Yunus Balığı Bazı bilim insanları, insanlardan sonra dünyanın en zeki hayvanı olarak yunus balığını işaret eder. Vücutlarına oranla oldukça büyük bir beyne sahip olan yunus balıkları, sahip oldukları zeka hakkında da ipucu vermiş olur.
Yunus balıkları insanlarla iletişimi en kuvvetli olan balık çeşitleri arasında yer alıyor. Bu alanda yapılan son araştırmalar sonucunda yunusların denizlerde yaşayan en zeki canlı türü olduğunu da ispatlandı.
Balıklar bir maymun kadar zeki olabilir; bazı detayları yıllarca hatırlayabilir, hatta mekânları insanlardan daha iyi ayırt edebilir. Balık hafızalı sözünde olduğu gibi, balıklarla ilgili genel kanımız hafızalarının kısa süreli olduğu üzerinedir.
Olasılıklar: Filtrenin debisi çok yüksek geliyor olabilir ve buna bağlı olarakta kayanın içine saklanıyor olabilirler. Ayriyeten japon balıkları çoğunlukla bitkisel ağırlıklı beslenirler,proteinsel ağırlıklı yemlerden kaçınmalı istenilirse haftada 1 veyahut 2 kere olaraktan verilebilir.
Erkek japon balıkları diğer rakiplere karşı agresif davranabilir ve hatta bu durum, dişi japon balıklarına karşı da olabilir. Akvaryumda japon balıklarının üremesi için gereken koşullar oluştuktan sonra, çiftleşme saldırganlığının ortaya çıkması çok daha olasıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir.
Tüm balık türleri renkli görme testlerine alınmadığı için bu sorunun basit bir cevabı yoktur. Bununla birlikte, Japon balıklarının renkli gördüğü kesin olarak bilinmektedir ve birçok balığın en azından renkli görme için gerekli sinir sistemi unsurlarına sahip olduğu bulgulanmıştır.
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Ağzı açık ölümlerin çoğunluğu nitrat patlamasından olur arkadaşlar.Akvaryumdaki balık sayısı ne kadar fazla olursa nitrat seviyesi o kadar yükselir.Isıtıcı ve hava bu etkenin arkasından gelir.
Suyun oksijeni bittiği için çıkıyorlar hava motoru yardımıyla bu sorunu gidere bilirsiniz.
Evlerde beslenen balıkların yaşam süresi ortalama beş ile yedi arasında değişmektedir. Sazangiller ailesinden olan tatlı su balıkların ömürleri ise 15 ile 20 sene aralığındadır. Bu süre yaşamlarını sürdürdükleri alana göre değişebilmektedir.
Denizlerin en hızlı yüzen balığı saatte 110 km kadar hız yapabilen yelken balığıdır. Atlantik ve Pasifik okyanuslarında yaşayan bu balıkların ömürleri 13 yıl kadardır. Ortalama boyları 270 cm'dir (en fazla 348 cm).
Balık içerdiği omega 3 sayesinde de zihni açarak hafıza kaybı ve unutkanlığı önler. Omega 3 aynı zamanda beyin ve sinir sistemini de olumlu yönde etkiler. Fosfor ile A vitaminden zengin olması gözde meydana gelen dejenerasyonları önler. Balık aynı zamanda içerdiği kalsiyumla kemik kaybının da önüne geçer.
Listenin başında beyaz veya Platinyum Arowana yer alıyor. Bu balık ortalama 400.000 dolar değere sahiptir.
Tüm su altı şartlarına dayanıklı olan melek balığı, güzel görüntüsüyle dikkat çeker. Balık bakımına ilk kez başlayacak olan kişiler için melek balığı tavsiye edilebilir. Ayrıca, melek balıkları sahiplerini tanıyabilen nadir balıklardan biridir.
En Dayanıklı Akvaryum Balığı Hangisidir? Akvaryum ortamına diğer balıklara göre daha iyi uyum sağlayan ve uzun ömürlü olan balık türleri arasında plati balığı, melek balığı ve moli balığı gösterilmektedir.
Uygun bakımla, bazı japon balığı cinsleri 10-15 yaşına kadar hayatta kalabilir.
Balığın hava kesesinde problem var. Hava kesesi patlamış olabilir, hava kesesinde bir tür iltihap olmuş olabilir. Genelde tek tip kuru yem yiyen balıklarda ve yüzen yem yiyen japonların çok fazla hava yuttuğu için hava keseleri zarar görebiliyor.
Fugu balığı aynı zamanda Japon balığı olarak bilinir. Özellikle dünyanın birçok önemli restoranında uzman şefler tarafından hazırlanır. Yani özel hazırlama yöntemleri ile pişirmek suretiyle yenen bir balık türüdür.
Japon balıklarının en güzel yönlerinden biri de budur. Akvaryumdan çıkabilse, yanınıza kadar gelebileceğini düşünürsünüz. Fakat balıklara elle dokunmak, her zaman mukozalarına veya bazı yerlerine zarar verme riskini taşır. Örneğin kontrolünüzde olmadan, balığın ani bir hareketi ile tırnağınız balığa zarar verebilir.
Resimden görebildiğim kadarı ile balığınızda oksijen sorunu var bu sorun suya yeterince oksijen verilmemesinden veya amonyağın nitrite veya nitritin nitrata dönüşmesi sırasında oksijeni bağlaması sırasında oluşur. Bir an önce akvaryuma geçin balığınız rahat yüzü görsün.
Yaşamın kaynağı olan su, canlıların vücutlarında farklı yoğunluklarda bulunur. Bu, suyu tüm canlıların -su içinde yaşayanlar da dâhil- fizyolojik olarak kullandığı anlamına gelir. Evet, balıklar da su içer.
Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
Guinness rekorlar kitabında, bugüne kadar kaydedilen en büyük Japon balığının 2 kilo ağırlığında ve 47 santimetre boyunda olduğu belirtiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri