Büyük güne 3 ay kaldıysa ve nikah başvurunuzu henüz tamamlamadıysanız daha fazla beklemeden o işi halletmeniz gerekiyor. Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan çiftlerin düğünlerine 6 ay kala, nikah başvurularını yapmalarını öneriyoruz.
Normalde evi kiralasan da satın alsan da düğün tarihinden en az iki ay önce birlikte oturacağınız evi seçmek her ikiniz içinde en iyisi olacaktır.
Düğünden 3- 4 gün önce epilasyon ve ya ağda yardımı ile bütün bölgede ki tüylerden kurtulmalıdır.
Düğün hazırlıkları çiftler evlenme kararı aldıktan sonra düğün hazırlıklarına başlanılır. Söz ve nişan bittikten sonra düğüne 2 ay öncesinden hazırlıklara başlanmalıdır. Düğün için ilk önce ne zaman olacağını her iki aile kararlaştırmalıdır. Kararlaştırdıktan sonra düğün tarihi belirlenmelidir.
Epilasyon işlemleriniz düğünden 3 gün öncesine kadar tamamlanmalıdır. Epilasyon uygulamalarından sonra ciltte oluşan kızarıklık, tahriş gibi sorunların geçmesi için dikkatli olmak gereklidir. Düğün öncesi el ve ayak bakımı yapılması önemlidir. El ve ayak bakımına düğünden birkaç ay önce başlanmalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Düğün Öncesi Cildi Yenileme Hazırlıkları
Ayrıca düğün öncesi bakım kampına girmen de şart. Böylece güneş lekeleri, siyah noktalar, göz altındaki koyu halkalar, akne ve cilt tonu eşitsizliği gibi sorunlardan kurtulabilirsin. Bunun için o büyük günden en az üç ay önce bakım kampına girmeni öneriyoruz.
2021 Düğün Sezonu Ne Zaman Başlar
Mart-Haziran arasında düğününüz ertelendi ise tatiller ve sıcaklık nedeniyle çokta tercih edilmeyen Temmuz ve Ağustos aylarına durumunuza göre tercih edebilirsiniz.
1 ay içinde düğün yapılabilir ancak biraz hızlı hareket etmek gerekir. Normal bir düğün hazırlıkları bir sene sürebilir dışarıdan bakınca basit gibi gözüken düğün hazırlıkları derine bakınca içinde bir çok ritüel ve uygulama bulunur bazı uygulamaları atlatmak isteseniz bile zor bir durumdur.
Düğün hazırlama yollarına dikkat edilerek iyi bir bütçeyle yapılması mümkündür. Karamsar olunmaya gerek yoktur. Eğer çiftler isterse ve 1 ay içinde hızlı ve planlı bir şekilde olursa 1 ay düğün yapmak tabii ki mümkündür.
Damat töresi bittikten sonra düğün bitirilmiş olur. Düğünden bir hafta sonra gelin ve damat, gelinin baba evine el öpmeye giderler.
Eğer kaşlarınızı kalınlaştırmak veya inceltmek istiyorsanız, kaşlarınızın şeklinin oturması için düğünden 2 hafta önce almanızı öneririz. Düğün gününden önce kaşlarınızı almak için bu konuda uzman bir kişiye danışmanızda fayda var.
Genellikle üç gün veya bir hafta süren düğünler eskiden Salı günü başlayıp Perşembe günü bitmekte iken, günümüzde Cuma günü başlayıp Pazar günü sona ermektedir. Düğün tarihine kız ve oğlan aileleri ortaklaşa karar verirler. Düğünden önce de kız düğün alış-verişine götürülür.
Nikah günü ile düğün günü aynı oluyor. Düğün günü açılış nikah masasında nikah memurunun nikahı kıyması ile başlıyor sonra düğüne başlanılıyor.
Resmi olarak taşınma istatistiklerine bakıldığında ve kişilerin taşınma sürecini daha kolay gerçekleştirebileceği düşüncesine dikkat edince, ev kiralamak için en çok tercih edilen zamanların Temmuz ile Eylül ayları arasında olduğu görülüyor.
Alınacak sağlık raporu 6 (altı) ay geçerli olduğundan, İstenilen nikah tarihini de kapsayacak şekilde, nikah öncesi son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.
Resmî kurumlardan randevu alınarak, belgelerin nikah gününe kadar halledilmesi gerekir. Alınan belgeler bir müddetten sonra geçerli değildir. Bu nedenle dikkat edilmesi ve Nikah için gerekli belgeler kaç gün geçerli hakkında 6 ay olduğu bilinmelidir.
Bu işlem Noterler tarafından da yapılmaktadır. 9. Evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. 10. Nikah süresi belirlenirken en fazla 4 ay sonrasına, en erken ise 1 hafta içerisinde gerçekleştirilmek üzere nikah günü verilmektedir.
Yaz Aylarındaki Düğünler Nerelerde Yapılır? Çiftlerin en sık düğün tarihi aldığı aylar yaz ayları olarak bilinir. Çünkü yaz aylarında yapılan düğünler için çok sayıda farklı alternatif ve mekan bulmak mümkündür.
Şartlar ve imkânlar müsait olduğu zaman senenin bütün günlerinde ve günün her saatinde düğün yapılabilir, nikâh kıyılabilir. Yani nikâh için belli bir zaman ve vakit yoktur.
Düğün Günü Gelin Yanında Kimlerle Kuaföre Gitmelidir? Gelin kuaföre kimlerle gider sorusu sıkça sorulmaktadır. Gelin kuaföre; annesi, kız kardeşleri, yakın akrabaları veya yakın arkadaşlarıyla gidebilir. Bazı durumlarda sağdıç da geline kuaför hazırlığında yardımcı olmak için yanında gidebilir.
Gelin, koca evinin kapısından içeri girerken kaynana, daha önceden hazırladığı cam bir kaba veya küp (cere) gibi bir şeyin içerisine buğday, şeker, para koyar. Gelin içeriye girerken kaynana bunları gelinin üzerine saçar.
Düğünden 8-10 gün sonra damadın aile efradı,damadı ve gelini,el öptürmek için gelinin evine götürürler. Gelinle damat orada bulunan büyüklerin ellerini öperler. Gelinin annesi ve babası tarafından gelenlere ziyafet çekilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri