan sıvı, 130°C civarına yükselir. Bu yüzden de düdüklü tenceredeki yemekler çok daha hızlı bir şekilde pişer.
Düdükten çıkan hava tamamen gittiğinde yemeğinizi ocaktan alabilirsiniz. Kapağı hemen açmayın.
Düdüklü tencereye ekleyeceğiniz su miktarı, normal tencerede yaptığınızda eklediğinizden az olabilir, çünkü bu su normal tenceredeki haşlama işleminde olduğu kadar buharlaşmayacaktır. Bu nedenle dilerseniz sadece tavuğun üzerini geçecek kadar su koyabilirsiniz.
Kümes hayvanları söz konusu olduğunda “fissler düdüklüde bütün tavuk kaç dakikada pişer?” sorusu sorulmakta ve 2. kademe 25 dakika yanıtı alınmaktadır.
Çorbalık parça tavuğu (yemek için) düdüklü tencere yerine, tencerede ve en düşük ısı da 1.5 saat haşlarsanız tadına doyamazsınız. Suyu için haşlarsanız, orta ateşte (ağırlığına göre) düdüklü tencerede 15-20 dakika arasında haşlarsınız.
Orta ateşte ilk düdük sesine kadar bekleyip düdük sesinden sonra ateşi kısarak 25 dakika pişirelim.
Bagetlerin üstüne patates ve havuçları koyuyoruz. Üstünü 1 parmak geçicek şekilde suyunu döküp baharatları atıyoruz. Attıktan sonra kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek ateş, kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişirip servis ediyoruz. afiyet olsun.
Düdüklünün kapağını kapatın. Düdük çıktıktan, altını kıstıktan sonra 20 dk pişmeye bırakın.
Bu nedenle özellikle de et haşlamasında düdüklü tencere kullanımını tercih etmeliyiz. Eğer dana etinden haşlama yapacaksanız 30 dakika pişirmeniz gerekmektedir. Dana biftek ise 10 dakika, dana dil ise 45 ve 60 dakika arası süreler de pişmektedir.
Pişirme sürenizde 60-70 dakika kadar olacaktır. Düdüklü tencerede kemikli et yemeğini servis tabaklarına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Düdüklü tencereniz 1. kademede 0,5 bar, 2.'de 0,6 bar, 3.'te 0,7 bar basınçla pişirme yapar, oluşan fazla basınç pişirme ventilinden dışarı atılır. Herhangi bir nedenle pişirme ventili tıkanırsa tencere içindeki basınç 1,4 bar'a ulaştığında emniyet ventili devreye girerek fazla basıncı boşaltır.
Su kaynadığında, içinde biriken buharı serbest bırakır. Buhar arttıkça sıcaklık ve basınç da artar. Basınç altındaki yüksek sıcaklıktaki buhar, düdüklü tencereden aniden salındığında bir patlama meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri