Oval duşakabin modellerinde duşakabin camı için sağlıklı bir dayanak noktası gerekli olacağı için mermer tercihi daha akıllı bir tercih olacaktır. Duşakabin modellerinin zemini için karo, mermer, fayans, ahşap gibi farklı malzemeler kullanabilirsiniz.
Su ile silikonun temas etmemesi için duşakabin altına mermer konulması gerekmektedir. Su ile silikonun temas etmesi durumunda zamanla delinme meydana gelir ve su kaçağı olma olasılığı oluşur ve de silikonun zamanla kararması meydana gelir.
Ayrıca kaydırmazlık sağlamak için ahşap ya da epoksi içerikli malzemeleri tercih edip, duşakabin zeminine döşeme yapabilirsiniz. Epoksi malzemeler bir çok seçenek sunarken, ahşap zeminler ise ortama farklı ve otantik bir hava katmaktadırlar.
Duşakabin altına mermer uygulamasını tercih ederek Banyonuza estetik ve şık bir zemin oluşmasını sağlayarak görsel anlamda avantaj sağlayabilirsiniz. Mermer Çıta şeklinde eşik yapılıp üzerine duşakabin yaptırabileceğiniz gibi, mermerden duş teknesi de yaptırabilirsiniz.
Teknesiz Duşakabin Tercih ederseniz, Duş teknesi ölçülerine göre standart ölçüde yaptırma mecburiyetinden kurtulmuş olursunuz. Teknesiz her ölçü ve modelde Duşakabin yaptırabilirsiniz. Banyonuzun şekli ve ölçüsü ne olursa olsun, Her banyo ölçüsüne göre istenilen tüm ebatlarda teknesiz duşakabin üretimi yapılmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Duşakabin zeminlerinde şampuan ve su gibi kaygan özellikli maddelerin kayma riski oluşturması ve yaşanmış kazalar nedeni ile kaydırmaz özellikli zemin kaplama malzemelerinin daha yaygın olarak kullanılmasına neden oluyor. Kaydırmaz duşakabin zemini özellikle teknesiz duşakabinler için en ideal tercih olacaktır.
Beyaz sirke içerisine ekleyeceğiniz karbonatla bir karışım hazırlayabilirsiniz. Sprey başlığı olan boş bir şişeye bu karışımı doldurarak duşakabinin üzerine püskürtün. Ardından 15-20 dakika lekelere nüfuz etmesini bekleyin ve bir bulaşık süngeri ile ovalayın.
Kullanılacak süzgeç ve giderin, yalıtımla uyumlu olması gerekir. Su birikmesini önleyecek, yalıtımla bağlantılı olması sızdırmazlığı sağlayacaktır. Bunun yanında en önemli faktör koku önleyici özelikte olmasıdır. Görünümü ne kadar güzel ve zarif olsa da, koku yayan bir gider süzgeci işini iyi yapmamış sayılır.
Banyo yaparken kıl tüy gider yerini çok fazla tıkıyor ve sürekli gider yerine müdahale edilmesi gerekiyor durumdaysa teknesiz duşakabin daha kullanışlı olur. Binanızın genel gider hatların da problem varsa ve su duş alanı içerisinde birikme yapıyorsa, teknesiz ve geniş giderli olarak yaptırmanız daha faydalı olacaktır.
Genel olarak suyun kabin kenarlarına çekilen silikon maddesi ile temasını engelleyen dekoratif mermerler silikonların su sızdırmasını önlemek amacıyla da kullanılmaktadır. Duşakabin altı mermerin et kalınlığı istenilen ölçüye göre ayarlanabilmektedir.
PVC zemin kaplama uygulamaları yer döşeme sistemlerinde sık tercih edilir. Plastik zemin kaplamada kullanılan vinil maddesi sentetik bir yapıya sahiptir. PVC ıslak zemin kaplama mutfak, banyo ve tuvaletler için çok tercih edilen çeşitlerdendir.
Banyonun tüm zeminine kaplama yapılabilir, ancak genellikle banyonun duş veya küvet bölümü, lavabo ve tuvalet alanı öncelikli olarak kaplanır. Bu alanlar banyoda en çok kullanılan ve neme en çok maruz kalan alanlardır ve bu nedenle suya, neme ve kaymaz özelliklere dayanıklı kaplamalar gerektirir.
Seramikten ya da porselenden üretilen fayanslar, renk ve doku çeşitlilikleri nedeniyle kullanıcıların en çok tercih ettikleri yer kaplamaları arasında ilk sıralardadır. Özellikle duş alanında kullanımları son derece yaygın olan fayanslar, aynı zamanda darbelere ve ısı değişimlerine karşı epey dayanıklıdır.
Banyo duş alanınızda duş teknesi, küvet ya da jakuzi kullanmayacaksanız eğer. Seramikler altına epoksi malzeme ile kaplama yapılmalıdır. Hemzemin banyolarda banyo yüzeyi ile duş alanı kodları ayrı ayrı çalışılmalı. Eğim süzgeç yönüne doğru orantıda verilmelidir.
Mermer, duş teknesinde hijyen sağlar. Yüzeyde bakteri veya küf kalmasına izin vermez. Böylece duş teknesinin her zaman temiz kalmasını sağlar. Basit ve düzenli temizlik ile mermer duş tekneleri her zaman temiz bir banyo sunabilir.
Duvarları duş zemininden önce boyayın. Boyalı karonun sertleşmesi birkaç gün sürebileceğinden, zor boyama durumlarından kaçınmak için duşun üstünden altına doğru çalışmak en iyi uygulamadır. Duvarlarla başlayın ve zemini sona saklayın, böylece yeni boyanmış karoya ulaşmak veya üzerinden geçmek zorunda kalmazsınız.
Satın alım sırasında duşakabin camının hangi malzemeden imal edildiğini mutslaka öğrenmelisiniz. Genellikle duşakabin camı olarak pleksiglass ve temprered glass gibi camlar kullanılsa da, bu camlar arasında en dayanıklı olanı tempered glass cam malzemedir.
Tekneli ve teknesiz duşakabini birbirinden ayırmakta olan en önemli özellik tekneli duşakabinlerin daha büyük banyolarda, teknesiz duşakabin modellerinin ise daha küçük banyolarda çok daha rahat kullanılabilecek olmasıdır.
Duş teknesinde bulunan gider borusu çatlaksa, giden su banyo zeminine akarak duşakabinde su sızıntısı yapar. Duş teknesinin temas (gider) borusunda tıkanıklık su sızdırma ile sonuçlanır. Teknenin altından geçen borularda su kaçağı mevcutsa gelen su direkt banyonun içine akacaktır.
En ideal duşakabin ölçüsü banyonuza en uygun olan ölçüde olanıdır. Ancak genel itibarıyla kullanılan en ideal ölçüler ise; 80 X 80 oval küvetli duş teknesi ile 120 X 80 diktörtgen boydan uzun enden dar olan duş teknesi modelidir.
Küvet ve duşakabinler banyonun kullanım ölçüsünü belirlemede etkilidir. Standart bir duşakabin ölçüsü minimumda 70 cm'dir. Günümüzde yerden tasarruf sağlayan köşe duşlar, yaklaşık 80-90 cm genişliktedirler. Küvet için minimum ölçüler; 152 x 76 cm / 81 cm civarıdır.
Teknesiz duşakabin modelleri ise, yere sıfır olarak kurulur. Bu nedenle yere sıfır duşakabin olarak da isimlendirilir. Bu modelin kullanılacağı alanlar için su gideri olarak daha fayans yapımı sırasında zemine yer sifonu yerleştirilir. Dolayısıyla teknesiz duşakabinlerin içerisinde fayans yer alır.
Karbonat ile temizlik: En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Silikon, evlerde su ve nem kaçağının önlenmesi için en çok kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Özellikle banyo duşakabin kenarları, küvet ve duş teknesi kenarları, lavabo kenarları, pencere altları ve bağlantı yerlerinde oluşan boşlukların kapatılmasında yoğun olarak kullanılmaktadır.
Şeffaf camlı olan duşakabinlerde su zerreciklerinin oluşturduğu leke görünü kalacağından desenli veya tamamı buzlu cam tercih etmeniz Duşakabin temizliği açısından size oldukça kalaylık sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri