Camlar; Tüketiciler bilindik satıcı ve markaları tercih etseler bile, bazı durumlarda sorunlarla karşılaşabilmektedirler. Duşakabin malzemeleri içinde ana unsurlardan biri olan camlar, bir çok üretici ve satıcı için garanti kapsamında tutulmamaktadır.
Daha önce de belirttiğimiz gibi duşakabin camını tek olarak satın alabilir ve bu sayede tüm duşakabin sisteminin yeni gibi görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Duşakabin camı satın alırken mutlaka ilk olarak ölçülere ve menteşelere dikkat etmeniz gerekecektir.
Ani veya sürekli noktasal darbeler, yüksek basınç, ani sıcaklık değişimleri, mekanik zorlamalar, sivri uçlu ev eşyalarının şiddetli çarpması gibi durumlarda da cam patlaması veya kırılması meydana gelebilir. Buradaki en önemli husus, camın kırılma durumunda kişiye önemli bir zarar vermemesidir.
Duşakabin Alırken Nelere Dikkat Etmeli Günümüz mimarisinde pileksi duşakabinden ziyade, 4, 5, 6, 8, ya da 10mm temperli camlar kullanılmaktadır. Duş camlarında temperli ya da lamine camlar kullanılmakla beraber. Duş camı olası cam kırılma risklerine karşı, cam filmi ile kaplanarak. Dağılması önlenebilir.
Cam Duşakabinler kalite ve şık görünümleri ile diğer malzemelerden yapılan ürünlerden çok daha kalitelidir. Temperlenme işleminden geçen cam duşakabinler, Güvenliğinizi de ön planda tutmaktadır. Cam kalınlıkları diğer malzemeye oranla 2-3-4 kat daha kalın seçeneklerde üretilmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Duşakabin camı nasıl temizlenir:
Duşakabin camında hiç leke kalmaması için en iyi yöntemlerden biri saf sirke ve karbonat karışımıdır. Karşımı hazırlamak için bir kabın içine karbonat ve saf sirkeyi koyarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bir süngere yardımıyla macundan alarak duşakabin camına sürün.
Bir duşakabinin kalitesini anlamak için ilk başta bakılması gereken iki nokta bulunmaktadır. Bunların birincisi duşakabin profilleri ve kalınlığı olmakla birlikte ikincisi ise panellerde kullanılan ürünün (camveya pleksiglass) kalınlığıdır.
Duşakabin temperli camları en incesinden en kalın ölçüsüne kadar camın köşe noktasında darbe aldığı zaman yada kasma yaptığı zaman cam kırılır.
Bunlar; Şeffaf, Füme, Yeşil, Mavi, Bronz olarak Renkli, Kumlamalı, Reflekte'dir. Şeffaf camlar klasik, şık ve sade bir görünüm yaratmak isteyen kullanıcılarımız için birebir önceliklidir.
Temperli camlar, darbelere karşı son derece dayanıklı camlardır ve eşit kalınlıktaki camlara göre en az 5 kat daha dayanıklılık oranına sahiptir. Olası kırılmalara karşı ise keskin olmayan çok küçük parçacıklara ayrılır. Bu da yaralama olasılığını en düşük seviyelere indirmektedir.
4 tatlı kaşığı limon tuzu ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı limon tuzu eriyene kadar sprey şişesinde güzelce çalkalayın. Limon tuzlu suyunuzu cam silme deterjanları gibi kullanabilirsiniz. Son olarak duşakabini duru suyla durulayın ve kuru bezle leke kalmayacak şekilde silin.
Normal şartlarda temperli camlar kolay kolay kırılmamaktadır. Ancak belli başlı bazı nedenlerden dolayı temperli cam kırılması da meydana gelebilmektedir. Örneğin ani sıcaklık değişimi, yüksek basınç, sürekli noktasal darbeler, fiziksel zorlamalar, şiddetli çarpmalar gibi nedenlerden dolayı kırılabilmektedir.
Evin demirbaşları dışındaki masraflar kiracıya aittir. Evde musluk bozulursa ya da kiracının kullandığı demirbaş dışındaki eşyalarda tüm giderler kiracıya aittir. Kiracının evi boyatması da bu nedenle kiracıya aittir.
Duşakabin camı değişir mi? Duşakabin sistemleri olarak tüm modellerin 4 mm, 5 mm, 2.2 mm kırık, çatlak camları değiştirilir, yenisi birebir olarak yapılır.
Duşakabin camı olarak da kullanılabilen temperli cam, güvenlik camı olarak da bilinir. Böyle adlandırılmasının en önemli nedeni dayanıklı ve güvenli olmasıdır. Çünkü bu camlar, imal edilmeleri sırasında özel işlemlerden geçiriliyor. Öncelikli olarak 600-650 derece arasında aniden ısıtılarak soğutulur.
Bu noktada cam mı yoksa plastik mi sorusu karşımıza çıkar. Plastik, pleksi cam, polistren cam ya da mika gibi farklı isimlerle karşımıza çıkan bu seçenek cam yerine tercih edilebilir. Pleksiglass denilen bu plastik malzeme aslında sıradan plastiklerden çok farklıdır.
Banyo yaparken kıl tüy gider yerini çok fazla tıkıyor ve sürekli gider yerine müdahale edilmesi gerekiyor durumdaysa teknesiz duşakabin daha kullanışlı olur. Binanızın genel gider hatların da problem varsa ve su duş alanı içerisinde birikme yapıyorsa, teknesiz ve geniş giderli olarak yaptırmanız daha faydalı olacaktır.
mermer ücretleri için temsilcimizden bilgi alabilirsiniz. mermer ölçüsü 3 cm yüksekliğinde 5 cm genişliğinde duşakabin uzunluğunda kesilmektedir. Duşakabinin altınamermer koymak şart değildir.
Çok kirli bir duşakabin için, önce sıcak suyla ıslatın ve kireç çözücü veya güçlü bir temizleyici uygulayın. Birkaç dakika beklettikten sonra hafifçe ovalayın ve durulayın. Alternatif bir yöntem olarak karbonat ve sirke karışımı uygulayıp bir süre beklettikten sonra süngerle ovun ve bol su ile durulayın.
İşte bir cam panelin temperli olup olmadığını anlamanın bazı yolları: Pürüzsüz kenarlar: Temperli cam pürüzsüz ve eşit kenarlara sahipken, normal cam pürüzlü kenarlara sahiptir. Parlak görünüm: Temperli cam, camın hızla ısıtılıp soğutulmasını içeren üretim süreci nedeniyle ışıltılı bir görünüme sahiptir.
Hatta bu tarz camların kırılması çoğu zaman patlama olarak da tanımlanır. Ancak temperli camların kırıldıktan sonra çevreye parçacıklar halinde dağılmadıkları da bilinmektedir. Dolayısıyla bu sayede bu tarz camların güvenli cam olarak tanımlandıklarını da ifade etmek mümkün olmaktadır.
Menteşe odaklı ünitelerde ya da tek parça kullanılan sabit panel camlarında 8 mm temperli cam duşakabin kullanılması önerilir. Bu organizma kurulum ve kullanım dayanıklılık hususlarında etkindir.
Buzlu cam kullanıldığında ise böyle bir sorun yaşamamakta ve su lekeleri kendisini çok fazla belli etmemektedir. Bundan dolayı da buzlu camın önemli bir avantaja sahip olduğu söylenebilir. Karar verilmesi gereken hususlardan bir tanesi de camın üzerinde yer alacak olan desendir.
Duşakabin Cam Kalitesi ile Uzun Ömürlü Bir Kullanım Elde Edin! Duşakabin cam kalitesi için önemli unsurlar arasında yer alan cam kalınlığı, kesinlikle 5 MM altında olmamalıdır. Bu kıstas harici, camların kesinlikle şişe camdan üretildiğine emin olmalı ve garanti sürecinin varlığına bakmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri