Tencere kapağını sıcak suya daldırarak veya üzerine sıcak su dökerek genleşmesini sağlayabilir ve böylece kapağın kolaylıkla açılması sağlanabilir. Bu yöntem, düdüklü tencere hava vermiyor veya düdüklü tencere kapağı açılmıyor gibi durumlarda oldukça işe yarar.
Son olarak sıkışan düdüklü tencere kapağı nasıl açılır? Kapak çözülmedi ise tencerenin kapağının etrafına bir havlu sarıp kuvvetli bir şekilde çekilmeli. Bu işlemleri uygulamak tencerenin kapağını açmada yardımcı olacaktır.
Sıkışan kapağı açmak için, kapağın kenarlarına az miktarda sıvı yağ dökün ve açmayı deneyin. Açmakta zorlanıyorsanız, tencere ve kapak arasına çatal sokarak kaldıraç olarak kullanabilirsiniz. Sıcak su dökün.
Pişme süresi sonunda ocağı kapatarak 10 dakika daha beklenmeli ve bu süreçte düdüklü tencerenin buhar çıkış kanalından havası alınmalıdır. Düdüklü tencerenin buhar çıkış borusu aracılığıyla havasının alınmasının ardından kapağını artık açabilirsiniz.
Birkaç damla pas sökücü kimyasalın civata yüzeyine damlatılması, işinizin görülmesinde istediğiniz etkinin elde edilmesini sağlayacaktır. Pas sökücü kimyasal uygulaması ile sıkışmış somun çıkmadı ise ısıtma işlemini uygulayabilirsiniz. Isıtma işlemi, yüzeydeki pası yok olmasını sağlar.
İlgili 23 soru bulundu
* Sıkışmış kavanoz kapağını açmanın en iyi yöntemi; bir kaseye sıcak suyu doldurunuz ve açmakta zorlandığınız kavanozun ağız kısmı suyun içinde kalacak şekilde su dolu kasenin içine koyunuz. 30 saniye bekletip geri çıkartınız.
Sıcak su yöntemi, sıkışmış kavanoz kapağını açmak için uygulanan en etkili yöntemdir. Bu yöntem için derin bir kaseye sıcak su doldurun. Kavanozu ters çevirerek kapak kısmını sıcak suyun içerisine yerleştirin ve 30 saniye bekletin. 30 saniyenin ardından kavanozu ters çevirerek kapağı kolayca açabilirsiniz.
Düdüklü Tencere Kaç Dakika Sonra Açılır? Düdüklü tencerede yemeğinizin piştiğine emin olduktan sonra ocağın altını kapatın ve buharın transfer olmasını bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika sonra buhar tencereyi tamamen terk edecektir. Buharın çıktığına emin olduktan sonra kapağı güvenle açabilirsiniz.
Düdüklü Tencereye Sıcak Su Konulur mu? “Düdüklüye sıcak su konur mu?” sorusunun cevabı da evet olmaktadır.
KARACA Vitola düdüklü tencerede basınç emniyet kilidi mevcuttur. Basınç tamamen boşalmadan kapak kilidi açılmaz. Ancak emniyet açısından buhar tam sıfırlanmadan kapağı açmaya çalışmayınız. Tencere kapağını açmadan önce tencerenizi birkaç kez hafifçe sallayınız.
Bir kaseye biraz sıcak su koyun, kavanozu ters çevirip kapağı 30 saniye suda bekletin. Metal camdan daha hızlı genleşeceği için kapak kolayca açılacaktır. Kapak sıcak olacağı için bir havlu ile tutarak açmayı deneyin.
Sıcak su dolu bir kapta veya sıcak bir havlu ile şişenin etrafını sarabilirsiniz. Sıcak su veya sıcak havlu, kapak ve şişe arasındaki sıkışmayı azaltacak ve kapağın daha kolay açılmasını sağlayacaktır. Tork Uygulama: Sıkışmış kapak genellikle fazla tork uygulandığından sıkışmış olabilir.
Ateşe koyduğunuz anda, kapağını kapatın ve düdük aparatını dik konumda bırakın. Şimdi birkaç dakika bekleyin ve düdüklüden ses çıkışını duyun. İşte bu anda düdüğü kapatın ve pişmesi için süre başlatın. İstediğiniz sürede pişen yemeğinizi düdüklü tencereden almak için ocağın altını kapatın.
Düdüklü tencerede yemeğin pişirilme işleminin tamamlanmasının ardından kapağı yemek soğumadan açılmamalıdır. Çünkü bu şekilde yapıldığında buharlaşma olabilir.
Eğer otomatik düdüklü tencerelerden değilse tencerenin düdüğünden ses çıkmaya başladığında 30-60 saniye gibi bir süre hava çıkmasını beklemeli ve sonrasında düdüğü indirip ocağı kısmalı, yemeğinizin pişirme süresine göre bir süre daha düdüklü tencerenizi ocakta tutmaya devam etmelisiniz.
Bu duruma şunlar sebep olur; Aşırı doldurma: Tencere kapasitesinin aşırı doldurulması, buharın dolaşımını engeller. Bu da iç basıncın tehlikeli seviyelere ulaşmasına ve patlamasına neden olur. Düdüğün tıkanması: Tencerenin üzerindeki düdük, fazla basıncı tahliye eder.
Islanmış nohut düdüklüde 25, tencerede 35 dakikada pişer. Nohut suda ıslatılmamışsa mutlaka daha fazla su çekeceğinden 2-3 parmak daha fazla su koyulmalıdır. Pişirme süresi de düdüklü de 35 tencerede 50 dakika olarak uzar.
Düdük ses çıkarmaya başladığında içerideki hava çıkmaya başlar, 30-60 saniye gibi bir süre havanın çıkmasını bekleyin. Sonrasında düdüğü indirip ocağı kısın. Ocağın altını kapattıktan sonra tencereyi ocaktan hemen almayın ve buharının dağılmasını bekleyin. Ocağı kapatmış olsanız bile kaynama ve basınç devam eder.
Basınç alma süresini azaltmak için tencere su dolu kaba oturtulabilir ya da akan suyun altına tutulabilir. · İçine konulan gıdalar ve su miktarı tencere yüksekliğinin üçte ikisini geçmemelidir. · Tencereyi yerleştireceğiniz ocağın tencerenin tabanından dışarı taşmamasına dikkat edilmelidir.
Düdüklü tencereniz 1. kademede 0,5 bar, 2.'de 0,6 bar, 3.'te 0,7 bar basınçla pişirme yapar, oluşan fazla basınç pişirme ventilinden dışarı atılır. Herhangi bir nedenle pişirme ventili tıkanırsa tencere içindeki basınç 1,4 bar'a ulaştığında emniyet ventili devreye girerek fazla basıncı boşaltır.
Düdüklü tencerelerin yüksek sıcaklıkta olmasından dolayı özellikle sebzelerin besin değerini etkilediğini belirten Dr. Dizdar, "Düdüklü tencere gıdanın içindeki hassas bileşenlerin ortadan kalkmasına neden oluyor, vitaminlerini öldürüyor ve besin değerini düşürüyor" diye konuştu.
Sizler de, özellikle konserve döneminin yaklaşmasıyla evlerinizde kullanımı artan metal kavanoz kapaklarınızın kullanım ömrü dolduktan sonra atık kavanoz kapaklarınızı geri dönüşüme kazandırabilirsiniz. Vakum yaptığınız kavanoz kapaklarınızın daha sonra tekrar kullanılmaması önemle tavsiye edilir.
Kapağı tutmayan konservenin hava ile temas ettiği düşünülerek tekrar kaynatılması sağlıksız bulunur ve asla önerilmez, onun yerine kapağı tutmayan konserveyi buzdolabında muhafaza ederek kısa süre içinde tüketmeyi tercih edebilirsiniz.
1-2 cm aralık bırakarak konserve kapağına başka bir delik daha açın. Bu yöntemi kullanarak tüm kapak boyunca küçük delikler açın. Bıçağın sivri ucunu deliklerden birine sokun ve yukarı doğru ittirin. Bu yöntemle kapak kısa sürede açılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri