Düğünlerde pasta kesmeden önce, eve huzur ve bereket gelmesi inancıyla, bereket anlamına buğday, arpa gibi tahıllar gelinin başından aşağı dökülürdü. Gelinin çevresinde bulunan genç kızlar ise gelinden düşen bu tahılların kendilerine isabet etmesi ve kısmetlerinin açılması için yoğun bir çaba gösterirlerdi.
Günümüzde düğüne, evlenen çift tarafından bir pastanın kesilmesiyle başlanılması vazgeçilmez bir gelenek haline gelmiştir.
Günümüzde her yaştan insanın kutladığı doğum günü ve kesilen pasta işte o zamanların bir adetinin devamıdır. Doğum günü pastasının üstündeki mumları bir üfleyişte söndürmek, bu arada bir dilek tutmak, eğer dilek gerçekleşirse bunu kimseye söylememek adetleri de o günlerden kalmadır.
Bir düğün pastası, akşam yemeğinin ardından düğün resepsiyonlarında servis edilen geleneksel kek veya pasta. İngiltere'nin bazı bölgelerinde, düğün pastası düğün kahvaltısında servis edilir. Modern Batı kültüründe, pasta genellikle sergileniyor ve konuklara resepsiyonda servis ediliyor.
Pasta ne zaman kesilir? Geleneksel olarak düğün töreninin bitmesine yakın pasta sahneye gelir ve misafirlere dağıtılır.
İlgili 19 soru bulundu
Bursa nişan pastası firmalarının dilim başına fiyatı minimum 5 TL, ortalama ise 10 TL civarında. Bütün pasta üzerinden fiyat almak istersen de 200 kişilik düğün pastası fiyatları için 1.000 ile 2.000 TL arasında bir rakam çıkarabiliyorlar. Pasta seçimini yaparken farklı alternatiflere de yönelebileceğini unutmamalısın!
RÜYADA DÜĞÜN GÖRMEK / RÜYADA BİR DÜĞÜNDE BULUNMAK NE ANLAMA GELİR? Rüyada bir düğünde bulunmak davetli olduğu bir düğüne gidip katılmak, sıkıntının ve üzüntünün gitmesine işaret eder. Eğer bu düğün yemekli ve siz yemekten yiyorsanız hastalıklardan kurtulup sağlık bulacaksınız demektir.
Düğün pastası geleneği İngiltere'de bir kutlama ve statü sembolü olarak başlamıştı. Ortaçağ İngiltere'sinde pastaların katları gelin ve damatın üzerinden ancak öpüşebilecekleri kadar yükseltiliyordu; başarıyla öpüşebilirlerse eğer, birlikte bereketli bir yaşamları olacak demekti!
Rüyada düğünde oynamak, oldukça hayırlı ve mutlu geleceğe işaret etmektedir. Rüyayı gören kişinin kısa süre içerisinde hiç beklemediği kadar mutlu olacağına ve hayatının sonuna kadar hayatını neşeli geçireceğine delalet etmektedir. Rüyada kendi düğününde oynadığı görmek ise gözyaşı ve olumsuz haberlere delalettir.
Kutlamanın meşru ölçüler içinde yapılması şartıyla, bu tür kutlamalarda bulunmanın dinen bir sakıncası olmaz.
Pasta ustası, farklı kurum ya da kuruluşların imalathane ya da mutfak bölümlerinde, farklı miktardaki malzemelerden pasta üretimi yapan kişilerdir. Un, şeker, yağ, kabartma tozu, maya ve benzeri malzemeleri kullanarak çeşitli pastalar üretir.
Diyanet'ten yılbaşı fetvası: Pasta caiz değil, içki satmak ve aracılık etmek de günah.
Düğün hazırlığı da tamamı ile erkek tarafına aittir. Bu hazırlıklar, kısaca aşağıdaki gibi nitelendirilebilir. Düğün kartı, davetiyesi ve basımının sorumluluğu. Düğün salonu, müzik ve eğlence tarafının sorumluluğu.
İslâm dininde düğün gibi şenlikler için, erkeklerin ve kadınların ayrı ayrı olmak şartıyla, kendi aralarında İslâm'ın yasaklamadığı şarkı, türkü ve şiir söyleyip oynamalarında bir sakınca yoktur.
Düğün günü erkek tarafı düğün alayı ile kızı almaya gider. Kız yeni evine girerken akrabaları tarafından başına pirinç, şeker ve para atılır. Bu gelenek evin bolluğunu bereketini arttırmak için yapılır.
Kız ve oğlan için ayrı ayrı “hamam” merasimi düzenlenir. Düğünden bir gün önce kadınlara evde, erkeklere bahçede “Kına gecesi” düzenlenir, yüzük takılır. Düğünler genellikle mahsulü kaldırıp (Harman sonu) sattıktan sonra yapılır ve en az üç gün sürer. Düğün alayı davul-zurna eşliğinde gelin almak için kız evine gider.
Nişan masasında bulunması gereken ilk unsur elbette nişan pastası olur. Ancak pastanın kesilme anına kadar dolapta muhafaza edilmesi, sonradan masaya dâhil olması gerekir. Pastaya ek olarak sunulacak olan ikramlıklar da masada yerini alabilir.
Erkek tarafı, düğün yerini, düğün yemeğini, düğün davetiyelerini, düğün arabasını ve fotoğrafçıyı ayarlayıp masraflarını karşılar. Gelinin gelinliği, aksesuarları, ayakkabıları damat tarafından alınırken, damadın damatlığı ise kız ailesi tarafından alınır.
cüzdan, kese ve cepte harcanmadan saklanan uğur ve bereket getirdiğine inanılan sembolik para... anadolu'da eski bir gelenek olarak gelin eve girerken başından atılan paradır, bir düğün ritüelidir. geline küp kırdırma, bal yedirme gibi alternatif gelenek biçimleri vardır.
Rüyada kendi düğününde ağlamak; rüyayı gören kişinin yakınlarından birinin ölmesi şeklinde yorumlanır.
Rüyada evliyken kendi düğününü görmek rüya sahibi adına bereket ve bolluk üzerinden yorumlanır. Özellikle borçlardan kurtulmak ve yeniden her açıdan istediği noktaya gelmek şeklinde rivayet edilir. Ayrıca kimsenin yardımı olmadan rüya sahibinin arzu ettiği noktaya geleceği üzerine işaret eder.
"Gelin" adı verilen bu pasta tam 1 milyon dolarlık fiyatıyla dünyanın en pahalı düğün pastası olma özelliğini taşıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde düzenlenen evlilik fuarı ilginç bir esere ev sahipliği yaptı. 1 milyon dolar değerinde, dünyanın en pahalı düğün pastası.
2.Pasta Kaç Kişilik Olmalı? Düğün pastaları genellikle 2 ya da 3 kattan oluşur. 2 ya da 3 katlı pastalar, 40 kişiye kadar ikram edilebilir.
► 50 kişilik nişan pastası fiyatları 1.500 – 2.500 TL aralığında. ► 100 kişilik nişan pastası fiyatları 2.500 – 3.500 TL aralığında. ► 200 kişilik nişan pastası fiyatları ise 3.500 – 4.500 TL aralığında.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri