Özel hastaneler de MHRS sistemine dâhil edildi.
Hızlı Randevu
Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Diğer yöntem ise www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra “Randevu Geçmişi” kısmından randevularınızı görebilirsiniz.
2010 yılından bu yana yaklaşık 13 yıldır randevulu sistem ile hastanede muayene olunmaktadır. Dolayısıyla randevusuz hasta kabul edilmemektedir. Fakat Covid 19 salgını sebebiyle ülkemizde 2020'den bu yana randevusuz muayene olamama durumu kaldırılmıştır.
İlgili 40 soru bulundu
'182 Hastane Randevu Merkezi'ni hattını arayan vatandaşlar, her arama için 4 lira telefon ücreti ödüyor. Bununla birlikte, birinci basamak sağlık hizmetlerinden faydalandığında 3 lira, kamu hastanelerinde 5 lira ve özel hastanelere gittiğinde 12 lira muayene parası alınıyor.
Aynı dakikaya birden fazla hastaya randevu veriliyor, ek randevu alanlar beklemeyi kabul ediyor. Vatandaşlar, MHRS ek randevu sistemiyle birlikte randevu almak istediği kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, uygun randevu olduğu takdirde haberdar edilebilecek.
Hastalar, yedek kontenjan nedir MHRS 'den nasıl alınır diye merak eder. Devlet hastanesi yedek randevu nedir diye soranlar için bu, sistem üzerinden aldığı randevuya gitmeyen kişilerin yerine bir başka hastanın geçmesidir.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir.
Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
Artık randevusuna sadık kalmayanlara yaptırım uygulanacak. Randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak. Bu yaptırımla karşılaşmamak için hastalar randevu saatine kadar iptal işlemi yapabilecek.
Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Alo182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.
MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerimizden destek alabilirsiniz. Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Bu bir onay mekanizmasıdır. Randevu gününden önce sizleri arayarak muayeneye gelip gelmeyeceğinizi doğrulatmak istemektedir. Bunun için sizi sesli komutlarla yönlendirmektedir.
Doktorlarımızın, randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek zaman harcamamaları için hastanelerimizin yedek randevu açmasına izin verilmiştir. Açılan yedek randevuların, randevusuna gelmeyen hasta oranının altında olması şartı vardır. Hastaneler, saat başı en çok 1 yedek randevu açabilir.
Randevu almadan ya da randevu saatinizden önce veya sonra başvuru mu yapmak istiyorsunuz? Esnek randevu hizmetimizi seçin ve vize başvuru merkezinin açık olduğu süre boyunca istediğiniz zaman başvuru yapın.
randevusuna gelmeyen hastaların yerine muayene olabilmek için ayrılan kontenjan sistemidir. sistem şöyle işliyor, örneğin saat 09.00-10:00 arasına randevu alıyorsunuz herkes geldiği için mal gibi 1 saat bekliyorsunuz, şansınız yaver giderse ve biri gelmezse muayene olma şansına sahip oluyorsunuz.
MHRS ücretli mi? MHRS randevu alma işlemleri tamamen ücretsizdir.
MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.
Yedek kontenjan, seçilen saat dilimleri arasında uygun bir zamanda gerçekleştirilecek randevu anlamına gelmektedir. Hastanelerden randevu alıp gitmeyen ve iptal de etmeyen insanların oluşturduğu yoğunluk ve mağduriyetin ortadan kaldırılması bu sistem geliştirildi.
-Yoğun bakım hizmetlerinden özel hastaneler ücret alamazlar. -Yanık tedavisi hizmetlerinden özel hastaneler ücret alamazlar. -Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri), -Yeni doğana verilen sağlık hizmetlerinden ücret alınamaz.
Profesör: 400 TL ile 500 TL arasında olmaktadır.
Özel hastanelerde SGK muayene katılım payı 2023 yılı için 15 TL olarak belirlenmiştir. Yani sigorta anlaşmalı özel hastanelerde muayene ya da tedavi olmadan önce 15 TL katılım payı ödemen gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri