Duşakabin Camı Nasıl Olmalıdır? Çok dar olan banyolarda alanı daha geniş göstermek için, Genelde şeffaf camlı duşakabin tercih edilmektedir. Geniş aile olan veya evde banyo ve tuvalet bir olan tek banyolu evlerde ise, Genellikle Buzlu cam içini göstermeyen duşakabin camı tercih edilmektedir.
Kırılmayan duşakabin camı diye bir ürün maalesef yoktur. Ancak, duşakabin camları genellikle temperli camdan yapılmaktadır ve temperli camlar normal camlara göre daha dayanıklıdır. Temperli camlar, camın ısıl işlem görmesi sonucu sağlamlaştırılmış camlardır ve daha güçlüdürler.
Çağdaş ve modern banyo mimarisinde kullanılan camlarda genellikle şeffaf camlar tercih edilmektedir. Bu şekilde kullanım ile mimar, banyoyu olduğundan daha sade şeffaf geniş ve ferah bir ortam yaratması içindir.
Duşakabin Cam Kalitesi ile Uzun Ömürlü Bir Kullanım Elde Edin! Duşakabin cam kalitesi için önemli unsurlar arasında yer alan cam kalınlığı, kesinlikle 5 MM altında olmamalıdır. Bu kıstas harici, camların kesinlikle şişe camdan üretildiğine emin olmalı ve garanti sürecinin varlığına bakmalısınız.
İlgili 24 soru bulundu
Bir duşakabinin kalitesini anlamak için ilk başta bakılması gereken iki nokta bulunmaktadır. Bunların birincisi duşakabin profilleri ve kalınlığı olmakla birlikte ikincisi ise panellerde kullanılan ürünün (camveya pleksiglass) kalınlığıdır.
Temperli camların kalınlığı 4 mm, 5 mm, 6 mm ve 8 mm gibi seçeneklerde üretilebilmektedir. Bu camlar kolay kırılmamakla birlikte olası kırılma durumuna karşı da hayati bir tehlike oluşturmazlar.
Marketlerde satılan buz spreyleri buzu çözdükten sonra, camın silecek veya temiz bir bez yardımıyla kurulanması gerekir. Böylece görüş açınız da iyileşecektir. Kolonya: Kolonya da buzlanan cam için kullanılan yöntemlerden biridir. Buzu çözmek için, temiz bir bezin üzerine kolonya dökün ve camı bu bezle silin.
Temperli cam, düzcama göre darbelere karşı yaklaşık 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır. Noktasal yüklere karşı dayanıklı değildir. Camın ısıl gerilimlere karşı direnci artar. Kırıldığı zaman zar büyüklüğünde parçalara ayrılarak yaralanma riskini azalttığı için emniyet camı olarak sınıflandırılmaktadır.
Buzlu cam duşakabin temizliği için ise yumuşak uçlu fırçalar kullanabilirsiniz. Buzlu camdaki kalıntıları bu fırçalar ile fırçalayarak, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz. Plastik duşakabin temizliği ise sünger yardımıyla gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir.
Beyaz sirke içerisine ekleyeceğiniz karbonatla bir karışım hazırlayabilirsiniz. Sprey başlığı olan boş bir şişeye bu karışımı doldurarak duşakabinin üzerine püskürtün. Ardından 15-20 dakika lekelere nüfuz etmesini bekleyin ve bir bulaşık süngeri ile ovalayın.
Camı ve duşakabini düzenli olarak temizlemek için, sodyum bikarbonat ve sirke içeren su bazlı bir karışım hazırlayın. Alternatif olarak da hem mükemmel kireç sökücü hem de etkili bir temizleme etkisi olan limon suyu ya da tuzu kullanın.
Beyaz sirke güçlü bir dezenfektandır. Cam ve pencere temizliği için oldukça etkilidir. 3 bardak su ile bir bardak beyaz sirkeyi karıştırın. Karışımı cama püskürtün. Toz tutmayan bez yardımıyla camı silin.
Temper cam duşakabinler 4,5 ve 6 mm den oluşmaktadır. en sağlam olanı 6 mm olsanda ençok tercih edileni 5 mm kalınlığında olanıdır.
Eğer duşakabin sisteminizde var olan birden fazla camdan yalnızca bir tanesi kırıldıysa, aynı materyallerde üretilen bir cam satın alarak kolayca değişim yapabilirsiniz. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gerekir ki, diğer camlarla uyum sağlayan materyal seçilmelidir.
Buzlu camlar dayanıklı ve dirençli yapılarıyla ön plana çıkmaktadır. Kırılması oldukça zor olan camlardır. Dolayısıyla hasarlara, darbelere karşı son derece güçlü yapıdadır.
Buzlu Cam Nedir? Buzlu cam dekoratif amaçlı kullanılan ve estetik algısı yüksek cam çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Üretim aşamasında bir tanesi desenli olan Biri desenli iki merdanenin arasına cam eriyiği akıtılması ile yer alır. Bu şekilde üretilen cam modelleri , genel olarak dekoratif amaçla kullanılır.
Buzlu Cam Temizliği
Buzlu cam yüzeyler üzerinde meydana gelen herhangi bir lekeyi deterjanlı su yardımı ile iyice silerek çıkarabilirsin. Yine temizlik esnasında kullanılan kireçli sular cam yüzeyleri matlaştırıp beyaz lekelerin oluşmasına neden olur.
Temperleme işlemi detaylı ve tekrarlı işlemler olduğu için cam kenarları pürüzsüz olur, diğer camlar gibi pürüzlü ve keskin olmaz. Camın küçük bir noktasına kesici bir aletle çizik atılır eğer beyaz ve net bir çizgi oluyorsa cam temperli camdır.
Her cam gibi temperli camlarında kırılabilmesi diğer tabirle patlayabilmesi mümkün oluyor. Temperli camlar kırıldıkları anlarda binlerce farklı parçaya ayrılarak canlıları koruyor. Her camın kırılma özelliği olduğunun unutulmaması gerekiyor.
Ofislerde yada binalarda yüksek camlarda bu tip camların kullanılması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Düz cam yada diğer camlar kırıldığında insanlara zarar verirken lamine ve temperli camlar insanlara zarar vermez.
4 tatlı kaşığı limon tuzu ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı limon tuzu eriyene kadar sprey şişesinde güzelce çalkalayın. Limon tuzlu suyunuzu cam silme deterjanları gibi kullanabilirsiniz. Son olarak duşakabini duru suyla durulayın ve kuru bezle leke kalmayacak şekilde silin.
Duşakabin zeminlerinde şampuan ve su gibi kaygan özellikli maddelerin kayma riski oluşturması ve yaşanmış kazalar nedeni ile kaydırmaz özellikli zemin kaplama malzemelerinin daha yaygın olarak kullanılmasına neden oluyor. Kaydırmaz duşakabin zemini özellikle teknesiz duşakabinler için en ideal tercih olacaktır.
Küvet ve duşakabinler bu konuda etkilidir. Kullanılacak standart bir duşakabin ölçüsü 70 cm.'dir. Zemin için yapılacak değişikliklerde de sahip olunması gereken ölçü, 40 x 40 cm. olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri