Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Porçöz ile duşakabin temizliği
Fayans, banyo ve cam yüzey temizliklerinde 1 litre suya 100 ml (1 çay bardağı) Porçöz Pas ve Kireç Çözücü ekleyip seyrelttikten sonra uygulayın.
Camı ve duşakabini düzenli olarak temizlemek için, sodyum bikarbonat ve sirke içeren su bazlı bir karışım hazırlayın. Alternatif olarak da hem mükemmel kireç sökücü hem de etkili bir temizleme etkisi olan limon suyu ya da tuzu kullanın.
Duşakabin içindeki kireç ve su lekelerini çıkarmak için, kabindeki sıvıyı temizledikten sonra, 1 bardak çamaşır suyu ile bir tatlı kaşığı toz deterjan karıştırmalısınız. Bu karışmda bir bez ya da sünger batarak, duşakabinin içine gelerek lekeli alanlar temizlenebilir.
Sıcak yüzeylerde kullanmayınız. Mermer, emaye gibi aside dayanıksız yüzeylerde ve emaye banyo küvetlerinde kullanmayınız.
İlgili 43 soru bulundu
Porçöz Jel Lavabo Açıcı, kaynar su gerektirmeden lavaboların açılmasını sağlar. Ekstra güçlü açıcı, lavabo giderine dökülerek kullanılır. Gideri tıkayan birikintiler, kirler, jelle ve tazyikli su ile beraber sürüklenerek açılır. Porçöz lavabo açıcı jel, plastik ve PVC borularda kullanıma uygundur.
Fayans, banyo ve cam yüzeyi temizliklerinde 1 litre suya 1 çay bardağı (100 ml) Porçöz Pas ve Kireç Çözücü karıştırarak uygulayınız. Temizlik sonrası yüzeyi bol suyla durulayınız. İnşaat ve moloz artıkları temizliklerinde yüzeye doğrudan uygulayabilirsiniz.
Beyaz sirke içerisine ekleyeceğiniz karbonatla bir karışım hazırlayabilirsiniz. Sprey başlığı olan boş bir şişeye bu karışımı doldurarak duşakabinin üzerine püskürtün. Ardından 15-20 dakika lekelere nüfuz etmesini bekleyin ve bir bulaşık süngeri ile ovalayın.
Çamaşır deterjanı cam temizlemek için çok etkilidir. Bunun için sıcak suyun içerisine çamaşır deterjanı ekleyin ve erimesini sağlayın. Daha sonra duşa kabin camını silin ve 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra su ile durulayın.
Bulaşık deterjanı ve sirke! Bir püskürtücü şişenin içine 1 ölçek bulaşık deterjanı ve 4 ölçek sirke ekleyip, çalkalayın. Oluşan karışımı duşakabinin yüzeyine sıkın ve bir kaç saat bekleyin. Bir kaç saat sonra hala karışıma ihtiyaç duyan bir görüntü varsa işlemi tekrarlayıp, yine bekleyin ve ardından durulayın.
Sirke ile Duş Kabini Temizliği
Bir fısfısın içine sirke koyarak (dilerseniz su ve sirkeyi karıştırabilirsiniz de) duş kabini camlarına, yukarıdan aşağıya olacak şekilde sıkabilirsiniz. Ardından bir mikrofiber bezle ya da gazete kağıdıyla camları silebilirsiniz.
Eğer duşakabinizi evdeki doğal yöntemlerle temizlemek istiyorsanız duşakabin camını silmek için sirke kullanabilirsiniz. Beyaz sirke ve karbonat karışımı etkili bir temizleyici olabilir. Karışımı cama sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile ovarak durulayın.
Karbonat ile temizlik:En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Elbette, sabun ve şampuan kalıntılarının da duşakabinde leke oluşumunda payı büyüktür. Tüm bu istenmeyen durumların çözümü için çok uzaklara gitmeye gerek yok. Doğal temizlik malzemesi olarak da bilinen sirke, hem su ve kireç lekelerinden hem de bakterilerden kurtulmanız için oldukça etkilidir.
750 ml Özel formülü ve okyanus ferahlığı esansıyla banyonuzun günlük temizliğinde, her türlü sabun artığı, kireç kalıntıları, pas lekeleri, banyo kir ve küflerine karşı etkilidir. Kirlenmeyi ve yüzeylerde su lekelerinin oluşumunu geciktirir.
Bir bardak daha kabartma tozu ekleyin ve hemen ardından 1 bardak sirke eklemelisiniz. Kabartma tozu ve sirkenin 5 dakika reaksiyona girmesine izin verdikten sonra gidere 2 bardak sıcak su dökmelisiniz. Tıkanıklığı manuel olarak da temizleyebilirsiniz.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Silikon malzemeyi bununla kazıyıp rahatça temizleyebilirsiniz. Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür.
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
Sirke solüsyonunu cama püskürt ve 2-3 dakika beklettikten sonra hav bırakmayan, kuru bir bezle ya da kâğıt havluyla sil. Kireçli su lekelerini su bardaklarından ve diğer küçük bardaklardan çıkarmak için, lavaboyu yarı yarıya sirke ve suyla doldur ve bardakları solüsyonda birkaç saat beklettikten sonra iyice durula.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICISI
Bulaşık makinesi parlatıcısı, inatçı kirlerin yumuşamasına yardımcı oluyor. Duşakabin temizliğinde ilk önce sıcak su ve bulaşık makinesi parlatıcısı yardımıyla var olan kirleri yumuşatabilirsiniz. Daha sonra güçlü bir temizleyici ile bu kirleri yok edebilirsiniz.
Çamaşır makinenizin deterjan bölmesini çıkarınız. 100 ml ürünü (bir çay bardağı), yarım kova (4 lt) su ile karıştırınız. Deterjan bölmesini karıştırdığınız suda 30 dakika kadar bekletiniz ve temizleyiniz.
Cam ve ankastre ocaklarınızı; Porçöz Yağ Çözücü, bir çift eldiven ve bir bez ile zarar vermeden. kısa sürede temizleyebilirsiniz.
Fayans aralarındaki derz dolgusunun en büyük özelliği suyun fayans altına geçmesini önlemektir. Bu yüzden fayans aralarını temizlerken porçöz ve tuz ruhu gibi ağır kimyasallar içeren temizlik maddeleri zamanla derz dokusunu eritecek ve suyun fayansların altına kadar geçmesine neden olabilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri