Dünyanın en iyi havalimanları arasında İstanbul Singapur'dakiChangiHavalimanı, tacını iki yıl üst üsteKatar'a kaptırmasının ardındandünyanın en iyi havalimanıunvanını yeniden kazandı. Katar'daki Doha
Skytrax adlı İngiltere merkezli uçuş araştırmaları şirketi, dünyanın en iyi havalimanlarını açıkladı. Son iki yılda da birinci seçilen Singapur Changi Havalimanı, bu yıl da dünyanın en iyi havalimanı seçildi.
Küresel trafiğin yüzde 10'unu temsil eden ilk 10 havalimanı 2021'e göre yüzde 51,7'lik bir artışa tanık oldu ve bu rakam 2019 sonuçlarının yüzde 85,9'una ulaşıldığını gösteriyor. 2021'deki pozisyonlarını koruyan Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havalimanı (ATL, 93,7 milyon yolcu) 2022 sıralamasında ilk sırada ...
Atlanta iki yıl üst üste ve son dört yılın üçünde en yoğun havalimanı oldu. 2020'de ise güney Çin'deki Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı'nın ardından en yoğun ikinci havalimanı oldu. ACI World'e göre küresel gezgin sayısı 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 54 artarak yaklaşık 7 milyara yükseldi.
İstanbul Havalimanı listede, Atlanta, Dallas, Denver, Chicago, Dubai ve Los Angeles havalimanlarının ardından 7'nci sırada yer aldı.
İlgili 22 soru bulundu
Yrausquin Havalimanı Hollanda'nın Karayipler adası Saba'da bulunan bir havalimanıdır. 400 metrelik pist uzunluğu ile dünyanın en küçük ticari havalimanı olarak kabul edilmektedir.
Uluslararası Havalimanı Konseyi (ACI-Airport Council International), merakla beklenen en büyük 100 havalimanı sıralamasını açıkladı. ABD'deki Atlanta Hartsfield-Jackson Havalimanı 85 milyon yolcuyla 2005'te de açık ara birinciliğini sürdürürken büyük çıkış yapan İstanbul Atatürk 55. ve Antalya Havalimanı da 80. oldu.
1- Tenzing-Hillary Havalimanı, Nepal
Pistin kısalığı, bir ucunda dağ, diğer ucunda ise var olan derin vadi, bu pisti listenin başına doğal olarak yerleştiriyor.
Açıklanan rapora göre, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2019 yılında yakaladığı 83,42'lik zamanında kalkış oranıyla 20-30 milyon yolcu büyüklüğüne sahip havalimanları arasında dünya birincisi oldu ve "en dakik havalimanı" ünvanını kazandı.
Türkiye'nin ilk havaalanı 1912 yılında İstanbul'da yapılmıştır. Ankara-İstan- bul arasında 1933 yılında hava ulaşımının başlamasından sonra yeni havaalan- larının inşaasına hız verilmiştir. Uçak ve yolcu kapasitesi açısından en büyük havalimanı Atatürk havalimanıdır.
İstanbul Havalimanı 9 sıra yükselerek dünyanın en yoğun 5. havalimanı oldu. Skytrax 2023 Dünya Havalimanı Ödülleri'nde Doha'nın Hamad Uluslararası Havalimanı ikinci sıraya yerleşirken, Tokyo'nun Haneda Havalimanı da üçüncü sıraya düştü.
Dünyanın en büyük havalimanı Suudi Arabistan'da bulunan Kral Fahd Uluslararası Havalimanı 78.000 hektarlık yüzölçümü ile İstanbul'da yapılan üçüncü havalimanının on katından daha büyük. İstanbul Yeni Havalimanı Ekonomik Analizi çalışması ise projenin ekonomik boyutunu gösteriyor.
İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Havalimanı'nın yüzde 16,5 artış ile Avrupa'da yolcu trafiği artışında birinci, 7 milyon 446 bin 1 yolcu ile en yoğun havalimanları sıralamasında ikinci olduğunu duyurdu.
Not: Güncelleme tarihi itibariyle ülkemizde sivil hava trafiğine açık toplam 62 havaalanı bulunmaktadır.
2022 yılında 9.837.110 yolcu ve 69.380 uçak trafiğine ev sahipliği yapan Adnan Menderes Havalimanı, ülkenin en işlek dördüncü havalimanıdır. Kargo trafiği bakımından ise 140.463 ton ile ülkedeki havalimanları arasında dördüncü sıradadır.
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı (IATA: ?, ICAO: ?), Türkiye'nin Gümüşhane ilinin Köse ilçesine bağlı Örenşar köyü sınırları içerisinde yapım hâlindeki bir kamu havalimanıdır.
İstanbul, 3 havaalanına ev sahipliği yapar. (Bunlar arasında Istanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı yer alır.) Istanbul Havalimanı konumuna uçuşumdan ne kadar önce gelmeliyim?
Gazeteci Didem Barut, Malatya'da yaşadığı depremin şiddetinin boyutlarını Habertürk TV'de canlı yayında aktararak şunları kaydetmişti: "Barut, "Malatya Havalimanı'nda uçak beklerken yerden çok büyük bir ses vurdu. Hepimiz koltuklardan düştük. Havalimanının çatısı çöktü.
TAV Havalimanları ve Fraport'un oluşturduğu konsorsiyum, Antalya Havalimanı'nın işletme hakkı için bugün gerçekleştirilen ihalede 7 milyar 250 milyon avro artı KDV ile en iyi teklifi verdi. Bugün DHMİ Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen ihaleye TAV ve Fraport ortaklığının yanı sıra Vnukovo-INTEKAR Yapı ortaklığı katıldı.
Frankfurt Havalimanı, 2 milyon tonun üzerinde kargo hacmi ile tüm Avrupa havalimanları arasında en büyük, dünyanın 13'üncü en büyük kargo havalimanıdır.
Bölgenin yoğunlaşan uluslararası yolcu trafiğini yönetmek üzere ikinci dış hatlar terminalinin yapımı ve işletilmesi DHMİ tarafından ihale edilmiş, ihaleyi kazanan Çelebi Holding-IC Holding konsorsiyumu Mayıs 2004'te inşaata başlamış ve terminal Nisan 2005'te faaliyete girmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri