Dünyanın en uzun köprüsü: Danyang-Kunshan Köprüsü Danyang-Kunshan Grand Köprüsü Çin'in Jiangsu eyaletinde yer alan 167 kilometre uzunluğunda bir köprüdür.
Danyang-Kunshan Köprüsü 167 km, Çin
Dünyadaki en uzun köprüyü inşa eden ülke 167 km ile Çin. Danyang-Kunshan Büyük Köprüsü, Çin'in Jiangsu Eyaletindeki Tai Gölü'nün üzerinde bulunan bir demiryolu köprüsü.
Lake Pontchartrain Causeway iki köprüden oluşuyor. Köprülerin ikisi de ABD'nin Louisiana eyaletinde bulunuyor. Birinci köprü 1956, ikinci köprü ise 1969'da tamamlandı. İlk köprünün uzunluğu 38,352 km, ikinci köprünün ise 38,422 km'dir.
Danyang-Kunshan Köprüsü (Çince: 丹昆特大桥; pinyin: Dān Kūn Tèdà Qiáo), Çin'ın Jiangsu eyaletinde bulunan bir Demiryolu köprüsüdür. Köprü Danyang, Changzhou, Wuxi, Suzhou ve Kunshan kentlerinden geçmektedir. Pekin-Şanghay yüksek hızlı demiryolunun bir parçası olup 164.8 km uzunluğu ile dünyanın en uzun köprüsüdür.
Uzunköprü, Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Ergene Nehri üzerinde, Osmanlı Devletinin altıncı padişahı Sultan II. Murat döneminde, Mimar Muslihiddin tarafından, 1427-1443 yılları arasında inşa edilmiştir. 1270,41 m. uzunluğu ve 174 kemeri ile dünyanın günümüze ulaşan en uzun taş köprüsü olma özelliğine sahiptir.
İlgili 41 soru bulundu
Dünyanın en uzun köprüsü: Danyang-Kunshan Köprüsü
Danyang-Kunshan Grand Köprüsü Çin'in Jiangsu eyaletinde yer alan 167 kilometre uzunluğunda bir köprüdür. Yangtze Nehri Deltası'ndaki Pekin-Hong Kong-Makao Yüksek Hızlı Demiryolu hattı üzerinde yer alıyor.
Dilovası ile Hersek Burnu arasında inşa edilen ve İzmit Körfezi'nin iki yakasını bağlayan köprünün toplam 2.682 m uzunluğundadır. 1.550 m orta açıklığıyla, Dünyada işletmeye açık olan en büyük orta açıklıklı Asma Köprüler sıralamasında 7. sırada yer almaktadır.
Roma İmparatorluğu döneminde 384 yılında yapılan Adana'daki Taşköprü dünya gündeminde... Associated Press (AP) Haber Ajansı, Adana'da Seyhan Nehri üzerindeki Taşköprü'nün fotoğrafını yayınladı.
Başkan Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye orta açıklığı itibarıyla dünyanın en uzun köprüsüne sahip Japonya'yı geride bırakarak bu alanda ilk sıraya yerleşti." ifadelerini kullandı.
İşte Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları: 1700 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun köprüsü olarak tarihe geçen Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü tamamlamanın gururunu hep beraber yaşıyoruz.
Siirt-Pervari'de devasa yapı: Beğendik Köprüsü - YouTube.
Lastik tekerlekli araçların geçebildiği köprünün orta açıklığı 2.023 m, toplam uzunluğu 3.563 m'dir. Bu orta açıklık uzunluğu ile köprü, Japonya'daki Akashi Kaikyō Köprüsü'nü 32 metre geçerek "Dünyanın En Uzun Asma Köprüsü" unvanını aldı.
Kırım Yarımadası ile Rusya arasındaki Kerç Boğazı'nda kurulan 19 km uzunluğundaki köprü Avrupa'nın en uzun köprüsü oldu. Putin, köprü üzerinden geçen ilk yolcu treninin kaptan köşkünde de medyaya görüntü verdi.
Ayrıca, Beğendik Botan Köprüsü, 165 metre ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü unvanına sahip. Bölge için çok önemli olan bu yatırımımız ile Beğendik-Pervari kesimi 8 kilometre kısaldı. Köprü ile zamandan 15.6 milyon TL, akaryakıttan 8,3 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 23.9 milyon TL tasarruf sağlanıyor.
Taşköprü Dünyada hala kullanılan en eski köprüdür: Taş Köprü, Adana, Türkiye - Tripadvisor.
Taş Köprü 319 metre uzunluğunda ve 13 metre yüksekliğindedir. 21 kemerinden 14'ü ayaktadır. Ortadaki büyük kemerde iki aslan kabartması görülmektedir. Dünyanın halen kullanılan en eski köprülerden biri olarak bilinmektedir.
Dördüncü sırada Yavuz Sultan Selim köprüsü yer alıyor. 2016 yılında açılan köprünün açıklığı 1408 metre. Dünyanın en uzun 10 asma köprüsü arasında hali hazırda Türkiye'den üç köprü var, Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında bu rakam 4'e yükselecek.
Kamuya devredileceği tarih 15 Temmuz 2035. Osmangazi Köprüsü'nde Makyol ve Özaltın İnşaat ile Nurol Holding'in yüzde 27'şer ortaklığı bulunuyor. İtalyan Astaldi ise ortak girişimde yüzde 19'luk paya sahip.
Ankraj blokları arasındaki uzunluğu 1.510 m, orta açıklığı 1.090 m, genişliği 39 m, denizden yüksekliği 64 m'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri