Ookla Speedtest'e göre Türkiye mobil internet hızında 141 ülke arasında 66'ıncı, sabit internet hızında ise 178 ülke arasında 106'ıncı sırada yer alıyor. Mobilde Katar, sabit internet hızında ise Singapur birinci.
Araştırmacılar, Avusturya ve İsviçre arasındaki küçük ülke Lihtenştayn'ın saniyede 75,7 megabit ile dünyanın en hızlı ortalama geniş bant internet hızına sahip olduğunu ortaya koydu. Danimarka ikinci sırada yer alırken, hemen arkasında ise Atlas Okyanusu ülkesi Bermuda boy gösterdi.
Yeryüzünden gönderilen 40 wattlık sinyallerin ancak milyonda biri uydular tarafından alınabiliyor. Ama kayıp iletişimi engellemiyor zira bu, hatasız bir iletişim sağlamak için gereken sinyalin 10 katı. Ay'dan Dünya'ya geniş bant hızının ise 622 Mbps olduğu belirtiliyor.
En hızlı 5G ağına sahip ülkeler arasında BAE'yi Güney Kore (501,56 Mbps), Katar (465,62 Mbps), Brezilya (447,30 Mbps) ve Singapur (388,55 Mbps) takip ediyor. Singapur, en hızlı sabit genişbant ağlardan bahsedildiğindegenellikle üst sıralarda yer alıyor.
Bu tablolara göre dünyanın en hızlı kablolu internetine Tayland sahipken (saniyede 308 MBPS), en yavaş internet Türkmenistan'da tespit edilmiş (saniyede 3 MBPS). Bu tablolara göre de dünyanın en yavaş kablolu internetini kullanan 5. ülke Moritanya.
İlgili 29 soru bulundu
Raporda internet erişimi 0 olarak belirtilen Kuzey Kore sonuncu. En fakir ülkeler arasında bulunan Eritre, Somali, Burundi, Timor, Gine gibi ülkelerde nüfusun sadece yüzde 1 ile 2'sinin internete erişimi var.
112.
Speedtest'in Türkiye'ye ilişkin verilerine baktığımızda, mobil internet hız sıralamasında 66. sırada, sabit internet hız sıralamasında ise 110. sırada olduğumuzu görüyoruz. Mobil internet indirme hızı ortalamamız 32,06 Mbps, sabit internet indirme hızı ortalamamız 33,32 Mbps seviyesinde.
Bunun ilk nedeni, Türkiye'deki internet kullanıcılarının çok fazla farklı bağlantı noktası geçiyor olması. İkinci neden ise Türkiye'nin coğrafi konumunun kötü oluşu. Üçüncü neden ise 80 milyon nüfuslu ülkenin internetinin tek bir internet servis sağlayıcısının (ISP) elinde bulunması.
Birleşik Krallık merkezli araştırma şirketi Uswitch'in 2022 mart ayında yaptığı araştırmaya göre Türkiye 26.34 medyan indirme hızı ile OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) ülkeleri arasında açık ara en yavaş internetin olduğu ülke.
Türkiye'deki ilk internet bağlantısı ise ODTÜ ile ABD arasında 12 Nisan 1993'te gerçekleştirildi. Bugünkü internetin ilk öncüsü olarak 1960'ların sonunda ABD Savunma Bakanlığı'nın geliştirdiği “Advanced Research Projects Agency Network” (ARPANET: İleri Araştırma Projeleri Ajansı Ağı) kabul ediliyor.
Singapur'un sabit internette ortalama indirme hızı 192,17 Mbps olarak zirvede yer alıyor.
Dünyanın en gelişmiş şehirleriyle birlikte 1.000 Mbps hız Türkiye'de de var! TurkNet 1.000 Mbps'ye kadar hızlı interneti GigaFiber ile sağlıyor. Altyapınızda 1.000 Mbps hız durumunu öğrenmek için hemen, internet hız sorgulama yapabilirsiniz.
Japonya'da internet hız rekoruna ulaşıldı. Araştırmacılar tarafından yapılan açıklamaya göre saniyede 127 GB veri aktarmak mümkün. Japonya'da yapılan son testlerde veri iletim hızında için yeni bir rekor kırıldı.
2023 yılının ilk çeyreği itibariyle Türkiye'deki en yüksek internet hızı ortalamaları açıklandı. Speedtest tarafından yapılan ölçümlere göre, mobil internet hizmetleri konusunda Turkcell en yüksek hızı sağlarken, sabit internet hizmetlerinde ise TurkNet başı çekiyor.
TurkNet, nPerf verilerine göre Türkiye'de sadece hız konusunda değil, aynı zamanda ping'te de zirvede! Düşük ping değeri ile rakiplerimizi geride bıraktık. TurkNet GigaFiber altyapısı bulunan bölgeler için geçerlidir.
Japonyalı araştırmacılar, saniyede 1,02 Petabit (1.020.000.000 Mbps) internet hızına ulaşarak yeni bir rekor kırdılar. Bu hız, aynı anda 10 milyon tane 8K video izlemeyle eşdeğer. DUVAR - Japonya'daki araştırmacılar, 1,02 petabit (1.020.000.000 Mbps) veri aktarım hızına ulaşarak dünya rekoru kırdı.
Türkmenistan, Speedtestin hazırladığı listenin son sırasında kendine yer buldu. Ülkeyi yöneten hükümet tarafından sık sık keyfi internet kesintisi yaşanan, fiyatların da son derece pahalı olduğu bu ülke dünyanın en yavaş internetini kullanıyor. Türkmenistan 4.19 Mbps puanıyla en yavaş internet kullanan ülke oldu.
13 Kasım 2022 akşam saatlerinde Taksim'de yaşanan patlama sonrası internet erişiminde sorun yaşanmaya başlandı. BTK tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığı ifade edildi. Aynı zamanda kullanım yoğunluğundan internetin çekmediği görüldü.
Ödenmemiş Fatura Nedeni ile Hizmetin Kısıtlanması
Faturanızın son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemesi durumunda internet hizmetinizin erişimi kullanıma kısıtlanabilir ya da durdurulabilir. Kısıtlama/durdurma işleminden önce aboneye bilgilendirme yapılmaktadır.
İdeal İnternet Hızı Kaç Olmalı? İyi bir internet deneyimine sahip olmak için belli bir hız limiti bulunmaz. Bu noktada ise genellikle 50 mbps ile 100 mbps hız aralığı oldukça iyidir. Bunun yanı sıra teknolojinin gelişmesi ile birçok farklı internet paketi, 100 ve daha yüksek mbps hız sağlamaktadır.
Mevcut modeminizi yenisiyle değiştirebilirsiniz. İnternet hizmet sağlayıcısını değiştirebilir veya geniş bant paketinizi yükseltebilirsiniz. Ev ağında kaç cihazın çalıştığını kontrol edin ve kullanılmayan cihazların bağlantısını kesin. Arka planda çalışan bant genişliği gerektiren uygulamaları ve görevleri kapatın.
En hızlı internet hangi şehirde sorusunu soranlar için de bir cevap veren BTK, mobil internet hızında birinciliği Denizli'ye verdi. Denizli'yi en hızlı internet il sıralaması içerisinde Giresun ve Kars takip ediyor.
Buna göre dünyada internet verisi kullanmanın en pahalı olduğu ülke Zimbabve ve en ucuz olduğu ülkeyse Hindistan.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri